Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ALICIOĞLU’NDAN KENT KONSEYİNE ÖNERİ

2019 yerel seçimlerinde Millet İttifakının Belediye Başkan Adayı olan Ercan Ertük Alıcıoğlu, düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamasında, son günlerde Türkiye’nin gündemi olan 100 il, 1000 ilçe projesine dahil edilmesi istenilen ilçemizin de il olması konusunda, Kent Konseyi’ne öneride bulundu.
Alıcıoğlu, söz konusu projeyi ülke gündemine düşüren Devlet Bahçeli’ye Kent Konseyi tarafından yapılacak ziyarette, ilçemizin il olmasının dile getirilebileceğini söyledi.
Ercan Ertürk Alıcıoğlu, yaptığı basın açıklamasında ilçemizin il olma konusunu Kent Konseyi tarafından Devlet Bahçeli’ye yapılacak ziyarette dile getirilebileceğini söyledi.
Alıcıoğlu, basın açıklamasının tamamında şunları dedi;
Ercan Ertürk Alıcıoğlu; “İlçemiz basınında, kamuoyunda ve sosyal medyada çokça gündeme gelen sadece vilayetlik meselesiyle ilgili bir açıklama yapma gereği hissettim.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeme getirdiği Cumhuriyetimizin 100.yılında, 100 ilçe, 100 il 1000 ilçe projesiyle ilgili açıklamasına müteakip ilçemizde sosyal medyada ve basınımızda çeşitli değerlendirmeler, yorumlarla olumlu veya olumsuz görüş bildiren hemşehrilerimiz oldu. Bunları derli – toplu ne yapmamız gerektiğiyle ilgili ilçemizde bir yol haritası çizebilecek bir ön görümüz ya da gelecekte olabilecek keşke şunu da yapsaydık, iyi olurdu dememek için bu basın açıklamasını gerekli gördüm.
Önerim şu; 67 olan vilayet sayımız, 81 vilayete gelinceye kadar bütün artışlar ya da vilayet ilk günden beri yerel seçimlerden önce gündeme gelmiş ve hayata geçmiş konulardır. Ta ki 89 yılında hemen yan komşumuz Aksaray’ın ilçesine vilayet olup, ilçemizden de 2-3 kasaba çıkarıyorlar. İlçemizin küçülmeye başladığı zamanda böyle bir zamanda oluyor. Yani bir yerel seçim arifesinde.
Dolaysıyla izlenilmesi gereken yol, ilçemizi toptan temsil ettiği ya da edebileceği düşündüğüm bütün sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri ya da fikir sahibi olabilecek arkadaşlarımızın içinde bulunduğu kent konseyini, bu sorumluluğu üzerine alarak bu konuyla ilgili teknik bir çalışma yapması gerektiği kanaatindeyim. Bu çalışmanın akabinde 15 Haziran’da Meclis tatile giriyor. Dolaysıyla bu süreç içinde Sayın Bahçeli’ye ulaşmak kolay. Meclis çalışmaları olmadığı için rahat ulaşabileceği kanaatindeyim. Burada hazırlanacak belgeler, raporlar niçin vilayet olmamız gerektiğiyle ilgili çalışmaları, usulü lisanla oluşturulacak heyetin Bahçeli’ye ziyaretinde gündeme getirilip arzularımızın ve bu beklentilerimizin nedenlerini, sebeplerini anlatmalılar diye düşünüyorum. Bunu söylemem için en önemli neden şu; Bahçeli, bir konuyu gündeme getirmişse gerçekleşmemiş hiç olmamıştır. Mesela; Sayın Çakıcı’nın çıkacağını ilk söyleyendir ve Çakıcı bugün serbesttir. Ya da seçim tarihleriyle ilgili.
Ayrıca, Cumhurbaşkanı, Ankara’da Kulliye’den işte Saray’dan çıktığında özel mülkiyete ziyaret ettiği tek bir nokta var; o da Devlet Bahçeli’nin konutudur.
Demek istediğim o ki, burada siyasi parti temsilcilerinde girişimlerde bulunulup, Bahçeli’den bu konuyla ilgili randevu alıp, İlçemizin 89 yılından bu tarafa uğradığı tüm mağduriyetleri, kimse bunu nüfusa falan bağlamasın, nüfusumuzun da bu hale gelmesinin sebeplerden biri o günden bugüne uğradığımız mağduriyetlerdir, bölünmüşlüğümüzdür, kendi haklarımızı sahip çıkamamamızdır. Tuz Gölü’nün özelleşmesiyle uğradığımız nüfus kaydı 5 binin üzerindedir.
Bizim coğrafi konumumuz, bağlı olduğu vilayete 150 km olan nadir ilçelerdeniz. Bahçeli’nin açıklamasıyla gündeme gelen ilçelerin bağlı oldukları vilayete uzaklıkları 40-50-70 km olanlar da var. Bunların en uzağı sanırım Alanya-Antalya. Yalnız Bahçeli, hiçbir isim açıklamadı sadece vilayet sayısının 100 olmasını, ilçe sayısını da 1000 olmasını değerlendirdi.
İlçemiz de 20 yıldır aynı iktidar tarafından yöneltilen bir ilçe. Bunu iktidar siyasi parti olarak değerlendirmiyorum. Bu ilçenin hakkı olan bir durumdur. Bunu yöntem olarak Sayın Bahçeli’yle görüşmenin doğru olacağını, bunu da basın açıklamasıyla dile getirdim. 81 vilayetimiz var, bunun tuz, taş, pancar, hububat ve diğer etki yaratanları saydığımızda 2 milyon tondan fazla taşınabilir ve Türkiye’nin her yerine dağıtılan ender ilçelerinden birisiyiz. Dolaysıyla bunları konunun muhataplarına doğru anlatılması, iyi bir brifingle, o ziyareti ulusal basına da haberdar edilmesiyle sonuç alınabilecek, keşke bunu da yapmasaydık dememek için bu basın açıklaması yaptım” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat