Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İlçemizde Koronavirüs vakaları düşüyor Vaka sayısı 70’e kadar azaldı

İlçemizde gün geçtikçe koronavirüs vaka sayıları azalıyor. Bir dönem 400’e yakın vakaların olduğu ilçemizde bugünlerde ve gün geçtikçe vaka sayısı 100’den aşağı düşerek 70 civarında olduğu belirtildi.
Ülkemizde gün geçtikçe koronavirüs vakalarının azaldığı görülürken ilçemizde de gün geçtikçe koronavirüs vaka sayıları azaldığı görülüyor. Geçen yıllarda 400’e yakın koronavirüs vakalarının olduğu ilçemizde bugünlerde ve gün geçtikçe vaka sayısının 100’den aşağı düşerek 70 civarında olduğu belirtildi.
İlçe Sağlık Müdürü Dr.Hüseyin Keskin de; yapılan çalışmalar neticesinde ilçede vaka sayılarında azalma olduğunu, ancak aşılama çalışmaları bitmeden vatandaşların rehavete kapılmamasını gerektiğini belirterek, “Sosyal mesafe, maske, hijyen kurallarına ve alınan tedbirlere uymaya devam etmemiz gerekli. Kurallara uyarsak korona virüs salgınından kurtulacağımıza inanıyoruz. İnsanlarımız biraz daha sabretsinler” diyerek tavsiyede bulundu.
AŞININ SONUÇLARI ORTADA
Ülkemiz genelinde de koronavirüs vakaları gün geçtikçe azalıyor. Tamamen koronavirüs vakalarının bitmesi için Sağlık Bakanı Dr.Fahrettin Koca da twitter üzerinden açıklamalar yaparak aşının öneminden bahsediyor.
“Aşının sonuçları ortada” diyen Dr.Fahrettin Koca; “Yaygın aşılamanın ardından süreç şunu gösteriyor. Tam aşılı olanlar Covid-19’u genellikle hafif Rus escort geçirmekte. Aşı aleyhtarı söylemlerden etkilenenler, aşılarını eksik bırakanlar, genç olsalar da, kronik rahatsızlıkları bulunmasa da yıpratıcı günler yaşıyor. Aşının sonuçları ortada!” şeklinde konuşarak aşının önemine dikkat çekti.
Ayrıca Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ‘omikron’ varyantının Türkiye’de de görüldüğünü belirterek “Bunlardan 1’i İstanbul 5’i İzmir’de. Bu 6 vakanın hastane ihtiyacı olmadı. Belirtileri hafif ayaktan takip edilen sorunu olmayan hastalar” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat