Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MEZARLIKTA HIRSIZLIK “AYIPTIR AYIP!”

İlçemiz Şehir mezarlığında son günlerde yaşanılan hırsızlık olayları duyanları şaşkına çevirmeye başladı. Mezarlıkta yaşanılan hırsızlık hem esnafı hem de mezar sahiplerini çileden çıkarıyor. Vatandaş ilçemiz şehir mezarlığında güvenlik konusunun ele alınmasını istiyor.
İlçemiz Sanayi Mahallesinde bulunan şehir mezarlığı son günlerde yaşanılan hırsızlık olayları ile gündeme geliyor. Kim ya da kimler tarafından yapıldığı belli olmaya hırsızlık olayında kimi mezarın süs taşları, kimi mezarı çiçekleri hatta kimi mezarda bulunan ve yakınları tarafından bağlanan şal ve eşarplar kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından çalınmaya başladı.
Geçtiğimiz yıllarda İlçemiz şehir mezarlığında kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından bazı mezar taşlarının bilerek kırıldığını dile getirmiş, bu konuda yetkililerin mezarlıkta güvenlik konusuna biraz daha önem vermelerini ifade etmiştik. Aradan geçen yıllar içerisinde bu kez mezarlıktan çiçek, süs taşı ve mezarlığa aile yakınları tarafından bağlayan şal- eşarplar çalınmaya başladı.
Son günlerde mezarlıkta yaşanılan hırsızlık olaylarının artması sonrası peyzaj çalışması yapan esnaf yaşanılan hırsızlık olaylarına bir an önce çözüm yolu bulunmasını istiyor. Gündoğan Fidancılık Peyzaj Sahibi Musa Gündoğan, kendisinin mezarlıklara bakım ve peyzaj çalışması yaptığını, yapılan bakım sonrası bazı kişi ya da kişiler tarafından dikmiş oldukları çiçek ve güzel görünmesi için yapmış olduğumuz süs taşları çalınmaya başladı. Kimseyi suçlamak istemiyoruz ama; yaşanılan hırsızlık olayları sonrası mezar sahiplerine karşı mahcup duruma düşüyoruz. Bu konuda yetkilileri mezarlıkta bir önlem alırlarsa çok iyi olur” dedi.
Son günlerde mezarlıkta artan hırsızlık olayını yapan kişilere de seslenen Gündoğan; “bu yapıla çok hoş bir hareket değil. Şayet çiçek yada süs ürünleri alacak paraları yoksa bizzat işyerime gelip, durumu izah etsinler, onlara her hangi bir ücret almadan istedikleri ürünleri vereyim. Yeter ki bakım yapmış olduğumuz mezarlıklara zarar vermesinler” dedi.
Öte yandan yine bilhassa kadınlara ait olan mezarlıklarda da benzer hırsızlık olaylarının yaşandığı, kadınlara ait mezarlara bağlanan şal ve eşarplarında çalındığı edinilen bilgiler arasında yer aldı.
İlçemiz şehir mezarlığında son günlerde artan hırsızlık olayları ile ilgili nasıl bir çözüm yolu aranıp aranmayacağı ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat