Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Yeniden Refah Partisi; “TARIM BAKANIMIZIN ÇİFTÇİMİZE VE ÜRÜNÜNE SAHİP ÇIKMASINI BEKLİYORUZ”

Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığından gelen heyet, TMO’yu ziyaret ettiler, ilçemiz çiftçilerinin yaşadığı sıkıntıyı birebir görerek, bir basın açıklaması yaptılar.
İlçemize gelen Yeniden Refah Partisi Ankara İl Koordinatörü Alparslan İlgün’ü ve beraberindeki Ankara İl Başkan Yardımcısı İbrahim Erdoğan’ı ve İl Başkan Yardımcısı Hukuk Müşaviri Av.Serkan Demirel’i, Yeniden Refah Partisi İlçe Başkanı Sedat Demirel ve Yönetim Kurulu Üyeleri karşıladı.
İlk olarak Atatürk Parkında çiftçilerle bir araya gelen Partililer, sıkıntıları ve talepleri dinledi.
Daha sonra TMO ziyaret edilerek, çiftçilerin sıkıntıları yerinde görüldü.
Burada, Ankara İl Koordinatörü Alparslan İlgün tarafından Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığı’nın basın açıklaması okundu.
Açıklamada, Tarım ve Orman Bakanına, İlçemiz çiftçileri için seslenen Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığı; “Tarım Bakanımızın çiftçimize ve ürününe sahip çıkmasını bekliyoruz” dedi.
Yapılan açıklamanın tamamı ise şöyle;
2023 hasat sezonunun başlamasıyla birlikte TMO’nun çiftçilerden ürün alma konusunda yaşanan sıkıntılar adeta ayyuka çıktı. Yaklaşık bir aydır süren sıkıntıları, çiftçiler gerek basın yoluyla gerekse yetkililere dile getiriyor.
Yeniden Refah Partisi Ankara İl Başkanlığı olarak Ankara’mızın güzide ilçesi Şereflikoçhisar’lı çiftçilerimizin sorunlarının çözümü için sesleniyoruz.
Tarım en temel ihtiyaç olan beslenme için hammadde kaynağımızdır. Tarımsal kalkınmanın sağlanması için çiftçimizin ürettiği ürünlerin değer fiyatla satılması son derece önemlidir.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin Şereflikoçhisar’lı tarım üreticimize geç randevu vermesi, verilen randevuda çiftçiden alınan mahsüle pervasız bir şekilde kota koyması, randevunun ardından ödemeleri bir ay sonraya atması çiftçimizi simsarların kucağına düşürüyor.
Malını %30’lara varan zarar ile tüccarlara satmak zorunda kalan çiftçilerimiz borç batağından kurtulamıyor.
Toprak Mahsulleri Ofisi’nin geç randevu vermesi, ödemeleri aksattığı gibi hububatın da biçim vaktinin geçmesinden dolayı ekinlerini ya gelişi güzel alanlara döküyorlar ya da nakliyeciye fazladan yatma parası vermeye mecbur oluyorlar.
Devletimizin çiftçilerimize sahip çıkması gerekmektedir.
İşlevsiz hale gelen Toprak Mahsulleri Ofisi’nin yeni politikalarla acilen desteklenmesi ve çiftçimizi mağdur etmeyen saygın bir kurum haline getirilmesi gerekmektedir.
Dünyada hububatın son derece önemli bir hale geldiği bu dönemde, Şereflikoçhisar’lı çiftçi kardeşlerimizin biçtiği ürünlerle bu kadar mağduriyet yaşaması kabul edilemez.
En yüksek tondaki sesimizle Tarım Bakanımıza buradan sesleniyoruz; üreten çiftçimize ve ürününe sahip çıkmasını bekliyoruz.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat