Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemiz Belediyesinde ŞAİBELİ Personel Alımı İşe alınacaklar daha önceden mi belirlendi?

İlçemiz Belediyesi geçtiğimiz günlerde çeşitli birimlerde çalıştırılmak üzere İŞ-KUR üzerinden Belediyeye ait KOÇ-BEL şirketine işçi alım ilanı yayınladı. Ancak bazı kişiler başvuru yapmak üzere gittikleri belediyeden böyle bir alımın olmadığının söylendiğini iddia ettiler. Hatta işe alınacak olan kişilerin daha önceden belli olduğu ilana ise yasal prosedürü yerine getirmek üzere çıkıldığı iddia edildi. 2 gün gibi kısa bir süre başvurusu olan işçi alım olayında Belediyenin bu yönde hem resmi internet sitesinde hem de Belediyeye ait sosyal medya sayfalarında işçi alımını duyurmak için paylaşım yapmaması akıllarda bir sürü soru işaretinin oluşmasına neden oldu.
31 Mart’ta yapılan yerel seçimler öncesi seçimi kazanmak için yüzlerce kişiye söz verdiği iddia edilen CHP Belediye Başkan adayı Mustafa Koçak, seçimlerden galip çıkması ve Belediye Başkanı olması sonrası işçi alımlarına başlayacağı kulaktan kulağa dolaşmaya başlamıştı. Çok değil bundan birkaç hafta önce bazı kişilerin işe girmek için isimleri kamuoyu tarafından duyulmuş, bu kişilerin evrak hazırladıkları iddia edilmişti.
Yerel seçimler öncesi seçimi kazanmak için yüzlerce kişiye iş sözü verdiği iddia edilen Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak seçimlerden galip gelmesi ve mazbatasını almasından sonra İlçemiz Belediyesinde çalışan birçok kişinin görev yerinde değişiklikler yapmış, bazı birimlere yeni kişilerin görevlendirilmesi yapılırken bazı birimlerde ise halen bir önceki dönem belediye Başkanının kadrosu ile devam ediyor.
İlçemiz belediyesinde bu gibi değişiklikleri yapan Belediye Başkanını işçi alımları içinde ilana çıktı. Belediyeye ait KOÇ-BEL şirketi adı altında 2 adet Ziraat Mühendisi, İşçi Başı 1, Büro Personeli 2, Temizlik personeli 13, Şoför ise 2 kişi işçi alımı yapılacak.
SIR GİBİ SAKLANDI
Belediyeye ait KOÇ-BEL Şirketine alınacak işçilerle ilgili İlçemiz Belediyesi tarafından her hangi bir anons ve duyuru yapılmadı. Hemen hemen her çalışmalar Belediyeye ait sosyal medya paylaşım sayfalarında paylaşılırken, işçi alımı ile ilgili her hangi bir paylaşım ve duyuru yapılmaması akıllarda bir sürü soru işaretinin oluşmasına neden oldu.
ALINACAK KİŞİLER ÖNCEDEN BELLİMİYDİ?
Öte yandan yine kamuoyunda alımı yapılacak ile ilgili bir takım söylentiler kulaktan kulağa dolaşmaya başladı. Hatta bazı kişiler işçi alımları ile ilgili kamuoyuna duyuru yapılmamasını işe alınacak kişiler belli olduğu için daha fazla başvurunun yapılmasının istenilmemesinden kaynakladığını ileri sürdüler.
BÖYLE BİR ALIM YOK!
Yine Belediyeye alınacak işçilerle ilgili başvuru yapmak üzere Belediyeye giden birçok kişiye İlçemiz Belediyesinden bazı kişilerin böyle bir alım olmadığını, haberin yalan olduğunu söyledikleri edinilen bilgiler arasında yer aldı. Hatta bu yönde benzer bir durumu Belediye Meclis toplantısında Ak Parti Gurup Başkanı Bünyamin Kılıçaslan dile getirdi. Kılıçaslan, Belediye Başkanı Mustafa Koçak’a kendisini işçi alımı ile ilgili olarak birkaç kişinin aradığını, belediyeye başvuru yapmak için gittiklerini söylediğini ancak Belediyede bazı kişilerin böyle bir alım olmadığını söylediklerini dile getirdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat