Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İLÇEMİZ OSB NE DURUMDA?

İlçemizin kalkınması, gelişmesi, yeni iş sahalarının oluşması ve buna bağlı olarak ilçeden göçün önlenmesine en büyük katkı sağlayacak olan İlçemiz Organize Sanayi Bölgesi 2016 yılında müteşebbis heyetinin seçilmesi ile ilk adım atılmış oldu. Daha sonra alan çalışması, kanalizasyon su vs derken arsa satışlarına başlandı. O dönemi çalışkan başarılı, bir o kadar sevilen kaymakamı Sedat’ın zamanında birkaç arsa satışı yapıldı. Yapıldı yapılmasına ama arkası gelmedi. Cofcoflu bir şekilde kamuoyu ile paylaşılan arsa tahsis haberlerinin sonu fos çıktı. Kim başvuru yaptı, arsa tahsisini gerçekleşti mi, gerçekleşti ise neden tekrar yatırım yapmaktan vazgeçti, kimse bu konuda kamuoyuna tek bir satır açıklama yapmadı. Gel zaman git zaman, OSB’de devam eden çalışmalar sırasında bu kez hırsızlık olayları meydana geldi Kimisi boru çaldı, kimisi bakır kablo… Kimi hırsız yakalandı, kimisi izini kaybettirdi. OSB’de çalışmalar bu güne kadar hiç bitmedi. Kim ne iş yaptı, hangi aşamalar yaşandı bilen, gören, kamuoyuna bu konuda bilgi veren olmadı. Zaman zaman OSB’de 3 parsel için imza atıldı, falanca fabrika kurulacak, şu kadar kişi çalıştırılacak denildi. Denildi de yine arkası fos çıktı. Haftalar ayları, aylar yılları kovaladı. Bu zaman zarfında OSB yetkilileri boş durdu mu Hayır! İş yaptılar ama ne iş yaptılar gören bilen olmadı. Kimse kurulumundan bu yana olduğu gibi kamuoyunu aydınlatacak tek kelime laf etmedi. En büyük gelişme İlçemiz esnaflarından Elvan Demirsoy’un yatırımı oldu. 2021 yılında büyük bir istek ve hevesle yer alan ve hemen çalışmalara başlayan hemşehrimiz Elvan Demirsoy, yılsonu gibi temel atma töreni yaptı. (2021, 10’uncu ay) Henüz yolu olmayan, suyu bulunmayan, elektriği olmayan yerde temel atıp, fabrika kurmak kolay değildi. Bin bir türlü sıkıntı ile karşılaştı. Eee bir kere başlamıştı. Çeşitli hayalleri vardı. İlçesine yatırım yapıp, bir çok işsize iş imkanı sağlayıp, para kazanacaktı. Zorda olsa çalışmalarına devam etti.
Yıl 2022 aylardan Eylül… Tarım ve Orman Bakanı Prof.Dr.Vahit Kirişci ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ilçemizi ziyaret etti. Ziyaret kapsamında ise OSB’yi de yerinde gören Bakanlara dilimizin döndüğünce meramımızı anlatmaya çalıştık. İlçemize yapılan OSB’ye yatırımcıların başvuru yaptığını ancak teşvik bölgesinde olmadığı için yatırımcıların hemen yanı başımızda olan Aksaray’a yatırım yaptıklarını, bu yönü ile İlçemiz OSB’nin teşvik kapsamına alınması gerektiğini ifade ettik. Ettik etmesine ama karşındaki kişi toy birisi değil ki, koskoca Bakan… Neyin ne olduğunu bilen birisi. Hemen lafı yapıştırdı. “Daha yolunuz yok!. Yatırımcı bekliyorsun. Gelin sizi Aksaray’a bağlayalım” dedi.
İlçemiz için büyük bir öneme sahip olan bakan ziyaretinden de istediğimizi alamadık. Yine başbaşa kalıp, başka yollar aramaya başladık. Aramaya başladık başlamasına ama, bırakın yeni yatırımcılar bulmaya, elimizde hali hazırda bulunan Elvan beyin sorununu hala çözemedik. Suyu olmayan, yolu yapılmayan OSB’de tek yatırımcımız olan Elvan beyi kaderi ile baş başa bıraktık. Sağ olsun güç bela yatırımını yaptı, taşıma su ile iş yerini açsa da hala eksiklikler karşısında adeta canından bezdi. En büyük lafı; “buraya yatırım yaptığım için pişmanım oldu.
Aradan geçen aylar sonrası OSB’nin yolu için ilan verildi. Kim başvuru yaptı, ya da başvuru yapan oldu mu? Yol, su ne alemde bilen gören yok. Canları sağ olsun OSB Müdürü başta olmak üzere kimse tek kelam laf etmedi, etmiyor.
Ve son gelişme. Gazetemiz manşetinden okuyacağınız üzere bir yatırımcı daha arsa tahsisi yaptı. Fabrika kuracak. İnşallah kurarda ilçemiz için faydalı olur. Buradan OSB yetkililerine seslenmek istiyorum. İlçemizin kalkınması için çok önemli bir fonksiyona sahip olan, OSB ne aşamada. Bu güne kadar onlarca kişi başvuru yaptı, arsa tahsisinde bulundu. Kim ne yatırım yaptı, ya da yapmadı? Yapmadı ise neden yapmadı. Şuanda devam eden çalışmalar neler? Kaç parsel tahsis edildi? Şu anda hali hazırda parsel tahsisi devam ediyor mu? Bazı yatırımcıların ; “yatırım yapmak için başvuruda bulunduk, bize en ücra köşe verildi. Çevre düzenlemesini de biz yapacakmışız!” iddiaları doğru mu? Bu konuda şahsım ve kamuoyunu tatmin edici bir cevap verilirse, en azından toplantı düzenlenip gerek yazılı, gerek soru cevap şeklinde bir açıklama yapılırsa kamuoyu da bilgi sahibi olmuş olur. Yoksa kamuoyunun, OSB bir iş yapmıyor, sadece maaş alıp, arabayla gezmekten başka bir şey yaptıkları yok! İddiaları ayyuka çıkar. Buda ilçemiz için hiç iyi olmaz..

Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat