Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Adaylık yarışı bitti, sırada meclis var!

31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde artık adaylık konusunda sona doğru yaklaşılıyor. En zor olan Belediye Başkan Adaylığı tüm partilerin adaylarını açıklaması ile sona ererken şimdiler de en büyük heyecan ve çekişme Meclis Üyeliğinde yaşanmaya başladı. Kabul edilsin ya da edilmesin bana göre Belediye Başkan Adayı ne kadar önemli ise Meclis Üyesi adaylığı ya da meclis üyesi tercihi de bir o kadar önemli. Her ne kadar bunu bazı kişiler kabul etmese, meclis üyeliği çok önemli değil, kim yazılırsa yazılsın seçime ya da seçmene etki etmez diye düşünse de açık açık söyleyeyim çok büyük yanılma yaşar ve belki de seçimin kaderini değiştirecek olumlu ya da olumsuz tercih yapmış olur.
Meclis üyeliği bu kadar önemli iken hangi parti de neler yaşanıyor, hangi aday meclis üyesi olarak kim ya da kimleri görmek istiyor konusuna gelirsek, Cumhur İttifakında malum MHP ile Ak Parti liste sunumu yapacak ve her iki partiden karışık bir liste oluşturulacak. Cumhur İttifakında en büyük sıkıntı Büyükşehir Meclis Üyeliğinde yaşanıyor gibi. Malum daha önceki seçimde 3 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Cumhur İttifakından çıkmış, sıralama ise 2 kişi Ak Parti’den 1 kişi ise MHP’den yer almıştı. Bu seçimde sanırım sıralamada MHP 2 Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi isteyecek. Sebebi ise ilçemizin yine bu seçimde Ak Parti’nin adayının Belediye Başkan adayı olarak gösterilmesinden kaynaklanacak. Sanırım bu konuyu her iki partinin İl başkanları karar verecek. Sıralama konusunda muhtemelen fermuar sistemi uygulanacak. Örneğin, 1,3,5,7,9… Ak Parti’nin, 2,4,6,8,10… MHP’nin olacak. Sıralamadan ziyade asıl önemli konu meclis üyeliği için kim ya da kimlerin yazılacağı. Asıl mesele bu. Şuan ki izlenimim Ak Parti’de farklı yüzlerin olmayacağı yönde. Olursa da (seçilecekler arasında) siz deyin 1 ben deyim 2 farklı kişinin sıralamaya girmesi. MHP’de ise meclis üyeleri 1 kişi hariç tamamıyla değişecek gibi görünüyor. En büyük çekişme ise Büyükşehir Meclis Üyeliğinde yaşanıyor. Çoğu aday adayı birinci sırayı istiyor. Bence Başkan adayları meclis üyeliği için kamuoyu araştırması yapmalı. Her ne kadar biri ya da birilerine söz verilmiş olsa da bu kişinin kamuoyu yansıması iyi analiz edilmeli. Çünkü birçok kişi “falanca kişiyi meclis üyesi gösterirlerse o partiye oy vermem!” diyen seçmen sayısı azımsamayacak derecede.
Ve CHP! İşte burada işler daha karışık. Eski İlçe Başkanı Mustafa Alıcı sırf Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olmak için, İlçe Başkanlığı görevinden istifa etmişti. Ancak son gelişmeler sonrası Alıcı’nın Büyükşehir Meclis Üyeliği için aday gösterilmeyeceği, hatta bunun kendisine iletildiği, ilerleyen günlerde Alıcı’nın “ben Belediye Meclis Üyesi olmak istemiyorum!” şeklinde açıklama yapmasını bekleniyorum.
Bir başka önemli gelişme ise CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak’ın yeni yüzleri tercih etmesi dikkatlerden kaçmıyor. Koçak seçimi kazanmak için yeni yüzler tercih etmek isterken, CHP’de bazı kişiler ise bunun yanlış olduğunu, meclis üyeliği konusunda partiye yakın kişilerin aday gösterilmesinde fayda olacağını, aksi taktirde CHP’li birçok seçmenin sırf meclis üyeliğinde istenilmeyen daha doğrusu geçmişte parti ile bağı olmayan kişi ya da kişileri tercih ederse küslük olacağını, bu yüzden CHP’ye oy vermeyeceklerini ifade ediyorlar.
İYİ Parti, Yeniden Refah, Memleket Partisi ve diğer partilerde ise Meclis Üyeliği için her hangi bir heyecan yaşanmıyor, hatta bu partiler meclis üyesi bulma konusunda biraz sıkıntı yaşıyorlar gibi.
Bakalım ilerleyen günlerde Meclis Üyeliği konusunda ne gibi gelişmeler yaşanacak. Kim ya da kimler hangi partiden meclis üyesi olacak. Şayet Meclis Üyesi olurum düşüncesi ile partiye yakın olan kişi ya da kişiler sıralamada yer almazlarsa nasıl bir yol izleyecekler. Partilerine küsüp, gemileri mi yakacaklar, yoksa büyüklerimiz ne uygun görmüşse biz ona razıyız mı diyecekler, bunu da zaman gösterecek.
Ve son olarak sizlerden bir istirhamım olacak. Başımın tacı, gözümü nuru, hayatımdaki en büyük veli nimetim, çınarım, her duamda ömrümden alınıp, ömrüne katılmasını istediğim babam, biraz rahatsız. Sizlerin duasına ihtiyacım var. Dualarınızı eksik etmeyin nolur.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat