Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Düğün Salonu Ücreti ve İşçi alımı / BİR YERDE YANLIŞ VAR!

31 Mart yerel seçimlerinde seçmen yapılan zamlar, emekli maaşları, ekonomideki sıkıntılardan dolayı Ak Parti’ye tepki göstermiş, bir arayış içerisine girmişti. Tabiri caizse değişim istedi. Bunu kazanma ihtimali yüksek olan Parti yani CHP’ye yönelerek yaptı. İlçemizle birlikte ülkemizde de bu sandığa yansıdı. Ancak CHP bunu sanki partinin bir başarısıymış gibi algıladı ve algılamaya da devam ediyor. Halbuki bu oylar kaba tabirle borç ya da emanet oylar. Burada iki yol var, birincisi CHP bu emanet oylara yapacağı hizmetlerle sahip çıkacak, ya da beş senenin sonunda almış olduğu emanet oyları kaybedecek. Bunun bir tek yolu ise dediğim gibi yapacağı hizmetler ve izleyeceği yol. Bunu biri ya da birilerine hatırlatmak istedim.
Gelelim asıl konumuza. Geçtiğimiz günlerde Meclis toplantısı yapıldı. Birçok gündem maddesi görüşüldü. Mecliste belediyeye ait olan Uğur Işılak Kültür Merkezinde yapılacak olan düğünler için salon ücreti belirlendi. Belirlendi belirlenmesine ama geçtiğimiz yıla oranla neredeyse %’de 200-220 zam yapıldı. Geçtiğimiz yıl 20 ila 25 bin lira arasında olan salon ücreti bu sene 65 bin liraya çıktı. Hatta CHP’li meclis üyelerine kalsa bu rakam 67 bin lira olacaktı. Fiyatı bu kadar yüksek olması konusunda ise maliyet araştırması yapıldığı ifade edilerek kalem kalem maliyetler açıklandı. Çereze şu kadar, su ve içeceğe şu kadar, pastaya şu kadar, amenna ama sanatçı ücretine 20 bin lira yazmışlar. Ve çıkan maliyet 59 bin 250 lira. Ücret 65 bin lira olarak karara bağlandı.
Diğer giderlere çok bir şey diyemeyiz ama sanatçı meselesinde yani bu şu demek 3-4 saatlik sanatçıya 20 bin lira fiyat yazılmış. İşin en garip yanı ise benim bildiğim Belediyeye ait olan düğün salonunda yine belediye şirketinde çalışan kişiler sanatçılık yapıyor. Acaba bu 20 bin lira yine Belediye personeline mi verilecek? Yoksa Belediyeye gelir mi kaydedilecek? Halbuki bu konu hakkında şöyle bir yol izlenilse, sanatçı zaten Belediye personeli, o kişi yada kişilere “siz zaten belediye personelisiniz, düğün sezonu 5’inci ayda başlar 10’uncu aya kadar devam eder siz bu zaman zarfında belediyede hiçbir iş yapmayın, sadece düğünlerde sanatçılık yapın, hatta almış olduğunuz maaşın yanında size ekstra düğün başı 5 bin lirada para verelim” denilse bakın neler olur! Sanatçıya hani 20 bin yazdığımız zaman düğün salonu 65 bin yapmıştı ya, biz sanatçı masrafını 5 bine düşürürsek bu kez 65 bin lira olan rakam 15 bin aşağıya düşecek ve salon ücreti otomatikman 50 bin liraya düşecek. Dahası burası Belediyeye ait olan bir işletme kar amacı güdülmemesi gerek. Kaldı ki, hani her lafımızın başında ilmek ilmek diye başlıyoruz ya alın size ilmek ilmek hesap, ilmek ilmek indirim.
Ve gelelim işçi alımlarına. Malum seçim öncesi yüzlerce kişiye söz verildi. “Bizi desteklerseniz sizi ya da yakınızı işe alacağız” diye. Tamam işe alın, partilinizi alın, halaoğlunuzu alın, eşinizi-dostunuzu partinin bayrağını en çok sallayanla, sosyal medyada yapmış olduğunuz paylaşımları en çok alkışlayanı alın. Ama alırken de kimsenin aklı ile oynamayın. Hatta dahası dalga geçermiş gibi iş yapmayın. Şeffaflıktan, kul hakkından, adam kayırmadan bahsedip, bunların tam tersini yapmayın. Ve mümkünse yalan söylemeyin. Bakın işçi alımları ve verilen sözler konusunda kapalı kapılar arkasındaki pazarlıkları sağır sultan duymuşken, bu kadar oyuna, bu kadar alavereye ne gerek var. Adam gibi çıkın, “işçi alacağız ama, alacağımız kişiler belli, bazı konuları sırf prosedürü yerine getirmek için yapmak zorundayız. Nedir bunlar ilana çıkmamız gerek, sözde mülakat yapmamız lazım. Ama yine söylüyoruz alacağımız kişilere daha önce söz verdik” deyin alnınızın ortasından öpeyim. Ama İŞ-KUR’a ilana çıkıp ta başvuru yapmak isteyen kişiler belediyeye geldiği zaman; “ böyle bir alım yok, gazetenin yalan haberi” diye çamur atmayın.
Bakın bu köşe yazımı dün saat 11 gibi yazmaya başladım. Hatta bir gün öncesinden sosyal medya hesabımdan “Belediyede işe girecekler belli olmaya başladı” deyip, birkaç isim paylaştım. Halbuki yapmış olduğunuz işçi alım ilanında mülakatın bugün yapılacağını duyurdunuz. Peki bu nasıl oldu da işe alınacaklar mülakat öncesi belli oldu. İşte size açık çek. Yazacağım isimler işe alınacak kişiler. Seren, Kahibe, Cengiz, Şenay, Kübra vs vs. Lütfen beyler, bayanlar, milletin aklı ile oynayıp, sonrada şeffaflıktan bahsetmeyin. Dahası Belediyenin borcunu afiş yapıp, Belediyenin önüne astınız çok güzel de oldu, hatta bununla kalmayıp mal varlığınızı da asmışsınız bu da çok güzel, hadi kimleri ya da kimlerin çocuklarını da işe aldığınızı asın da şeffaf olduğunuza kanaat getirelim. Hatta yalanım varsa bende afişle özür afişi yaptırayım, hodri meydan.
Bakalım kimler işe alındı, mülakatta neler soruldu, liyakata önem verildi mi, ön lisans ya da lisans mezunu başvuru yapmasına rağmen lise mezunu işe alındı mı?, temizlik görevlisi kadrosundan alınıp ta kimler masa başına oturacak, yada hangi kuruma Müdür olarak atanacak, bunu da önümüzdeki günlerde göreceğiz.
Ve son olarak kulağıma bir takım sözler geliyor, yok falanca gazeteyi almayın, okumayın vs vs gibilerinden. Bu kadar küçüleceğinizi düşünmüyorum ama, elinizden geleni ardınıza koymayın. Bakalım kimin ne kadar gücü varmış. Er-Rızku al-Allah…
Her şeyin gönlünüzce olması, riyakar olmamak dilek temennisi selam ve dua ile…

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat