Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Ben demiştim!

Aslında hiç sevmem bu kelimeyi. Ne zaman kullansam sonu pek hayırlı olmaz. Ne hikmetse son aylarda bu kelimeyi sık sık kullanmaya başladım. İki hafta önce yine bu köşeden siz kıymetli takipçilerim ve okurlarımıza “MHP’de Neler Oluyor?” başlığı altında İlçemiz MHP Teşkilatında yaşanılan sıkıntıları, gidişata göre yaşanılacak olan sıkıntı ve gelişmelerden bahsetmiş İlçe Başkanlığı için aynen şu ifadeleri kullanmıştım. “Sanırım bunda sonra 2 süreç var. Birincisi Mevcut İlçe teşkilatı görevden alınıp yeni İlçe Teşkilatı oluşturulacak! Ya da mevcut İlçe Teşkilatında bir takım yenilikler yapılarak seçim sathı için çalışmalara başlanılacak. Bunca yıllık meslek hayatıma ve siyasi kulislerden aldığım bilgiye göre büyük ihtimalle İlçe Başkanı değişecek. Ve kimsenin beklemediği bir isim İlçe Başkanı olarak atanacak. Hatta atanacak kişi mevcut yönetime bir o kadar uzak kişi olacak. Yani ilçede soğuk duş etkisi yapacak. Atanması da en büyük etki ise geçmiş dönemde Partide görev almış olması olacak” demiş, ilçe siyasetini az çok takip eden kişilerin anlayacağı dilde Halil Şahan’ın İlçe Başkanlığına getirileceğini açık açık olmasa da adres belirterek ifade etmiştim.
Dediğim çıktı. Biraz dolan başlı oldu ama sonuç değişmedi. İlk olarak Eski İlçe Başkanı Yaşar beyin gönlü alınması için Ankara’ya toplantıya çağırıldı. Toplantıya çağırıldığında aday hemen hemen belli idi. Hatta bir saatlikte olsa Halil Şahan’a “hayırlı olsun” denildi. Eski İlçe Teşkilatı Şahan’ın ilçe Başkanı olmasını istemediği için sözde ellerinde olan bir takım bilgi ve fotoğrafları İl Başkanlığına sundular. İddialar karşısında zaman kazanmak isteyen İl Başkanlığı bu kez, ortalığı yatıştırmak, yanlış karar vermemek adına, sözde geçici bir görevle bir başka kişinin ismini lanse etti. Düşünüldüğü gibi de olmadı değil. Geçen zaman sonrası tepkiler bir nebzede olsa azaldı. Tabi bu zaman zarfında Şahan, kendisine itham edilen iddialarla ilgili dilinin döndüğünce savunma yaptı, gerekli araştırmalar yapıldı ve Şahan’a yaklaşık bir hafta önce “hayırlı olsun, git yeni yönetimini oluştur, listeni hazırla gel” denildi.
Şahan, zaten önceden hazırlamış olduğu listede bir takım değişiklikler yaparak yeni isimlerle birlikte İl Başkanlığına listeyi sundu. Ve Pazar günü yapılacak olan Kongre için dün itibari ile yeni liste İlçe seçim kuruluna teslim edildi. Pazar günü tek liste ile yapılacak kongre sonrası MHP İlçe Teşkilatı 2024’te yapılması planlanan yerel seçimler için çalışmalara start vermek için hazır hale geldi.
Peki ya bundan sonrası! İşte bunda sonrası biraz karışık. Bir yanda yeniden İlçe Başkanı olacağım diyen ve arkasında duran eski yönetim, diğer yanda Şahan’la arası pekiyi olmadığını düşündüğüm Meclis Üyeleri, İlçe Başkanı olmasın diye hakkında bir takım ki, çok büyük ve ağır iddia atfedilen Halil Şahan ne yapacak? Yeni yönetimle eski yönetim arasında neler yaşanacak?
Ve gelelim yeni listede yer alan ve yer alamayan kişilere. Yapmış olduğum araştırma sonrası Allah var, Şahan liste oluştururken seçici davranmış. Daha önce siyasetle işi olmayan, okumuş kişileri yazmayı tercih etmiş. İçlerinde bazıları geçmiş dönemde de farklı şekillerde teşkilatta görev almış olsalar da çoğu ilk defa ismi duyulan kişiler. Ve yazılmayanlar! Şahan’ın yeni listesinde bir önceki yönetimden hiç kimse yok desek yalan söylemiş olmayız.
En çok merak ettiğim konu ise Şahan Başkanlığında İlçe teşkilatının kime nasıl davranacağı, neler yapıp, neler yapmayacağı? Halil Şahan ve şuan isminin başında MHP ünvanı olan kişileri az çok tanıyorum. Sanırım sancılı bir dönem yaşanacak gibi.
Ve en önemlisi Şahan’ın İlçe Başkanı seçilmesi sonrası oluşan küskünler. Bunlar ne yapacak? Şahan’ın İlçe Başkanlığının kesinleşmesi sonrası, davamızdır, başkan kim olursa olsun, yolumuzdan-davamızdan dönmeyiz mi! Diyecekler, yoksa Şahan’ın İlçe Başkanlığı sonrası Parti ile bağlarını mı koparacaklar? Bunu yine her zaman olduğu gibi önümüzdeki günler gösterecek.
Şu bir gerçek MHP İlçe Teşkilatında her yönü ile yeni bir dönem başlayacak. İster olumlu, ister olumsuz… Tahminlerim var ama; henüz kimsenin aşkını şevkini kırmak istemem. O yüzden biraz zaman geçsin. Bekleyip hep birlikte göreceğiz.
Her şeyin gönlünüzce olması, ön yargıdan uzak, koltuktan güç alan değil, koltuğa güç veren olmak dilek temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat