Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Hemşehrimizin koleksiyonunda 2 bin forma var!

İlçemiz Karandere Mahallesinden olan ve Stuttgart’ta yaşayan hemşehrimiz Bahattin Baltacı’nın oğlu İsmail Baltacı ve ikiz kardeşi Mehmet , uzun bir süre önce forma koleksiyonuna başladı ve şu anda koleksiyonunda iki bin futbolcu formasını biriktirdi. Koleksiyonunda ünlü futbolcuların formalarını bulunduran Baltacı, forma satın almak isteyenlere kapılarını kapattığını belirterek sadece hayır amaçlı projeler için forma bağışladığını ifade etti.
Porsche’de çalışan 46 yaşındaki hemşehrimiz İsmail Baltacı ve ikiz kardeşi Mehmet Baltacı ile birlikte uzun yıllardır futbolcuların maçlarda giydikleri formaları biriktirerek, koleksiyonunda iki bin forma sayısına ulaşmayı başardı. Baltacı, bu koleksiyonunda dünya çapında tanınan birçok ünlü futbolcunun formalarını bulunduruyor.
Yaklaşık 4-5 senedir forma kolleksiyonu yaptığına vurgu yapan Baltacı; “ bu bir hastalık, yıllar önce başladım hala devam ediyorum. Formaları ise ünlü futbolculardan alıyorum. Sağ olsunlar birçoğu beni tanıdığı ve koleksiyon yaptığımı bildiği için ben istemeden gönderiyorlar” dedi.
Futbol dünyasının her yönünü kapsayan bir koleksiyon oluşturmak istediğine dikat çeke hemşehrimiz İsmail baltacı; “ Bazı formalar benim için büyük bir değer taşıyor. Bu formaları elde etmek için pek çok tanıdıklarımdan da yardım aldım. Evimde özel bir güvenlik sistemiyle bu formaları koruyorum.”
Baltacı’nın koleksiyonunda Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo gibi dünya yıldızlarının maç formalarının yanı sıra İlkay Gündoğan’ın kariyeri boyunca giydiği tüm maç formaları da yer alıyor. Koleksiyonda ayrıca Formula 1 pilotu Lewis Hamilton’un yarış tulumu da bulunuyor. Baltacı, sadece forma değil, aynı zamanda top, kaptanlık bandı, kaleci eldiveni ve krampon gibi diğer futbol eşyalarını da biriktirdi.
İsmail Baltacı, koleksiyonundan satın almak isteyenlere kapılarını kapattığını belirterek sadece hayır amaçlı projeler için forma bağışladığını ifade etti.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat