Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

OSB’miz ne oldu?

İlçe halkı olarak yıllarca bazı konuların hayalini kurduk. Hayallerimizin başında ilçemizin kalkınması, iş sahalarının açılması, genç neslimizin ilçemizde ayrılmaması için çeşitli yatırımları yapılmasını, kaba tabir bacası tüten ve içerisinde yüzlerce hata binlerce kişinin çalıştığı devasa fabrikaların hayaliyle yaşadık. Hatta içerisinde bulunduğumuz ortamı, şartları hiçe sayarak olması pek mümkün olmasa dahi il olma hayaliyle büyüdük. Hep hayal kurduk, ama hiçbir zaman üç-beş etkili ve yetkilimiz bir araya gelip yukarı diye tabir ettiğimiz siyasileri, etkili ve yetkili kişilerin ziyaret edip, hayallerimizden bahsedemedik. Zaman zaman ilçemize gelen bazı siyasilere dille diş arasında ufak fısıltılarla isteklerimizi ilettik. Hatta ve hatta bazen isteklerimizi küçük, küçük not kağıtlarına yazarak daha etkili olmaya çalıştık. Ancak o kağıtlar, tuzcular sitesini geçmeden forslu makam araçlarının camlarından E-90 Karayoluna atıldı. Zaman geldi geçti, ilçemize OSB kurulmasına karar verildi. Artık bu karar sonrası çocuklar gibi şendik.
Düşünsenize ilçemize OSB kuruluyor. O kadar saftık ki, hemen yine hayallere daldık. Bu kez başarmıştık, OSB’de kuruluyor, ilçemizde olmayan, yılların özlemi, bacasından duman tüten fabrikalar gözümüzün önünden film şeridi gibi geçmeye tabiri caizde ayağımız popomuza değmeye başlamıştı. Hızlı başlayan süreçte ilk etapta OSB için Müdür bulmak gerekliydi. Nitekim daha ismi konulmayan OSB’ye müdür atadık. İlk aylarda bizim OSB’den en büyük karımız ismi olan OSB’den bir kişiye müdür maaşı vermek oldu. Aylar ayları kovaladı. Yer tahsisi, ada parsel ayrımı vs vs derken, iş satış kısmına geldi. Dönemin becerikli kaymakamı önderliğinde birtakım işler yapılmaya çalışıldı. Ama sadece çalışılmakla kalındı. O dönem çeşitli şaibeler oldu, ihaleler iptal edildi vs vs. Hatta ve hatta yıllarca hayalimiz olan OSB’miz kurulur da bir etrafını yeşillendirmeyelim mi düşüncesi ile 60 bin lavanta ve 5 bin adet badem tohumu cafcaflı törende sözde toprakla buluşturuldu. eeee bazıları hayaline ulaşmış, sözde 60 bin lavanta ve bademi toprakla buluşturmuştu. Gerçi sözde de olsa toprakla buluşan lavanta ve bademden geriye ne kaldı? orası da merak konusu. Sonunda satışa sunulacak olan arsaların fiyat belirlemesine gelindi. 2019 yılında başlayan süreç 2020 yılında arsa tahsisleri ile devam etti. Bir metre kare arsa bedeli 32 TL’den başlamak üzere tahsise açıldı. O dönem ilçemizde kraldan çok kralcı olan kişilerin şakşaklamaları sonrası kendisini bir halt sanan egoistler, sıcak paranın da kokusunu alınca kılıkta kılığa girdi.
OSB nedir? Orada neler yapılır, hangi şartlar yerine getirilmesi gerekir bilmediğimiz ve OSB’yi Yeni sanayi sitesi gibi düşündüğümüz için hemen farklı hayallere daldık. Yatırım yapıp, istihdam etmek yerine, oradan arsa alıp, birkaç sene sonra daha yüksek fiyata satar, para kazanır mıyızın derdine düştük. Yatırım yapacakta, yapmayacakta arsa almak için adeta birbiri ile yarıştı. Hemen hemen her hafta 3-5 kişiye yine cafcaflı törenle başvuru belgesi verdik. Ama sadece vermekle yetindik.
İlk satışımızı ilçemizle ticareti olan ancak ilçe dışarısında olan Atışkan A.Ş. ile yaptık. Gerçi Atışkan A.Ş.’de farklı nedenlerden dolayı ilçemize yatırım yapmaktan vazgeçti, ama olsun, biz parsel satışını yaptık. Daha sonra ilçemiz esnafları birer birer yer aldı. Kimisi paketleme yapacağını, kimisi tesis kuracağını ifade etti.
Onlarca başvuruya rağmen ilçemizden bir kişi 2021 yılının son aylarına doğru OSB’de ilk temel atan kişi olarak tarihe geçti. O gün bugün OSB’de neler oldu, hangi aşamadayız, yolumuz var mı? Suyumuz döşendi mi? Kaç yatırımcı yatırım yaptı?, başvuru yaparak arsa tahsisi yapan kişiler şimdilerde neler yapar?, hangisi yatırım için bir kazma vurdu?, OSB’de kim ya da kimler çalışır?, kaç para maaş alıp ne iş yapar?, mütevelli heyeti hangi sıklıkta toplanır, hangi kararları alır?, daha kestirme yolu ilçemiz OSB’de fabrikadan ne zaman duman tütecek? ne bilen var, ne de bilgi veren. OSB’miz var mı, var! Kuruldu mu, kuruldu.
Dip not: hemen yanı başımızda bulunan ve yıllar önce kimisinin şapkalı, kimisinin ağ çeketli diye beğenmediği Aksaray, bugün üçüncü OSB’yi kuruyorsa kimse yanlış anlamasın ama bizim OSB’de bir sıkıntı var demektir.
Acizane, İlçemiz OSB Müdüründen hem şahsımın hem de ilçe kamuoyunun aydınlatılması için ilçemizde sadece isimde kurulan OSB hakkında aydınlatıcı bilgi verirse neyin, ne aşamada olduğunu öğrenmiş oluruz. İnşallah sadece isimde olan OSB’miz bir an önce hayata geçerde yılların özlemi sona ermiş olur diyesim var, ama çoooook zor gibi.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi, selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat