Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Uzaktan Eğitim Tablet satışlarını artırdı

Koronavirüs nedeniyle açılamayan okullar sonrası Eğitim Uzaktan ve internet aracılığı ile verilmesi nedeniyle tablet satışlarında artış yaşanıyor. Yaklaşık 1 aydır işlerinde belirli oranda artış olduğunu söyleyen tablet satıcıları, tablet fiyatlarının her geçen gün arttığını ifade ettiler.

Pandemi nedeniyle okulların açılaması ve uzaktan Eğitim ile evlerin okula dönmesi ve internet üzerinden Eğitimin başlaması nedeniyle tablet satışlarında artış yaşanmaya başladı. Çocuklarının derse daha rahat girebilmesi için Tablet almak isteyen velilerin talebi sonrası Tablete olan talep artı. Tablete olan talebin artması hem fiyatların artmasına hem de evde internet ağının daha da yaygınlaşmasına neden oldu.

Konuyu araştıran gazetemiz muhabirine Çarşı İletişim Sahibi Hamza sevimli, Tablet ve cep telefonlarına EBA dan malatya escort dolayı aşırı bir talep olduğuna dikkat çekerek; “bu nedenle tablet ve cep telefonlarında fiyatlar günlük olarak değişiyor. Bazen toptancılardan günde 2 sefer fiyat listesi geliyor. Talep var ama satım yok.  Vatandaşlar fiyatları karşılamakta zorlanıyor. Toptancılar veya ithalatçılar bunu fırsata çevirip aşırı fahiş şekilde zam yaptılar. Örneğin iki çocuğu olan bir kişi ortalama tablet almak istese yaklaşık 2.500 TL ile 3.000TL arası bir rakam oluşuyor. Eski tabletler EBA’yı desteklemiyor. Yine de biz müşterilerimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Eski tabletlere yazılım yükleyip bir şekilde EBA’yı kullanmasına yardımcı ve destek oluyoruz.  Zamlar ise hem dolar kurundan dolayı hem de ithalatçı firmaların toptancıların talep olmasından dolayı artırması. İlçemizdeki stoklar yetersiz kaldı. Dışarıdan ithalatçı garantili firmalardan alıyoruz. Ama yeterli kalmıyor” dedi.

Türk Telekom Ana Bayii Tecnocell İletişim sahibi Ömer Doğan ise, 20 yıldır bu sektörde hizmet verdiğini belirterek; “Yeni Eğitim sitemine geçmemizden dolayı tablet satışı ve internet bağlatma olayında artışlar yaşanıyor” dedi.

Tablet alırken çok seçici olunması gerektiğine vurgu yapan Doğan; “ Özellikle 2 GB Ram ve üzeri olan tabletler EBA ve Zoom programını desteklediği için bu gibi tabletler almalarında fayda vardır. Kullanıcıların mağdur olmaması için en az 2 GB Ram ve üzeri olan tabletlerden alsınlar.

İnternet kullanıcıları ve evlerine internet ağı çektirmek isteyen vatandaşlara da seslenen Tecnocell İletişim sahibi Ömer Doğan, İnternet sorunsuz kullanabilmeleri için gerek çekim gücü yüksek, gerekse her hangi bir sorun ve sıkıntıda sorunları kolayca çözüme kavuşan ve alt yapısıyla servisi ile daha iyi hizmet veren kurumlardan alsınlar.

Tablet fiyatları konusunda ise Ömer Doğan; “Dövizdeki artıştan dolayı fiyatlarda artış yaşanmaya başladı. Şuan için Tablet fiyatlarımız ise 500 TL ile 3 bin TL arasında değişiyor. Her bütçeye uygun fiyatlarımız söz konusu” dedi.

İnternet konusunda ise, bir vatandaşımız evinde hız düşümü olmadan rahat rahat kullanabileceği fiyatımız 82 TL’den başlıyor. İnternette fiyattan daha önemlisi hız düşümünün yaşanılıp yaşanmayacağıdır. Örneğin görüntülü konuşmalarınızda hız düşümünüz çok ise karşıdaki kişi ile kolay kolay iletişime geçemezsiniz. Ancak hız düşümü olmaz bağlantı hızınız yüksek ise her hangi bir sorun yaşamazsınız” dedi.

Tablet ve telefon alacak kişilere de uyarılarda bulunan Tecnocell İletişim sahibi Ömer Doğan açıklamasına şu cümlelerle son verdi. Gerek Tablet olsun, gerekse internet kurulumu olsun her hangi birisinde seçimimiz bildiğimiz, güvendiğimiz kişilerden alış veriş yapmamız. Son günlerde hemen hemen her sitede ya da sosyal medyadan Tablet ya da telefon satışları yapılıyor. Çokta uygun fiyatlar yazıyorlar. Vatandaşlarımıza tavsiyemiz fiyatına değil, hizmet kalitesi yüksek, servis ağı olan kişileri tercih etsinler” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat