Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

“BİR BELEDİYE BAŞKANI CUMHURBAŞKANLIĞI YARDIMCILIĞI İÇİN 81 VİLAYETİ GEZERSE BURADAKİ İŞLERDE LAÇKALAŞIR”

Muhtarların katıldığı toplantıda Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanını sert bir dille eleştirdi. Toplantıya Büyükşehir’e ait yetkililerin çoğunluğunun katılmadığını ifade eden Çelik; “ Bir Belediye Başkanı çıkar 81 vilayetinde Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı için gezerse buradaki işlerde laçkalaşır. Biz yine de hiçbir muhtarımı mağdur etmemek için elimden geleni yapacağı” dedi.
Kaymakam Zafer Engin Başkanlığında, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan ve birim müdürlerinin katılımlarıyla merkez ve çevre mahallelerin muhtarlarıyla toplantı yapıldı.
Açılış konuşması yapan Kaymakam Zafer Engin; “Öncelikle kış bitti artık sorunsuz bir seçim dönemini geçirdik. Gayretlerinize teşekkür ediyorum, güzel bir ortamda seçimi bitirdik. Şimdi yaz dönemimiz başlıyor. Bir araya gelelim, hasbihal edelim, genel değerlendirme yapalım, önerilerimizi yapalım, ihtiyaçlarınızı dinleyelim dedik. Birim amirlerimizle birlikte toplantı yapalım dedik. Söz sizde”dedi.
Söz alan muhtarlar da; Küçükdamlacık mahallesinde yapılmaya başlanılan köprünün yarı kaldığı, yol sorununun olduğu, Hındıllı yaylasına mevsimlik işçilerin meraları işgal ettiği, bazı mahallelerde telekomun çalışma yaptığı için internet sorunu yaşandığı ve mahallelere kamere sistemi istedi
Söz alan Belediye Başkanı Memiş Çelik; “Toplantının amacı birim müdürlerimiz burada. Belli başlı sıkıntılardan başka talepler görmedik. Neyi nereden isteyeceğimizi bileceğiz. Biz bunun için bir araya geldik, söyledik. Bizimle alakalı problemleri elimizden geldiği kadar çözmeye çalışıyoruz, kimseyi de geri çevirmedik. Ama maalesef bir Büyükşehir yasası var. 2014’te Şereflikoçhisar Büyükşehir’e dahil edildi. 5216 sayılı Büyükşehir yasası. Sadece bizi ilgilendiren konular var. Grup yolları ve içme suyu. Bütün sıkıntı bunlar. Bugün bu toplantıya Büyükşehir’in yetkililerini çağırmıştır, Öztekin’den başka kimse yok burada. Bugün Büyükşehir’e ait İtfaiye var, ASKİ var, Fen İşleri var. Hiçbiri de burada yok. Sizin bütün sorununuz sadece yol ve su mu? Başka sorununuz yok mu? Bunu siz sorgulayacaksınız. Bize dediğiniz gibi Büyükşehir yetkililerine de deyin, neredesiniz siz? diye. 4 sene oldu. Bir Belediye Başkanı çıkar 81 vilayetinde Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı için gezerse buradaki işlerde laçkalaşır. Biz yine de hiçbir muhtarımı mağdur etmemek için elimden geleni yapacağım. Gerekirse borçlanacağız, her türlü hizmeti yapmaya çalışıyoruz. E-90 altındaki mahallelere bir aya kadar sati kaplama asfalt atacağız. Mahallelerimize güvenlikle ilgili birkaç görüşmeler yaptık. Peyder pey mahallelerimize yapılacak. Elimizden gelen her şeyi yapacağız. Mağdur olmayacaksınız. Tabi su en büyük sorun. Daha çok sorun kürt köylerimizde. Oralarda hiç su yok. Buralarda yine biraz su var, oralarda hiç yok. Alt yapısı geçen dönem yapıldı, isale hattı yapıldı, Peçenek barajından su verilecek sadece bir vana açılacak.”dedi.
Toplantı, soru cevap şeklinde sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat