Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Hangi mahallede kim ne kadar oy aldı?

28 Mayıs’ta ikinci kez sandık başına giden seçmen tercihini yine ilk turda olduğu gibi Cumhur İttifakının Adayı Recep Tayyip Erdoğan’dan yana kullandı. İlçemizde Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan %59.23, Millet İttifakının adayı Kemal Kılıçdaroğlu ise %40.76 oy aldı. Seçim sonrası kaybeden taraf suskunluğunu korurken, kazanan tarafa ise araç konvoyu düzenleyerek coşkulu kutlama yaptı.
Tüm Türkiye ile Avrupa ülkelerinin de dört gözle beklediği Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçmen ikinci kez sandık başına gitti. İlçemizde 25188 oyun olduğu ve 107 sandıkta yapılan seçimde 20239 seçmen oy kullandı. 19938 oyun geçerli, 301 oyun geçersiz olduğu seçimde Cumhur İttifakının adayı Recep Tayyip Erdoğan 11811 oy alırken, Millet İttifakının adayı kemal Kılıçdaroğlu ise 8127 oy aldı.
KAZANAN TARAF SEVİNDİ, KAYBEDEN TARAF SUSTU!
İlçemizde de dört gözle beklenen ve günlerdir kazanmak için mücadele sarf eden İlçemiz Siyasi parti teşkilatlarında seçim sonucunun açıklaması sonrası kazanan taraf sevinirken, kaybeden taraf ise suskunluğa büründü.
Ak Parti teşkilatı ve partilileri sandıkların açılması sonrası sevinçlerini araç konvoyları yaparak kutlarken, diğer siyasi parti temsilcileri ise suskun kalmayı tercih etti. Sadece İYİ Parti İlçe Başkanı Avni Yıldırım, seçim sonrası sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamasında; “ Cumhurbaşkanlığı Seçimi sonuçlarının vatana ve millete hayırlı olmasını diliyorum. Bu vesileyle siyasi görüşüne bakmaksızın tüm sandık emekçilerine ve büyük bir olgunlukla demokratik görevini ifa eden vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun. Avni YILDIRIM İYİ Parti Şereflikoçhisar İlçe Başkanı” dedi. Diğer ittifak ortakları ise her hangi bir açıklama yapmadı.
KILIÇDAROĞLU YİNE KAYBETTİ
Erdoğan’ın rakibi Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı olarak girdiği onuncu seçimden de yenilgiyle ayrıldı. Bu seçimler ise sırasıyla şu şekilde;
Genel başkan olmadan önce;
-29 Mart 2009 yerel seçimler
-12 Eylül 2010 Anayasa Referandumu
-12 Haziran 2011 Genel Seçimler
-30 Mart 2014 Yerel Seçimler
-10 Ağustos 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri
-7 Haziran 2015 Genel Seçimler
-1 Kasım 2015 Erken Genel Seçim
-16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu
-24 Haziran 2018 Genel Seçim
-31 Mart 2019 Yerel Seçim
-14 ve 28 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri (her ikisinde de kaybetti)
Peki ilçemizde hangi mahallede hangi aday kaç oy aldı. İlçe Seçim Kurulundan alınan ancak resmi olmayan sonuçlara göre adayların almış oldukları oylar şu şekilde dağıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat