Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Aksaray TMO Müdürü’nden İlçemiz çiftçilerine müjde

Aksaray TMO Müdürü Fahri Kesepara, ilçemize yaptığı ziyarette; “12 personel gelecek ve 4 harmandan mahsul boşaltımı olacak” dedi.
2023 yılı hasat sezonunun başlamasıyla birlikte çiftçiler, mahsullerini satmak da zorlanmaya başlamıştı.
TMO adına çalışan Kan Tarım ve Lidas’ın depoları da dolu olduğu için alım yapmazken TMO’da da çiftçiler, önce sıra almakta zorlandı daha sonra da personel sayısının az olması nedeniyle işlemlerin yavaş yürümesinden şikayetçi oldu.
Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt, Belediye Başkanı Memiş Çelik ve İlçe Başkanı Erkan Seyhan’la iletişime geçerek çiftçilerin zor durumunu dile getirdi.
Başkanlar Çelik ve Seyhan, konuyla ilgilenirken geçtiğimiz hafta içinde de Aksaray TMO Müdürü Fahri Kesepara ilçemizi ziyaret etti.
Sık sık ilçemizi ziyaret ettiği öğrenilen Kesepara, en son gelişinde de lçe Ziraat Odası Başkanı Hikmet Bozkurt ile birlikte TMO İlçe Müdürlüğü’nü ziyaret etti.
Ziyarette, Çiftçilere müjde veren Fahri Kesepara; “Evren ilçesinde de TMO alım yerinin açıldığını, Akin, Şeker, Doğankaya, Aktaş, Akarca, Büyükkışla ve Yusufkuyu mahallelerindeki çiftçilerin mahsullerinin Kulu’daki TMO’ya satabileceklerini, dolaysıyla Şereflikoçhisar TMO’daki yoğunluğun azalacağını belirttiği öğrenildi.
Müdür Kesepara ayrıca, ilçemiz TMO’ya 12 personelin daha geldiğini, böylelikle 4 harmandan mahsul boşaltımı olduğunu ve TMO’nun yanında bulunan tarlanın da kiralanarak alımların hızlandığını” ifade etti.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat