Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP’DE NELER OLUYOR?

İlçemiz Cumhuriyet Halk Partisinde son günlerde akıl almaz olaylar yaşanmaya başladı. Yıllardır CHP’de görev alan ve geçtiğimiz günlerde Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yapan Tayfun Yalman Sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşım kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Parti içerisinde yaşanılan sıkıntıları gün yüzüne çıkaran Yalman, Partide Şereflikoçhisar’ın yerli ve köylüsü ayrımı yapıldığını ima etti. İlçe Başkanını da eleştiren Yalman, bu güne kadar partinin 2 kahveden yönetildiğini ifade etti. Sosyal medya hesabında Mansur Yavaş’a da bir nevi zarar verildiğini ima eden Yalman, 2009’dan bu yana partinin oyunun 3500’ü geçmediğini dile getirdi.
31 Mart yerel seçimlerinin startının verildiği şu günlerde Partilerde gerek meclis üyeliği, gerekse yaşanılan bazı gelişmeler sonrası sıkıntılar yaşanmaya başladı. 2019-2023 yılları arasında CHP İlçemiz yönetim kurulu üyeliği yapan ve 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde Belediye Meclis Üyeliği için başvuru yapan Tayfun Yalman partide yaşanılan bir takım olaylar sorası sosyal medya hesabından çok sert ve bir o kadarda parti yönetimini eleştiren açıklama yaptı.
Yalman sosyal medyadan yapmış olduğu açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
“Sevgili Şereflikoçhisarlı Cumhuriyet Halk Partili Arkadaşlarım abilerim, öncelikle şunu belirterek bu paylaşımı yapma zorunluluğu duydum. 3 gündür aranıp neden çalışmalara katılmadığımız soruluyor …! Öncelikle şunu da belirteyim meclis üyeliği başvurusu yaptım ve kesinlikle bu süreçte bi tek bana değil hiçbir meclis üyesi arkadaşıma ne sıra konusunda nede listede olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadan bu açıklamayı yapıyorum …! Bunu da niye paylaşıyorum sizlerle yok girdi, yok girmedi söylentilerin önüne geçmek adına…!Şimdi asıl meseleye gelelim Şereflikoçhisar Cumhuriyet Halk Partisi maalesef son 20 senedir 2 kahveden yönetilmektedir, ilk 10 senesi Celal Ünsal ve kurmayları tarafından telaşın çay ocağından, 2. 10 senesi Mustafa Alıcı ve kurmayları tarafından Taner Akkaya’nın kahvesinden yönetilmektedir …! Yönetim şekilleri ise neredeyse aynı tavır ve şekildedir. İlçe Başkanı Koçhisarın yerlisi seçilir, yönetime asil 5 koçhisarın yerlisi koyulur, il delegeliğine 3 koçhisarın yerlisi koyulur yedek listelere 1.ve 2 .sıra koçhisarın yerlisi konulur ki istifa eden olursa onların yerine de yerliler gelsin…! Konu Belediye Başkan adaylığı olunca parçalanacak bir köylü seçilir ve belediye başkan adayı yapılır nasılsa seçim kazanılamayacak en iyisi mi kazanılacak yerleri yerliler ele geçirsin. Alınan oy 2009 dan bu yana aynıdır, çünkü 3500 ve bu oy hiç değişmemiştir. 3500 ün seçimlerdeki karşılığı da mecliste 1 kişidir ve bakıyoruz ki orada da fire verilmemiş oraya da sürekli Koçhisarın yerlileri koğuşlandırılmış. CHP listelerinde ve diğer talepçilere yanlış yapılmıştır…! Yani bizi sevip sayan dost ve arkadaşlarımıza, bizi arayıp bilgi istedikleri için teşekkür ederim. Umarım cevap sevgili gerçek Cumhuriyet Halk Partili dostlarımıza uygun olmuştur ….! Yani ben şahsım adına kimseye kukla olmak adına bir yerin talepçisi olmam. Benim konum Şereflikoçhisara hizmet etmek ve bu şart ve koşulların şahsıma uygun olmadığını bu şartlarda ve koşullarda değnekçilik yapmayacağımı siz değerli CHP ‘li ve Şereflikoçhisarlı hemşerilerimle paylaşır saygılar sunarım…!” Dedi.
Seçim arefesinde bu paylaşım şık olmamış Tayfuncum doğruluk payı var mı var vesselam” şeklindeki yoruma Tayfun Yalman; “Sevgili Tuncay abim seçim arifesinde bu şıklığa gelene kadar daha şık olmayan neler var …! Seçim arifesinde 100’ncü yıl diye partililer davet edilip 1000- 1500 kişiye Cumhuriyetin yüzüncü yılını kutlayacağız diye MANSUR YAVAŞ’ta katılacak diye yaygara koparıp hem de partinin parasıyla verilen bir yemek bu sonrası, milletvekili bile olmayan birine başkan adaylığı açıklatan ilçe başkanımı ararsın, sonra MANSUR YAVAŞ’ın işi çıktı deyip milletin gazını almayamı çalışanımı ararsın, yöneticilerinin sen bu yemeği cebinden mi verdin diye sorup kızacağına sen adaylığı bırak aday adayı bile olursan toplu istifa ederiz diye ilçe başkanını tehdit eden yöneticilerimi ararsın, başkan adaylığı Koçak’ta kalınca o istifa öyle edilmez böyle edilir diyen İlçe Başkanını mı ararsın, oda yetmez ben meclise de adayıyım diyen İlçe Başkanı mı ararsın, istifa ettikten sonra can siper hane yedek üye olan asil bile değil, YEDEK üye olan Hacı Güçlü’yü İlçe Başkanlığına getirenimi ararsın, şık olmayan başka ne ararsın? Ama şunu 20 senedir anlamadılar. Bu ilçede yaşayanlar bırak bunları BAŞKAN seçmeyi MECLİS ÜYESİ seçmeyi inan buna, MUHTAR bile seçmezler. 2 ay sonra kaybedilen 5 seneyi görecen yine ….! En azından MANSUR BAŞKANA yazık olmasın adamın çok emeği var memlekette” cevabını verdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat