Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İşimiz gücümüz reklam…

İnsanoğlu olarak o kadar çok seviyoruz ki reklam yapmayı, şow peşinde koşmayı. Konumumuz, mevkiimiz, makamımız ne olursa olsun, asli görevlerimizi yapmak yerine reklam peşindeyiz. Gülünç duruma düşmüşüz, kendimizi bırak temsil ettiğimiz makama saygısızlık yapmışız, itibarsızlaştırmışız, etki ve yetkisini kaybettirmişiz umurumuzda değil, yeter ki; reklam olsun, yeter ki, ismimiz bir yerlerde geçsin, yeter ki egomuzu tatmin edelim.  Yeter ki, falanca şu işi yapmış desinler.

Memleket olarak bu hafta bir ilki gördük. Sağ olsun Ticaret Odasının sözünün eri başkanı, vermiş olduğu sözde yine durdu. Bir sene öncesinden Salça fabrikası kuracağım diye toplantılar yapan Yakışıklı başkanım, bu hafta Tuz Gölü’nün üzerinde bir ilki gerçekleştirdi ve Domates kuruttu. Bırakın instagram escort İstanbul ilçemizde bir ilki, dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Tuz Gölü’nde gezeni gördük,, atla cirit atanı gördük, balonla üzerinden uçanı gördük, arabayla drift yapanı gördük, ama Tuz Gölü’nün üzerinde Domates kurutanı ilk defa gördük. Bu yönü ile İlçemizde ilkleri yaşattığı için Yakışıklı başkanıma gerek ilçem, gerek ilçede Domates üretimi yapıp Pazar sıkıntısı çeken üreticiler, gerekse şahsım adına sonsuz teşekkür ediyorum.

Her ne kadar Pandemi sürecinde olmamız, her hangi bir maske takmasa, Tuz Gölü sit alanı olması ve her geçen aklına düşenleri yapmasın ve göle zarar vermesin diye belli yerlerden izin alınmasa da, Başkan sözünü tutarak Domates kurutma tesisini hem de Tuz Gölü üzerinde kurdu. Helal olsun. Üyesi olduğum Ticaret Odası başkanımızdan acizane bir isteğim var, belki biliyordur, ya da bilmiyordur, ben Kültür Mantarı üretimi yapıyorum. Sayın başkanın Kuru Kültür Mantarına çok talep var. Bu konuda yardımcı olsanız da Tuz Gölü’nün üzerinde bu kez Kültür Mantarı kurutsak olmaz mı? Malum siz bu işin pirisiniz, Nasıl ki, hiç kimseden izin almadan Tuz Gölü’nün üzerinde hem de çok hijyenik bir şekilde ( altına bez vs sermeden, maske takmadan) Domates kuruttunuz, bana bu konuda yardımcı olmanızı istirham ediyorum.

Bir başka konu ise, biliyorum bu aralar Tuz Gölü’nün üzerinde Domates kuruttuğunuz ve çok yoğun olduğunuz için pek zamanınız yoktur ama, ben ve benim gibi ilçemizde yaklaşık 150 kişide KOSGEP girişimcilik belgesi var. Olurda boş bir vaktiniz olursa bize bu yönde projeler hazırlayarak, ya da bir başka il ve ilçelerde hazırlanmış projelerden temin etme imkanınız olursa minnettar oluruz. Gerçi bu tip projeler, destekler sizin Odanızı kapsıyor mu? Kapsamıyor mu pek anlamıyorum ama, Ticaret Odası Başkanı olmanıza rağmen Tuz Gölü’nde Domates kuruttuğunuz için bence kapsıyor diye düşünüyorum.  Hiç olmazsa bu destekler hakkında şahsıma önereceğiniz, pazarcı olur, ziraatçı olur, veteriner olur, ayakkabıcı olur, onlarla bari tanıştırın da bir proje hazırlayalım.

Birde dip not ileteyim, nakliye sektörü şuan kan ağlıyor. Hani yine geçtiğimiz senelerde ziyaret ettiğiniz elinizden geldiği kadarıyla yardımcı olmayı vaat ettiğiniz nakliyecilerin hali perişan, açıklamalarında “verilen sözlerin tutulmadığını” söylüyorlar. Ola ki sizde söz vermişseniz hatırlatayım dedim.

Ve son olarak belki haberiniz yoktur diye düşünüyorum. İlçemize Yatırım yapmak isteyen bir girişimci var. Hem de Salça Fabrikası ve Domates Kurutma tesisi kuracak. Bu yatırımcıya sahip çıkın, oda olarak gerekli desteği verin ki, en azın yarın bir gün bu yatırımcı ilçemize böyle bir tesis kurarsa “ben öncülük ettim” demesi kolay olur. Yoksa bu gidişle biz daha Tuz Gölü’nün üzerinde çok domates kurutacağa benziyoruz.

*****

Ve son günlerde artan vaka olayı. Her ne kadar bizler konunun rehavetinde olsak ta ilçemizde vaka sayısı her geçen gün artıyor. Vaka sayısının yanı sıra denetimsizlik ve vurdumduymazlıkta artış gösteriyor. “Aman bana bir şey olmaz!” mantığı ile hareket eden duyarsız vatandaşlarımız sayesinde, hemen hemen her gün onlarca insanımız evde karantina yaşamak zorunda kalıyor. Bu yönde yetkililerimizin bir a önce kati kurallar alması gerek. Pazaryeri kapanacaksa kapatılsın, açık alanlarda kısıtlama olacaksa olsun, cezai işlem uygulanacaksa uygulansın, yaşlılarımız dışarıya çıkmayacaksa çıkmasın, ama ne yapılacaksa bir a önce yapılsın. Yoksa emin olun ilçe halkı olarak bizleri zor günler bekliyor.

Adımlarımızı atarken görevimizin gerektirdiği gibi atmak, işimiz olmayan konulara burnumuzu sokmamak, reklamdan ziyade ilçeyi ve ilçe halkını düşünmek, kendimiz için değilse dahi sevdiklerimiz için virüse karşı daha duyarlı olmak ve her şeyden önemlisi insan gibi, adam gibi, yaşamak dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat