Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BAYRAMDA ÇİÇEKÇİLERİN YÜZÜ GÜLDÜ

Her bayram olduğu gibi bu bayramda da mezarlıklar ziyaretçi akınına uğradı. Kimisi ilçemizden kimisi ilçe dışından gelen ve yakınları vefat eden birçok vatandaşımız bayramda mezarlıklara akın etti. Mezarlarının daha güzel durması için çiçek alarak diken vatandaşlarımız çiçekçilerin yüzünü güldürdü.
Ramazan bayramında mezarlık ziyaretlerinin artması çiçekçilerin yüzünü güldürdü. Mezarlarının daha güzel durması için özenle seçilen çiçekler gözyaşları arasında mezarlara dikilirken, çiçekçilerin ise yüzünü güldürdü.
Gerek Arefe günü gerekse bayram günleri mezarlıkta yaşanılan yoğunluk ve çiçek satışlarını araştıran gazetemiz görevlisine Gündoğan fidancılık ve Peyzaj Sahibi Musa Gündoğan açıklamalarda bulundu. Bir önceki bayramlara göre yoğunluk biraz daha azdı. Ancak diğer günlere göre bayram satışları iyiydi diyen Gündoğan; “Bayram dolayısıyla çiçek çeşitlerimizi artırdık. Vatandaşlar genellikle ucuz olan çiçeği tercih ediyorlar. Çiçek fiyatları ise 15 liradan başlayıp çiçeğine göre 40-50 lira arasında değişiyor. Tabi bu dediklerimiz mezarlara dikilecek çiçekler için geçerli. Gurbetten gelen kişiler genellikle yılda bir kaz kez ilçemize gelip mezar ziyaretleri yaptıkları için gelmişken çiçek dikeyim diye düşünüyorlar” dedi.
Aynı zamanda mezar peyzaj çalışması yaptığına dikkat eden Gündoğan Peyzaj Sahibi Musa Gündoğan; “ Mezarlara peyzaj çalışması ve yıllık bakımlarımız var. Abone sistemi ile çalışıyoruz. Şuan 150’ye yakın bir abonemiz var” dedi.
Yıllık mezar bakımında neler yaptıklarına da dikkat çeken Gündoğan; “Mezarın üzerini güzelce temizliyoruz. En güzel çiçekleri ekiyoruz. Haftada iki kez bakımımız oluyor. Bu zaman zarfında varsa ölen çiçekler temizlenerek yenisi ekiliyor. Gerekli bakım yapıldıktan sonra müşterimize fotoğraflarını atıyoruz. Müşterimizde mezarda çalışma yapılıp yapılmadığını görmüş oluyor” dedi.
Yurdun dört bir yanından müşterileri olduğuna da dikkat çeken Musa Gündoğan, “şayet ilçemizde akrabası olan hemşehrilerimiz varsa bize sosyal medya hesaplarımızdan ulaşarak mezar bakımı yaptırabilirler. Gerek Facebook, gerekse İnstagram’da Gündoğan Fidancılık Peyzaj yazarlarsa bize rahat bir şekilde ulaşabilirler” dedi.
MEZARDA ZAMAN ZAMAN HIRSIZLIK OLAYI YAŞANIYOR!
İlçemiz şehir mezarlığında bir takım sıkıntılarında olduğuna dikkat çeken Gündoğan; “ Zaman zaman müşterimizden de bizlere ulaşan şikayetler oluyor. Nedir bunlar? Hırsızlık olayı. Örneğin bir mezara bakım yapıyoruz, müşterimiz burada ise gelip bakıyor, ilçe dışında ise fotoğraf çekip atıyoruz. Ancak birkaç gün sonra hem bazı taşların hem de dikilen çiçeklerin çalındığını görüyor ve duyuyoruz. Muhtemelen bunu yapan kişilerde çocuklar diye düşünüyoruz. Ve zaman zaman mezarların taşlarının da kırıldığını duyuyoruz.
Mezarda buluna bazı çeşmelerin gelişi güzel açık bırakıldığına da dikkat çeken Gündoğan; “ Bazı vatandaşlarımız çeşmeleri nasılsa bedava diye açık bırakıyor. Su boşa akıyor. Hemşehrilerimizden ricamız suları açık bırakmamaları. Temel ihtiyaç ama malum kuraklıkla karşı karşıyayız. O yüzden su tüketimi konusunda biraz daha duyarlı olalım” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat