Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Mustafa Koçak Mazbatayı Alarak Başkanlık Koltuğuna Oturdu

31 Mart yerel seçim sonucunda Cumhuriyet Halk Partisinden ilçemiz Belediye Başkanlığına seçilen Mustafa Koçak, mazbatasını aldıktan sonra makam koltuğuna oturdu.
Çarşamba günü saat 13.30’da CHP İlçe Başkanlığı önünden İlçe Başkanı Hüseyin Güçlü, İl Başkan Yardımcısı ve partililerin katılımıyla birlikte Belediye’ye kadar Atatürk posteriyle çarşı içinden yürüdüler.
Belediye önünde önce dua edildi. Yapılan duanın ardından konuşmalar yapıldı.
KONUŞMALAR;
BELEDİYE’DEN İÇERİ GİRDİĞİMDE BÜTÜN SİYASİ PARTİNİN EVLADIYIM
İlk konuşmayı yapan İlçe Başkanı Hüseyin Güçlü; “31 Mart’ta verdiğiniz hizmetlerden dolayı emeği olan kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, gönüllü olan tüm Şereflikoçhisarlılar’a çok teşekkür ediyorum.
Mustafa Başkanım, buraya kadar Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı olarak geldin, bu kapıdan girdiğin andan itibaren Şereflikoçhisar’ın Belediye Başkanı olacağından şüphemiz yok. Sana güveniyoruz ve sana inandık. Senin de yüzümüzü kara çıkarmayacağına eminim. Çok teşekkür ediyorum.”dedi.
Belediye Başkanı Mustafa Koçak da; “Şeffaf, hesap verebilen bir Şereflikoçhisar Belediyesine hoşheldiniz. Hep beraber koştuk, hep beraber mücadele ettik ve bugün Şereflikoçhisar Belediyesi’nin önündeyiz. Bizlere vermiş olduğunuz oylardan dolayı inşallah görev süremizce sizleri utandıracak hiçbir şey yapmayacağım. Olaki bir şeyden şüphelendiğinizde, olaki Belediye’yi yöneten arkadaşlarımızla ilgili bir iddialar olduğunda, olaki Belediye Meclisimizde iş takibi yapıldığında duyduğunuzda Şereflikoçhisar Belediyesi’nin bütün makamlarına gelip hepiniz tek tek hesap sorabilirsiniz.
Şereflikoçhisar Belediyesindeki mesai arkadaşlarım, sizler de şeffaf bir Belediyecilik nasıl olur? Sizlerle beraber çalışarak öğreneceğiz.
Sevgili İlçe Başkanım biraz önce bir şey söyledi; “Bu Belediye’ye gelene kadar Cumhuriyet Halk Partisi’nin evladıydım. Belediye’den içeri girdiğimde Şereflikoçhisar’da bütün siyasi partilerin evladı olsun.”dedi. Teşekkür ediyorum kendisine.
Mesai arkadaşlarıma şunu söylüyorum; Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı tarafından mitinglere, toplantılara gelmenizle ilgili mesajlar asla atılmayacak.
Şereflikoçhisar Belediyesi’nde çalışan bütün personelimiz, Şereflikoçhisar’daki siyasi parti ayrımı gözetmeksizin ilçede yaşayan herkese hizmet etmek zorundadır. Belediye’nin çalışanı siyaset yapmamalıdır. Siyaseti bırakalım, ilçede ilçe Başkanlığı olan mevcut siyasi partiler yapsınlar. Eğerki siyaset yapmak istiyorlarsa, b gerekli izinlerini, gerekli çıkışlarını veririz istedikleri partide, siyasetlerini yapabilirler.
Bizler Şereflikoçhisar’ı geliştirmeye, Şereflikoçhisar’ı değiştirmeye geldik buraya. İşini hakkıyla yapan bütün mesai arkadaşlarımızın tamamı gönüllerini ferah tutsunlar, bizler kimsenin ekmeğiyle oynayacak insanlar değiliz. Seçim sürecinde bize yapılanları, buradan kaynaklı çekilen videoların hepsini bizler unuttuk, gitti. Ama bu yapılan hataları, biz kendi dönemimizde hiçbir siyasi partiye yapmayacağız. Buralar siyasi kurumlar değildir, Belediyeler Şereflikoçhisar’a, Şereflikoçhisar insanına hizmet etme, hizmet üretme yerleridir. Kaç yıldır böyle gitmediğini hepimiz biliyoruz. Ama bizim o cesur yüreğimiz, o cesur vicdanımız bunları değiştirmeye fazlasıyla yetecektir.
Gönlüm isterdiki 5 yıl bu ilçeye hizmet yapmış bir Belediye Başkanının mazbata alana kadar mevcut Başkanıdır. Gönlüm isterdiki ilçeye hizmet yapmış Belediye Başkanımızın bizi çiçekle karşılamasını, bizde çiçekle onu makam arabasıyla evine uğurlamayı isterdik. Sizlerin nazarında da Şereflikoçhisar’a yapmış olduğu hizmetlerden dolayı hem kendi şahsına hem Belediye Meclisine hem de Belediyeyi yönettiği ekibine teşekkür ediyoruz. Şereflikoçhisar Belediyesindeki bütün idari kapıları sizin kendi evinizin kapıları gibi açıktır.
5 yıl önce, 10 yıl önce Mustafa hoca nasılsa, 3 yıl önce Belediye’nin işçisi, çalışanı, şefi idari koordinatörü Mustafa hoca nasılsa, bugün de Mustafa hoca aynı yerde, 5 yılın sonunda da Mustafa Hoca aynı yerde olacak.”dedi.
Koçak son olarak, makama çiçek göndererek tebrik etmek isteyen hemşehrilerimizin memleketimizin çocuklarının eğitimine katkı sağlamalarını istedi.
Konuşmadan sonra Belediye makam odasına geçerdi ve Belediye Başkanı Mustafa Koçak Başkanlık koltuğuna oturdu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat