Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ali Ünal

Şereflikoçhisar’ın Kacarlı Kasabası’nda 1933 yılında dünyaya gelen Ali Ünal (1933- ), babasının teşviki ile hafızlık eğitimi almak üzere Konya’ya gider. Orada 1,5 yıl kalır ve hafızlık icazetini alarak 15 yaşında döner.
Askere gidene kadar camilerde mukabele eder, babasında hafızlık ve diğer temel ilimlerini geliştirir.
1957 yılında Kırşehir ili Kaman ilçesinin Tatik Köyü’nde resmî olarak imam-hatipliğe başladı. 1958 yılında Şereflikoçhisar Şerefiye Cami imamlığı için açılan sınavı kazanarak gelir. Bu camide emekli oluncaya kadar hizmet eder.
Kendini iyi yetiştiren Ali Hoca, ilmi ile amel eden bir şahsiyet idi. Özellikle fıkıh konusunda ileri düzeyde olup, çevreden gelen suallere ikna edici cevap ve izahlarla büyük hizmetleri olmuştur.
Yıllardır hizmet ettiği Şerefiye camisinin yeniden inşasında büyük gayretleri olduğu gibi ilçe imam-hatip okulunun kuruluş ve idamesi hususunda da çok ileri düzeyde yardım ve gayretleri olmuştur.
Emekli döneminde kasabası Kacarlı’ya, Camii yapımında, hastalığına rağmen her nev’i işlerinde yardımcı olur. Çevresindeki okul ve hayır kuruluşlarına elinden geldiği kadar yardımcı olmuştur.
Doğrularından taviz vermeden hayatının sonuna kadar yaşayan Ali Ünal hocamıza Allah rahmet eylesin.
Neredeyse aynı dönemlerde imam hatiplik vazifesi yapan ve şimdilerde emekli dönemlerini yaşayan hocalarımızdan Mehmet Ünver, Hüseyin Şendur, Hatip Polat, Ali Çetinkaya, Ziya Gökçen, Selahattin Fidan, Abdurrahman Doğangüzel ve ismini burada yazamadığımız diğer hocalarımızdan Allah razı olsun diyoruz. Rabbim kendilerine sağlıklı, huzurlu uzun bir hayatı ailesiyle ve sevdikleri ile beraber geçirmelerini diliyoruz.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat