Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Kim Yalan Söylüyor?

Yaklaşık 20 yıldır gazetecilik mesleğini icra ediyorum. Gerek personel olarak çalıştığım yıllarda gerekse sahibi olduğum yıllar sonrasında ve halen gazetemizin sayfa ve sütunlarını eli kalem tutan, meramını anlatabilen siyasi görüşü ne olursa olsun, karşıdaki kişiye suç ve suç unsuru teşkil edecek konu olmadıkça gazetemizde açıklama, yorum ve sıkıntılarını anlatmak için söz hakkı verdik. Bugüne kadar bir kişide, “ben sizin gazeteye şu açıklamayı yaptım ama yayınlamadınız” desin, bugün itibari ile mesleği bırakmaya razıyım. Hatta çoğu zaman hele hele siyasetçileri belli bir takım zorlamalar sonrası açıklama yapmaya yönlendirdik ve halen devam ediyoruz. Ve kim, hangi konuda bir açıklama yapmışsa bir kuruş ücret talep etmedik.
Ama ne hikmetse son aylarda hele hele ilçemiz siyasetçileri, ilçemizde yıllarca yayın hayatına devam eden gazeteler olmasına rağmen, ilk fırsatta adı, sanı bilinmeyen, hatta internet üzerinden yayın yapan bazı programlara çıkarak ilçemiz hakkında yapmış oldukları çalışmalardan bahsederek, birbirlerine karşı ağır ithamlarda bulundular. Karar onların. İlçe halkının yakinen takip ettiği gazetelere açıklama ve bilgi vermekten aciz olanlar, sadece internet üzerinden yayın yapan programlarda ne bulur, nasıl bir alışverişleri olur, kaç para verirler ya da vermezler? bunu da merak etmiyor değilim. Her ne ise karar onların. Kimseye zorla, “gel bizde açıklama yap” demeye ihtiyacımız da yok.
Gelelim İlçemiz siyasetçilerin sadece internette yayınlanan programlarda yaptıkları konuşmalara. İlk çıkan isim CHP İlçe Başkanı Mustafa Alıcı oldu. Hatta yayın öncesi sosyal medya hesabından programa çıkacağı yönünde bilgi notu paylaşan Alıcı, ne hikmetse katılmış olduğu programı videosunu gerek şahsi hesabından gerekse partisine ait olan sosyal medya hesaplarından paylaşmadı. Halbuki yayına çıkacağını paylaşan Alıcı, yayında yaptığı konuşmaları da paylaşarak daha çok kişiye ulaşacakken, “neden paylaşım yapmadı?” onu da çok merak ediyorum. Belkide Mustafa bey, kendi konuşma ve açıklamalarını kendisi de mi beğenmedide paylaşım yapmadı?.
Her ne ise yaklaşık bir saate yakın süren programda Mustafa Alıcı, ABB tarafından ilçemizde yapılan çalışmalardan bahsetti. Hatta İlçemizin 25 senedir görmediği hizmetleri Mansur Yavaş Başkanlığında görmeye başladığını, Koçhisar’ın adeta Büyükşehir’in çalışmaları ile şantiye alanına döndüğünü, ilçemizde işsizlik konusunun hat safhada olduğunu, hatta ve hatta ilçemizde birçok yerde Afganlı, Irak’lı kişilerin çalıştığını, hatta sigortasız olarak çalıştıklarını ifade ederek, ilçemiz Belediye Başkanı Memiş Çelik’in vermiş oldukları vaatlerin bir kısmını hayata geçirdiğini, çok yakın zamanda festival yapıldığını ancak festivalin adında bulunan kavunun festivalde yer almadığını, alan kavunların ise tatsız olduğunu, festivalin zamanlamasının yanlış olduğunu, hatta davetlilerin genelde Ak Partililerden oluştuğunu, başka davetlilerin çağrılmadığını ve festivalin siyasallaştırıldığını ifade etti.
İlçemizde halen devam eden asfalt çalışmalarından bahsederek, ilçemizde yapımı yarım kalan katı atık tesisi ve bunun yanı sıra Büyükşehir Belediyesi tarafında yapılacak olan kesimhane, aile yaşam merkezi gibi yapılacak olan çalışmalardan bahsetti. Hemen konuşmalarının tamamına yakın bir kısımda Ak Parti dönemi Büyükşehir’i eleştirdi.
Peki ilçe siyaseti bununla kaldı mı? Hayır! Mustafa beyin katıldığı programa bir hafta kadar sonra bu kez Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan katıldı. Mustafa Alıcı’nın yapmış olduğu açıklamalarının neredeyse tamamının algıdan öte olmadığını, ABB’nin Melih Gökçek ve Mustafa Tuna zamanı ile Mansur Yavaş zamanı kıyaslandığında onda bir çalışma yapılmadığını, işsizlik ve yabancı kişilerin çalıştırma konusunda ilçemizde Irak’lı ve Suriye’li ailelerin yok denecek kadar az olduğunu, bunlarında herhangi bir işte bırakın sigortasız hiç çalışmadıklarını, sade ama sadece Afganlı diye tabir ettiğimiz kişilerin çalıştıklarını, bunların da genelde hayvancılık sektöründe çalıştıklarını, ilçemizde işsizlik değil, iş beğenmeme konusunun olduğunu, Melih Gökçek ve Mustafa Tuna zamanında ilçemize yaklaşık 250 km sıcak asfalt atıldığını, Mansur Yavaş döneminde ise 30 km asfalt atıldığını, Büyükşehir’in ilçemizde adeta yok sayıldığını, Belediye Başkanı Memiş Çelik’in çok çalışkan bir Belediye Başkanı olduğunu ve verilen vaatlerinin %90’nının yerine getirdiğini ifade etti.
Her iki siyasetçiyi de dinledim. Emin olun birisi beyaz diğeri siyah dedi. Ben işin içinden çıkamadım. Şimdi az çok kimin, hangi konularda, nasıl bir açıklama yaptıklarını sizlerle paylaştım. Şimdi size soruyorum, her iki siyasetçinin de yapmış olduğu açıklamalar sonrası sizce yalan söyleyen var mı? Ya da hangisi yalan söylüyor? Anlayan, analiz eden varsa bana da bilgi verirse sevinirim.
Ve son bir konu. Geçtiğimiz günlerde yapılan ve halkın teveccühü ile karşılanan festival sorası birçok kişi şahsıma “Festivalin kaç paraya maal olduğunu?” sordu. Net bir bilgiye sahip olmadığım için sağlıklı bir cevap verememiştim. Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı ile yapmış olduğum görüşmede ilk sorduğum soru festivalin kaç paraya maal olduğu? sorusu oldu. Sağ olsun Başkan festivalin tüm giderler içerisinde 1,5 milyon TL’ye maal olduğunu, Hemşehrimiz Uğur Işılak’ın bir kuruş para talebi olmadığını hatta ve hatta çoğu sanatçının katılımlarında faydası olduğunu ifade etti. Bunu da şahsıma soru soran kişilere tek tek ulaşamayacağım için paylaşma gereği duydum.
Her şeyin gönlünüzce olması, selin gidip, kumun kalacağının bilinmesi dilek ve temennisi, selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat