Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

K Belgesi Ankara ilçeleri arasında sadece ilçemizde veriliyor

İlçemiz Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan, yerel basınla bir araya gelerek yaptığı toplantı da basın açıklaması yaptı.
Gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’nün katıldığı toplantıda, Çetin Aslan, göreve geldiği günden günümüze kadar Ticaret Odası’nda yapılmaya başlanılan yeni hizmetler hakkında bilgi verdi.
Odada ücretsiz verilmeye başlanılan hizmetlerden bahseden Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan; “Odamızda dijital takograf ve dijital ehliyet verilmektedir. İlçe halkımızın bunun için ilçe dışına gitmesine artık gerek yok.
Ayrıca nakliye sektörü için gerekli olan K1,K2 ve K3 belgesi de odamız tarafından verilmektedir. Normalde bu belge çok büyük ilçeler dışında hiçbir ilçede verilmiyor. Ankara’da da sadece Şereflikoçhisar Ticaret Odası tarafından veriliyor. Odamız tarafından verilen K belgesindeki amaç; Zaman kaybı olmadan hızlıca işlemleri bitirmektir.
Hem K belgesi için hem de dijital takograf ve dijital ehliyet için herhangi bir ücret almıyoruz. Ücretsiz hizmet veriyoruz.
Ayrıca ben, TOBB Genel Kurulunda hem dilekleri inceleme komisyonuna hem de Ticaret Odaları Komisyonuna seçildim.
Diğer bir konuda, odamızda daha önce galericiler için verdiğimiz MEYBEM Mesleki Yeterlilik Belgesini şimdide emlakçılar için başlattık.
Odamızın AKREDİTASYON alarak, akredite oda kimliğine ulaşması için çalışmalarımız tüm hızıyla devam etmektedir. Odamızın kalite bilincinin yerleştirilmesi, iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin arttırılması, hizmet kalitelerinin iyileştirilmesi, Avrupa odalar sistemine uyumun sağlanması için çalışmalarımız sürmektedir.
Ayrıca; 2019 yılında kurulan Şereflikoçhisar Ticaret Odası Kosgeb Temsilciliğimiz, faaliyetlerine devam etmektedir. KOSGEB temsilciliğimiz, etkin destek ve hizmetlerle KOBİ VE Girişimlerin yenilikçi, teknolojik ve rekabetçi bir yapıya ulaşmalarını sağlayarak, ekonomik ve sosyal kalkınmadaki paylarını artırmak için açılan çağrı ilanlarını takip ederek, internet sitemizden ve sosyal medya hesaplarından üyelerimizi bilgilendirmektedir. İlçemizde şahıs işletmesi ve sermaye şirketlerimiz ile işletme kuran çok sayıdaki vatandaşlarımız, Girişimcilik Sertifikası alarak; Kosgeb Girişimcilik desteklerinden faydalanmıştır. Vatandaşlarımız işletmelerini kurmadan önce Kosgeb temsilciliğimize gelerek detaylı bilgileri alıp, ona göre yol izlemektedirler.
Özellikle imalat sektöründe işletme kuran vatandaşlarımız için desteklerimiz büyük oranda arttırılmıştır. Kosgeb temsilciliğimiz her zaman ilçemiz vatandaşlarımızın hizmetindedir.
Yeni iş yeri açmak isteyenlere girişimcilik belgesi veriyoruz. Bugüne kadar çok sayıda belge verildi. Özellikle imalatla ilgili.
Görevimiz bize verildiği ilk günden itibaren çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Odamızda verdiğimiz bu hizmetler, ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat