Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Cemre Avm’de sadece temizlik ürünlerinde KDV oranını yansıttı

Mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8’lik KDV dilimini yüzde 10’a, yüzde 18’lik KDV dilimini ise yüzde 20’ye çıkaran karar yürürlüğe girdi. Kararın yürürlüğe girmesi ile birçok ürün zamlandı.
Gazetemiz muhabiri de, söz konusu KDV oranlarındaki artışlar nedeniyle ilçemiz öz kaynaklarından açılarak faaliyette olan CEMRE AVM’ye giderek yetkililerle görüştü. Yetkililer de; “Mağazamızda sadece temizlik ürünlerinin KDV oranlarını değiştirdik. Diğer yapılan KDV oran değişikliklerini biz oranda değişikliğe gitmedik” şeklinde konuştu.
Meclis’te alınan yeni ek vergi kararı pek çok ürünün fiyatına yansıdı.
Geçtiğimiz cuma günü alınan kararla mal ve hizmetlere uygulanan yüzde 8’lik KDV dilimi yüzde 10’a, yüzde 18’lik KDV dilimi ise yüzde 20’ye çıkarıldı.
Hijyen ürünlerinde KDV oranı yüzde 8’den yüzde 20’ye çıkarıldı. Benzin, tütün, alkol ve elektronik cihazların KDV oranları yüzde 20 oldu.
Karar 10 Temmuz Pazartesi günü yürürlüğe girerken iğneden ipliğe her şey zamlandı.
Ayrıca; Temizlik ürünlerindeki KDV oranı, yüzde 8’den yüzde 20’ye çıkarıldı.
Cumhurbaşkanı Kararı ile temizlik ürünlerindeki KDV oranı, yüzde 8’den yüzde 20’ye yükseltildi.
Resmi Gazete’de yayımlanan karar kapsamında daha önce yüzde 8’lik KDV uygulanan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil (sabun, deterjan veya solüsyon emdirilmiş olsun olmasın), tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçetenin vergi oranı yüzde 20’lik dilime girdi.
Konuyla ilgili olarak gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’nün görüştüğü Cemre AVM yetkilileri de; 10 Temmuz 2023 Pazartesi günü itibarıyla yazar kasaların KDV oranlarından temizlik ürünlerinin fiyatlarına %8’den %20’ye çıkarılmasından dolayı sadece temizlik ürünlerinin KDV’lerini değiştirdik, diğer KDV oranlarındaki %8’den %10’a ve %18’den %20’ye yapılan artışları biz yapmadık çünkü zaten fiyatta bir değişiklik olmadı.
Ayrıca, ürünlerimizin fiyatları aynı, fiyatlarda bir değişiklik yapılmadı. Biz sadece temizlik ürünlerinin KDV oranını değiştirdik” dediler.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat