Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri Düzenlendi

İlçemizde, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla anma etkinlikleri düzenlendi.
İlk olarak 14 Temmuz cuma günü, Cuma namazı öncesi düzenlenen programda, şehitler anısına Kur’an-ı Kerim ve mevlit okundu, dua edildi.
15 TEMMUZ PROGRAMI;
15 Temmuz Cumartesi günü de, program kapsamında saat;13.30’da ilçe mezarlığında bulunan şehitlik ziyaret edilerek, 15 Temmuz şehitlerimizin ve tüm şehitlerimizin ruhlarına Kur’an – ı Kerim okundu, dualar edildi.
Yine aynı gün saat; 14.00’de, Uğur Işılak Kültür Merkezi’nde fotoğraf sergisi düzenlendi.
Sergiden sonra günün anlam ve önemine binaen Kaymakam Zafer Engin, Tatbikat Merkezi Komutanı Tankçı Albay Uğur Bor, Belediye Başkanı Memiş Çelik, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin ve Emniyet Müdürü Gökhan Çitken ile birlikte Şehit Sercan Bulak’ın ailesini ziyaret etti.
Program, akşam saat 20.00’de de Tuzgölü meydanında devam etti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua okunmasıyla devam etti.
PROTOKOL KONUŞMALARI;
Daha sonra protokol konuşmaları yapıldı. İlk konuşmayı Belediye Başkanı Memiş yaptı. Memiş konuşmasında; “Ülkemizin şanlı tarihine kara bir leke olarak gelen bu hain kalkışmayı unutmamak, unutturmamak bizlerin asli görevidir.
Halkın silahını bu aziz millete doğrultanlar şunu çok iyi bilmelidirler; Türkiye artık yeni bir döneme girmiştir. Milletimizin Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a göstermiş olduğu büyük teveccühü ile bu cennet vatan artık 15 Temmuz öncesinden daha güçlüdür ve her geçen gün daha da güçlenmeye devam edecektir.
15 Temmuz’un yıl dönümünde Ülkemizin demokrasisine, ekonomisine ve istiklaline kastedilmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle ve lanetle kınıyor, vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize yeniden sonsuz teşekkür ediyorum”dedi.
Kaymakam Zafer Engin de; “Yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biri olan 15 Temmuz 2016’da Fehtullahçı Terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişimi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimizin üstün cesareti ve destansı direnişi, güvenlik güçlerimizin gösterdiği iyi bir mücadele sayesinde bertaraf edilmiştir.
Hainler yenilgiye uğratılmış, darbe girişimi önlenmiştir. İhanetle işgal teşebbüsü engellenmiştir. 15 Temmuz gecesi tüm vatandaşlarımız Türkiye aşkına sokaklara çıkmış, birlik-beraberlik gösterip tek vücut olup hain girişiminin karşısına durmuştur.
Türk milleti o gece genci, yaşlısı, kadını, erkeği, doğusu-batısı ile tankların namlılarına, uçakların bombalarına, silahların ölüm kusmasına göğsünü siper etmiştir.
Tarihin her döneminde kahramanlar çıkaran Türk milletimiz, İstanbul’un Fethinde Ulubatlı Hasan’ı, Çanakkale’de Seyit Onbaşı’yı, İzmir’in işgalinde Hasan Tahsin’i, Kurtuluş Savaşında Şerife Bacıyı ve 15 Temmuz’da ise Ömer Halis Demir’i bağrından çıkarmıştır.
15 Temmuz destanı, milletimizin güçlü iradesi, kararlılığı, vatan ve millet aşkıyla yazılmıştır”şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Belediye tarafından programa katılanlara yemek ve dondurma ikramı bulunuldu.
Saatler 00.13’ü gösterdiğinde Türkiye genelinde selalar okundu.
İlçemizde 15 Temmuz nöbeti, salanın okunmasıyla sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat