Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP’li Vekil Ofis’te Çiftçileri Dinledi

Cumhuriyet Halk Partisi Bölgemiz Milletvekili Okan Konuralp, ilçemize gelerek, TMO’daki çiftçilerle bir araya geldi ve çiftçilerimizin sıkıntıları ve taleplerini dinledi.
Geçtiğimiz hafta içinde ilçemize gelen Milletvekili Okan Konuralp’ı, parti binasında CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.
Vekil Konuralp, daha sonra TMO’yu ziyaret ederek çiftçilerle bir araya geldi.
Ofiste çiftçilerin sıkıntısını ve talebini dinleyen Konuralp daha sonra bu sıkıntıları ve talepleri Ofis yetkilisine ve Ofis adına alım yapan LİDAS yetkilisine iletti, konuyu bir de onlardan dinledi.
Tekrar çiftçinin yanına gelen Milletvekili Okan Konuralp ve CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, sıkıntıları ve talepleri ilettiklerini, vekilinde bu sıkıntıları ve talepleri Mecliste dile getireceği belirtildi.
ÇİFTÇİLERİN SIKINTI VE TALEPLERİ;
Vekil Okan Konulalp’e, çiftçiler tarafından iletilen sıkıntı ve talepler ise şöyle;
“Ofis ürün almıyor. Kamyoncu, çiftçi herkesten randevu isteniyor. Çiftçi biçer buluyor kamyon bulamıyor, kamyon buluyor biçer bulamıyor. İkisini buluyor geliyor ofise burada takılıyor. Yani herkes perişan burada.
Ofisimizi Aksaray’a aktardılar. Aksaray’daki arkadaşlar buraya canı istediği zaman güncelleme atıyor. Bir arabanın analizi 1,5 saatte çıkıyor. Bu nedenle alım yavaş oluyor.
Hiçbiri de çıkıpta şu nedenle almıyoruz, şu sıkıntı var demiyor. Muhatap alacağımız kimse yok. Bekleyeceğin, çay içeceğin bir yer yok. Lavabo yok. Rezillik, kepazelik.
Kota fazlalığı alınmıyor. Ne kadar tembelseniz o kadar devlet nazarında iyisiniz. Ne kadar çalışkansanız o kadar kötüsünüz. Burada sulu tarıma 450 kilo verdi dönümüne. Sen iyi uğraşmışsın, iki gübre atmışsın, iyi sulamışsın 600-700 kilo almışsın. Onun üstüne kota yok. Yani devletin belli bir kotası var, kotanın üstüne ürün almıyor.
20 Ağustos’ta randevu vermiş, bu günde yıkan çiftçi 40 gün sonra parasını alacak. Çiftçinin mazot borcu yok mu?, gübre borcu mu yok?, Traktör borcu mu yok?
Burada sizden başka hiçbir yetkili görmedik. Hani bir gayret, bir çaba yap. Bu adamlar burada bekliyor. Seçim zamanı olsa dayımız çok olurdu, şimdi kimse yok” diye şikayetler dile getirildi.
CHP Başkanı Mustafa Alıcı da; “Ben söyledim, lavaboyu kullanabileceksiniz. O yeme içmeyi ve işçiyi de ofise ilettik. Buradaki şef Aksaray’a iletecek. Ayrıca bu konuyu da Vekilimiz Mecliste gündeme getirecek.”dedi.
Vekil Okan Konulalp daha sonra Kaymakam Zafer Engin’in yanına giderek, konuyu görüştü.
Görüşme, milletvekilinin “basına kapalı” demesi üzerine, basına kapalı yapıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat