Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BÜYÜKŞEHİR’İN YAPMADIĞI İŞİ YAPTIĞIM İÇİN BORÇLANDIM Çelik; “ algı yapıyorlar. Ben Belediyeyi 94 Milyon Borçla teslim ettim. Bununda 13 Milyonu Belediye Şirketine olan borç!”

Belediye Başkanı Mustafa Koçak’ın Belediyeye ait borçları gerek billboardlarla gerekse yaptırmış olduğu brandalarla ifşa etmesi sonrası eski Belediye Başkanı Memiş Çelik açıklama yaptı. Yeni yönetimin tamamen algı yaptığını ifade eden Çelik; “Ne yazık ki daha seçildiğinin idrakına varamamış. Şuan cicim aylarındasınız. Hangi esnafa ne kadar borcumuz var açık açık açıklayın. Ben tüm alışverişlerimizi Şereflikoçhisar’lı esnaftan yaptım. Sizin gibi iftar yemeğini dahi dışardan getirmedim. Ben Belediyeyi 94 Milyon borçla bıraktım. Onunda 13 milyonu Belediye şirketine olan borç. İşçi konusunda 500 kişiye söz verilmiş. 25 kişi işten çıkarılmış. Yazık ben kimsenin ekmeği ile oynamadım. Hepsi ekmeğinin peşinde. Bir kişinin ekmeği ile oynamak en büyük talihsizliktir” dedi.
Yerel seçimler sonrası Belediye Başkanı Mustafa Koçak diğer CHP’li Belediyelerin yaptığı gibi bir önceki dönem Belediyenin borcunu bastırmış olduğu billboard ve brandalarla ifşa etti. Eski Belediye Başkanı Memiş Çelik ise bu konu hakkında açıklama yaptı.
Salı günü Ak Parti İlçe Binasında İlçe Başkanı Levent Sarıkaya, Belediye Meclis Üyeleri, gençlik Kolları Başkanı ile birlikte açıklama yapa Çelik çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Bugün Şereflikoçhisar belediyesi yönetiminin şahsımıza yaptığı bir takım ithamlarla ilgili canlı yayın yapma gereği duyduk diyen Çelik; “Bunlar 3 aylık seçim sürecinde halkı yanıltmakla, algılarla işe başladılar. Seçim oldu, Belediye yönetimi hiç olmadığı kadar bir avantajla Belediye yönetimi iş başına geldi. Belediye yönetimi zannediyorum bunun kıymetini bilmedi. Bundan sonrada bileceğini tahmin etmiyorum. Ne yazık ki seçildiğinin daha idrakına varamamış bu arkadaş. Tamamıyla algılarla, manipülasyonlarla halkı yönlendirmeye çalışıyor bu arkadaş” dedi.
BİRÇİVİ DAHİ ÇAKAMAYACAKSINIZ!
Algı yaparak bundan önceki Belediye Başkanını kötülüyorlar diye eski başka Çelik; “Algı yapabilirsiniz, ama bir yere kadar. Yalanda söyleyebilirsiniz. Şuanda cicim ayları olduğu için tarafınızda çok olabilir. Biz 2019 yılında 12 bin oyla seçildik. Yani sizden farklı değildik. Lakin bu 5 yıl çabuk geçiyor. Şuanda sizlere gaz verenler, sizleri bir takım yanlışa sevk edenler, zamanında bizlere de yaptılar. Biz kimseyi dinlemedik, hiçbir zaman bir önceki idareciyi de kötülemedik. Gece gündüz çalışıp Şereflikoçhisar halkına hizmet ettik. Algılarla işe başladılar. Geçenlerde Şereflikoçhisar Belediyesi bir paylaşım yaptı. Şantiye ile ilgili. Orada bulunan hurdaları gösterdiler. Orada hurdalık araçlarda var. Hatta 1940 yılından kalan araçlar var. Biz göreve geldiğimizde Şantiye güvenli olsun diye etrafına duvar çevirdik. Bunları sattığınız zamanda hurdacılık yapılıyor deniliyor. Biz geçmiş dönemde Makine Kimyaya yazı yazdık, resmi bir şekilde verince adımızı hurdacılık yapıyorsunuz dediniz. Buradan iddia ediyorum, bizim yaptığımızın yarısını yapamayacaksınız. Siz bu kafa ile giderseniz çivi çakamayacaksınız” dedi. Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi.
20 GÜNDÜR SİZ VARSINIZ!
Günü birlik sosyal tesis. Orası otlanmış, Nisanın sonuna geldik, doğa uyandı. Burada 20 gündür sizler varsınız. Otu temizlemeyi marifet sanıyorlar. Orada bulunan camlar, kapılar kırıldı, bekçi tehdit edildi, sırf çekim yapmak için.
İKRAMİYE HAKLARI VAR!
Personel konusunda ise, işte 90 bin lira 100 bin lira maaş alıyor denildi. Belediyenin de bir hukukla yönetildiğini herkes biliyor. Belediye işçi kadrosunda olan kardeşlerimiz sendika ile toplu iş sözleşmesine tabii. Toplu iş sözleşmesinde verilen haklar vardır. Ocak-Şubat-Mart ayı bu personellerin ikramiye hakları vardır. 45 bin lira maaşı olan kardeşimiz ikramiye ile birlikte 90 bin lira maaş alıyor.
Borçlar konusunda. Belediyede borç var vs vs. Bunu da algı ile vatandaşlara karşı bize sanki yolsuzluk varmış imajı yaratmak. Bunlarla bir yere varamayacaksınız. 2019 yılında Şereflikoçhisar Belediyesinin bütçesi 35 milyon. Bu bütçenin %28 oranında yatırıma pay ayrılmış, geliri 35 milyon gideri de 35 milyon civarında denk bütçe olarak karara varılmış. Denk bütçe yapılması belediye idaresinin %100 başarılı olduğunun göstergesidir. 2021 yılında 47 milyon. 2022 yılı bütçe 110 milyon yatırım oranı %35, 2023 yılı bütçe 210 milyon, yatırıma ayrılan pay %43. Devasa bir yatırım yaptık. Gelir gider denk.
94 MİLYON BORÇLA BIRAKTIM
Gelelim borç meselesine. Çıktılar dediler ki Belediye 110 milyon borçlanmış. Ben devrettiğim gün Belediyenin borcu 94 milyon 639 bin 274 tl idi. Bunu da açık açık söylemek istiyorum, son 4,5 yıl, hatta son 5 ay kala belediyenin ne SGK’ya ne vergi borcu vardı, ne elektrik… Doğrudur son 5 ayda borçlandık. Borçlanma sebebimiz; SGK borcumuz, vergi borcumuz, İller Bankası vs vs. İller Bankasından çektiğimiz para çok uzun vadeli bir kredi. Bu 20 milyon kredinin yıllık 400 milyon gibi bir ödemesi var. Bu da Belediye bütçesine zarar vermiyor. Böyle bir imkanı neden kullanmayalım. Bütçede 43 milyon borç var denilmiş. 43 milyonun 13 milyonu Belediye şirketine olan borç. Geriye 30 milyon kalıyor.
5 aya kadar biz bu borcu neden yaptık?. Birde Belediyenin alacağından hiç bahsetmiyorlar. Belediyenin vatandaşın üzerinde 26 milyon alacağı var. Bu 26 milyon alacağı biz hesapladığımız zaman yatırıma harcanan para 50 milyon kalıyor. Borçlanma bütçenin 6’da birine geliyor. Buda bir belediye için borç sayılmıyor. Diğer CHP’li belediyelere bakın. CHP’li belediyelerin bakanlığa 15 trilyon borçları var. 2024 yılında 336 milyonu denkleştirebilecekler mi takibini yapacağım.
BÜYÜKŞEHİRİN YAPMADIĞI İŞLERİ YAPTIĞIM İÇİN BORÇLANDIM!
Bu 50 milyon olan borç nereye yapıldı. İlçe Belediyesi ile Büyükşehir Belediyesi arasında bir kavga vardı. Büyükşehir görevini yapmadı. Vatandaş dedi ki biz Büyükşehiri tanımıyoruz, biz seni tanırız. Ne demişti Mansur Yavaş, Büyükşehirin alanına girerseniz sizi mahkemeye veririz. Vatandaş ne dedi; “verirse versin Büyükşehir yapmıyorsa sen yap. Büyükşehirin yapamadığını sen yap. Bakın hemşehrilerim. Büyükşehirin yapmadığını ben yaptım, bugün algı ile beni suçluyorlar. Ben buradaki 50 milyon borcu Büyükşehir işini yapmadığı için borçlandım. Nedir bunlar, E90 altındaki Büyükşehirin kazdığı yerleri yapmadığı için asfalt aldık biz. Bozduğu köylere çakıl-mıcır döktük. Köylere söz verdik. Büyükdamlacık, Küçükdamlacık, Eley Mahallesi köy içini komple kumladık. Buralara çakıl serdik. Belediyeye ait kalker ocağını da büyükşehir vermemize rağmen. Çakılı verdik, tekrar satıl aldık. Eğer şerefleri varsa açıklasınlar. Kendileri de açıklamış zaten 5 ay içinde yapılan borç diye. Gelirimiz anca personelin maaşına yetiyor. Bu vatandaş kışın çamura girmesin diye borçlandık. Büyükşehire ait olan yeri yaptık, şimdi onlar tarafından yargılanıyoruz.
HANGİ ESNAFA BORCUMUZ VAR TEK TEK AÇIKLAYIN!
Açıklayın kime ne borcumuz var. Tek tek kalem kalem açıklayın. Biz Şereflikoçhisar esnafından başka hiçbir esnafta alışveriş yapmadık. Kime ne borcumuz varsa hangi esnafa borcumuz varsa açıklayın. Bizler iftar yemeğini bile sizler gibi Ankara’dan getirmedik. Alnımız açık. Biz bu alışverişleri Şereflikoçhisar esnafından yaptık. Bir esnaf çıksın bizimle maddi-manevi ilişkisi oldu dedin, ben bugün Şereflikoçhisar’ı terk ederim. Alnımız açık. Bizim bütün borcumuz Şereflikoçhisar esnafına. Mazeret üretmeyeceksiniz, geçmişle uğraşmayacaksınız, beceriniz varsa burada devlet devletin devamıdır.
Sadece Ramazan ayında 1500 kişiye yemek verdik. Bir kişilik yemek 200 lira biz 100 liraya maal ettik. Bu borcu 4,5 milyonu sadece yemek parası. Algılarla hiçbir yere varamayacaksınız. Algılarla bir yere varamazsınız. Bu da şunu gösteriyor, beceriksizliğinizi bu algılarla atlatacağınızı gösteriyorsunuz. Kılavuzunuza dikkat edin. İşinize bakın. Siz bu kafayla giderseniz bu 5 yılı da tamamlayamayacaksınız.
500 KİŞİYE SÖZ VERİLMİŞ. KİMSENİN EKMEĞİ İLE OYNAMADIK
İşçi alımları ve işten çıkarma konusunda ise duyduğumuz kadarıyla bir 500 kişiye söz verilmiş. Çünkü kazanacaklarını bilmiyorlardı. Önüne gelene söz verdiler. Ben kimseye söz vermedim. Geçen dönemde söz vermedim. 25 kişi çıkarılmış sanırım. Biz kimsenin ekmeği ile oynamadık. Ama göreve gelir gelmez söz verdikleri halde 25kişiyiçıkarmışlar. Bu 25kişiin yerine 25 kişi alabilirler ama 50 kişi alamazlar. Alırlarsa borçlanacaklar. Bu cicim ayları bitecek. Biz girmeyelim diye çekildik ama bizi zorladılar. Biz zaman zaman açıklayacağız. 500 kişiye söz verdiler Alamayacaklar almak isterlerse işçi çıkarmak zorunda kalacaklar. Ben olsaydım hiç kimsenin ekmeği ile oynamazdım. Bu vatandaş hepimizin vatandaşı. Bu gün 200 pesoel var, bu 200 kişinin tamamı Mustafa’yı destekliyor. Ekmeğinin peşinde. Bir garibanın ekmeği ile oynamak en büyük talihsizliktir. Kınıyorum” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat