Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

MHP İlçe Kongresi ve Yavaş’ın Sözleri….

Hafta sonu İlçemiz Milliyetçi Hareket Partisi Olağan İlçe Kongresi yapıldı. Tek liste halinde girilen Kongrede Halil Şahan İlçe Başkanı oldu. Oldu olmasına ama, bu kongre ile İlçemiz siyasi hayatında ilkler yaşanmaya devam etti. 300 küsür delegesi olan Partinin Kongresinde 21 kişi oy kullandı. Yani bu şu demek bırakın delegeyi, 28 kişinin yer aldığı Yönetim Kurulunda 21 kişinin oyu alındı. Halbu ki, Partilerin tüzüğünde kongrelerin geçerli sayılabilmesi için yarısından bir fazlasının oyun alınması lazımdı. Ya artık tüzükler değişti, ya da bu işte eksik yada yanlış olan bir takım işler var. Peki şimdi ne olacak? Yine her zaman olduğu gibi 2 seçenek var. Birincisi ve en güçlü olanı Halil Şahan 300 küsür kişinin yer aldığı delegeden 21 kişinin oyunu alarak İlçe Başkanlığına devam edecek, ya da olmazda ( birisi şikayet eder ise) Olağan Kongre yeniden yapılacak.
Gerçi İlçemiz son dönemlerde bu gibi olaylara alışık olduğu, daha önce İYİ Parti İlçe Kongresinde yine Avni bey, 300 küsür delegenin 105 oyunu alarak ilçe Başkanı olmuş ve hala devam ediyorsa değişen bir şey olmayacak demektir. Bana kalsa Halil Şahan’ın yerine olsam bu kongrenin yeniden yapılmasını isterim. Çünkü Halil Şahan için bu başlangıç ilerleyen zamanda aleyhine delil olarak kullanılabilir. Yine her zamanki gibi zamanı bekleyeceğiz.
Ve gelelim Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a yapılan ziyaretler sözde Yavaş’ın ilçemize vermiş olduğu sözlere. En son ziyaret geçtiğimiz günlerde İlçemiz Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan tarafından yapılmış. Yapılmış diyorum bize bu ziyaretle ilgili her hangi bir açıklama ya da bilgi verilmedi. Sağ olsun bir arkadaşım “ Gazeteci yine ABB Başkanı Yavaş ziyaret edilmiş. Çetin Aslan ziyaret etmiş, bir takım sözler alınmış” demesiyle ziyaret hakkında bilgi sahibi oldum.
2021 Ağustos ayında o dönemin çalışkan, azimli, bilgi ve birikimli ve siyasetten bir takım beklentileri olan ancak boş çıkan, bu vesile ile partiyi ilk fırsatta terk eden, Deva Partisi İlçe Başkanı Giray beyde sayın Yavaş’ı ziyaret etmiş İlçemiz için yine SÖZDE! Bir takım istekleri olmuş ( Şereflikoçhisar için hazırlanan dosyayı teslim ettiler. Atık su arıtma tesisini aktif hale getirme, TOKİ yolu bakım ve onarım çalışmaları ve Akseki mahallesi camii inşaatı desteklenmesi konularında Mansur Yavaş’tan söz aldılar. Demek ki İlçemiz için çalışınca oluyormuş” şeklinde Partinin Sosyal Medya hesabından paylaşım yapmıştı. Aradan yıllar geçmesine rağmen istekler ve alınan SÖZLER! Yine SÖZDE! kalmıştı.
“Tarih tekerrürde ibaretti2” anlayışı ile benzer bir ziyaret İlçemiz Ticaret Odası Başkanı Çetin Aslan’dan gerçekleşmiş. Yine İlçemiz adına bir takım isteklerde bulunulmuş. İnşallah 4,5 yıldır İlçemize yatırım yapmaktan kaçınan, İlçemizi tanımayan Sayın Yavaş, bu kez arzu ve istekleri yerine getirir. Gerçi önümüzden gelen bir seçim olduğunu düşünürsek, Sayın Yavaş, yağmasa da gürleyecektir.
Ve işin en acı, en vahim yanı. Sayın Yavaş’tan bu arzu ve istekler neden konunun muhatabı olan İlçe Başkanlarından değil de konuya çok uzak olan kişi ya da kişilerden geliyor! Kimse yanlış anlayıp, kafasına göre ön yargı ile yorum yapmasın, keşke bırakın Oda Başkanını her vatandaş Yavaş’a ulaşsa da ilçemiz adına eksik olan çalışmalar hakkında bilgiler verse ve bazı siyasilerin yapamadıklarını yapsa. Siyasiler demişken, sahi bizim ABB’ye yakın olan hatta aynı Partiden olan İlçe Başkanı ve eski ortağı ne iş yapar? Yorgan gitti kavga bitti hesabı, canları sağ olsun hiç birisi yüzünü göstermiyor. Hani aylar hatta yıllar öncesinden ilçemiz için bazı sözler alınmıştı. Aile yaşam merkezi, Mezbahane, Katı Atık Arıtma tesisi, yolların asfaltlanması vs vs ne oldu? İşte seçim geldi ve geçti. Koskoca 4,5 yılda ilçemiz ABB’den (3-5 sitil, sıvı gübre) ne aldı? Ne alamadı? Kimse bunun niçin takibi yapmadı, yapmıyor? Sanırım her şey 28 Mayıs’ta yapılan seçimlerle sona erdi. Beklentiler karşılık bulamayınca tabiri caizse bazıları çil yavrusu gibi dağıldı. Hatta çoğu iç çatışmalar yaşanmaya başladı. Durum O’nu gösteriyor ki, yerel seçimler sonrası bazı partilerde kimse kalmayacak gibi.
Ne diyelim. Her kes kendisine yakışanı yaparmış. Demek ki memleket sevdası menfaatten sonra gelirmiş. Umutlar yıkılınca yüzler unutulurmuş. Bakalım daha ilerleyen günlerde ilçemiz siyasetinde ne gibi gelişmeler yaşanacak. Şunu açık açık söyleyeyim, ilçemiz siyaseti önümüzdeki günlerde birçok gelişmeye gebe gibi görünüyor.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat