Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

LİSANSLI DEPOLARI KULLANMALARI ÇAĞRISINDA BULUNDU

Hemşehrimiz Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz, ilçemiz hububat üreticilerine lisanslı depoları kullanmaları çağrısında bulundu.
ATB’nin, Şereflikoçhisar ve Ahiboz’da bulunan tesislerinde 2023 hububat sezonu faaliyetlerine başlamasıyla ilgili borsadan gazetemize bir açıklama yapıldı.
Açıklamada Başkan Yavuz’un; “Şereflikoçhisarlı üretici ve tüccarlarımız, devlet destekleriyle birlikte daha da avantajlı hale gelen, çağımızın ve teknolojinin nimetlerinden doğan lisanslı depoculuk sisteminden faydalanmaya davet ediyorum” diyerek seslendiği belirtildi.
Gönderilen açıklamanın tamamı ise şöyle;
“*ATB Başkanı Yavuz: Yüksek arz lisanslı depolarda dengelenecek
Ankara Ticaret Borsası (ATB), Ankara’nın Şereflikoçhisar ve Ahiboz’da bulunan tesislerinde 2023 hububat sezonunu başlattı.
ATB Başkanı Faik Yavuz, 2023 hububat sezonunun yağan yağmurlar ve verilen desteklerle birlikte bereketli, hareketli bir yıl olacağını düşündüğünü ifade etti. Yavuz, “mart, nisan aylarının kurak geçmesi bizi endişelendirmişti. Sadece bölgemizde değil, Türkiye’nin çoğu bölgesinde kuraklık işaretleri yoğun bir şekilde kendisini gösteriyordu. Ancak mayıs ve haziran aylarında başlayan yoğun yağış çiftçilerimizin yüzünü güldürdü. Bu sezon hasadın bereketli ve hareketli geçeceğini öngörüyoruz” dedi.
*ATB Başkanı Yavuz, çiftçileri ürünlerinin değerini korumaya davet etti:
Bu bereketli dönemi, üreticimiz, hasat zamanı aşırı arz sebebiyle oluşan düşük fiyatlardan etkilenmeden, sağlıklı, sigortalı, devlet destekli lisanslı depolarda muhafaza edebilir. ‘Ben hemen satmak istiyorum’ derlerse de uluslararası akreditasyona sahip laboratuvarlarımızda ürünlerinin kalitesini doğru şekilde ölçüp, bu ürünleri Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) prim desteği ile birlikte satış salonlarında satabilirler.
Ben üretici ve tüccarımızı devlet destekleriyle birlikte daha da avantajlı hale gelen, çağımızın ve teknolojinin nimetlerinden doğan ‘lisanslı depoculuk’ sisteminden faydalanmaya davet ediyorum.
Tüm üretici ve tüccarımıza bereketli ve kazançlı bir sezon dilerim.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat