Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

2023 yılında komisyonlarda görev yapacak yeni üyeler seçildi

Nisan Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısı yapıldı. Belediye Başkanı Memiş Çelik’in Başkanlığında yapılan toplantı, bu ay 4 oturumda tamamlandı.
İlk oturum Pazartesi günü yapıldı. Toplantıya izinli sayılan Servet Cihan Tüzün ile Dünyamin Kılıçaslan katılmadı.
Toplantıda, ilk olarak gündem dışı önergeler görüşüldü. Oy birliğiyle gündeme alınarak, ilgili komisyonlara sevk edilen gündem dışı önergeler ise şöyle;
*İklimlerin değiştiği küresel ısınmanın hakim olduğu son dönemlerde bölgemizde seracılık hususunda vatandaşlar, kendi imkanları ile üretim yapma gayretine girmişlerdir. Hemşehrilerimizin modern seralarda üretim yaparak Pazar değeri yüksek ürün elde etmeleri ve gelirlerinin artırılması amacıyla “Seracılığı Geliştirme Projesi” ve ilçemize uygun seracılık ve sera ürünleri aydınlatılmaları”,
*Küresel çevre sorunlarının artmasıyla geri dönüşümün önemi de artmıştır. Atık yönetiminde en önemli unsur atık oluşumunu önlemek olmakla birlikte, yeniden kullanım sonrası atıkların geri dönüşümünde ciddi kaynak kayıplarını da önlemektedir. İlçemizde geri dönüşümlü ambalaj atıklarının ekonomiye kazandırılması amacıyla vatandaşlarımızın bilinçlendirilmesi ve bu konuda neler yapılabileceğinin araştırılması”,
*İlçemizdeki depremzede ailelerin sosyo psikolojik durumdan kurtulmaları için ne gibi çalışmaların yapılacağı”
GÜNDEM MADDELERİ
Gündem dışı önergelerin görüşmesinden sonran gündem maddelerine geçildi. Buna göre;
*5393 Sayılı Belediye kanununun 33.maddesi gereğince bir yıl görev yapacak iki encümen üyesi seçimi yapıldı.
Yapılan gizli oylamayla, 13’er oy alan Ak Parti Meclis Üyesi Ercan Altuntaş ile MHP Meclis Üyesi Harun Atuğ seçildi.
*5393 Sayılı Belediye kanununun 24.maddesi gereğince İmar Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonu, Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonu, Kültür Turizm ve Çevre Komisyonun üyeleri belirlendi.
Buna göre; Tarım ve Hayvancılık San. ve Tic. Komisyonuna Murat Atasoy, Bünyamin Kılıçaslan, Raşit Özdemir, Mevlüt Şahin ve Eyüp Doğan seçildi.
Kadın Aile, Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komisyonuna Aysun Pekmezci, Servet Cihat Tüzün, Harun Atuğ, Eyüp Doğan ve İsmet Andaç seçildi.
Kültür, Turizm ve Çevre Komisyonuna Murat Atasoy, Mevlüt Şahin, Hacı Özçelik, İsmet Andaç ve Halil Kılıç seçildi.
İmar Komisyonuna Bünyamin Kılıçaslan, Raşit Özdemir, Yücel Aksoy, Hacı Özçelik ve Halil Kılıç.
Plan ve Bütçe Komisyonuna Ercan Altuntaş, Yücel Aksoy, Harun Atuğ, Eyüp Altundağ ve Servet Cihat Tüzün seçildi.
*İlçenin Akarca mahallesi 136 ada 17 ve 18 nolu parseller ile 180589 ada 1 nolu parsellerde yapılan uygulama imar planının askı sürecindeki iken yapılan itirazın değerlendirilmek üzere İmar Komisyonuna sevki, oy birliğiyle kabul edildi.
İlk 3 gündem maddesi görüşüldükten sonra Başkan Çelik, ilk oturumu kapattı.
2.OTURUM;
Toplantının ikinci oturumu da Salı günü saat 15.00’da yapıldı. 2.Oturumda da 6 gündem maddesi görüşüldü. Görüşüle maddeler ise şöyle;
*Belediye’ye ait Kale Mahallesi Uğur IŞILAK Kültür Merkezi bünyesinde bulunan Düğün Salonunun 23 yılına ait kullanım ücretinin belirlenmesi için Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki, oy birliğiyle kabul edildi.
*İmar Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
* Plan ve Bütçe Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
KOMİSYON RAPORLARI OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ
Gündem maddeleri olan komisyon raporları da görüşüldü. Oybirliğiyle kabul edilen maddeler ise şöyle;
*Tarım Hayvancılık Sanayi ve Ticaret Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kadın Aile Gençlik ve Spor ile Sosyal Etkinlik ve Engelliler Komsyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
*Kültür Turizm ve Çevre Komisyonuna sevki yapılan önerge hakkında komisyonun hazırlamış olduğu rapor, oy birliğiyle kabul edildi.
3.OTURUM
Toplantının 3.oturumu da, Çarşamba günü saat 15.00’da yapıldı. 3.oturumda iki madde görüşüldü. Buna göre;
*5393 Sayılı Belediye kanununun 54.ve 55. maddesi gereğince Denetim Komisyonunca hazırlanan rapor, oybirliğiyle kabul edildi.
*5393 Sayılı Belediye kanununun 56.maddesi gereğince 2022 yılına ait faaliyet raporu da Belediye Başkanı Memiş Çelik tarafından sunuldu. Hazırlanan rapor, oybirliğiyle kabul edildi.
Gündem maddelerinin de görüşülmesinden sonra toplantı, Mayıs ayında tekrar toplanmak üzere sonlandırıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat