Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

AYBÜ 2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TUZGÖLÜ YERLEŞKESİ ÖĞRENCİ ORYANTASYON PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Şereflikoçhisar Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Şereflikoçhisar Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Oryantasyon Programı, Tuzgölü Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.
Tuzgölü Yerleşkesi Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş’ın Başkanlığında düzenlenen programa, Tuzgölü Yerleşkesinin paydaşları Kaymakamı Zafen Engin, Belediye Başkanı Memiş Çelik, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Yavuz Alp Solak, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü Mehmet Turan Şeker, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Çetin, Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Dursun Eraslan, Şereflikoçhisar Ağaç ve Maden İşleri Başkanı Ali Cavit Aktay, Şereflikoçhisar Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mithat Şen katıldı.
Tuzgölü Yerleşkesinde gerçekteştirilen oryantasyon programına, akademik ve idari personel ile ilçemize yeni gelen, üniversite 1. sınıf öğrencileri yoğun katılım gösterdi.
Tuzgölü Yerleşkesi akademik personeli, oryantasyon programında kendilerini tanıtarak öğrencilere alanlarıyla ilgili çeşitli bilgi aktarımlarında bulunup üniversite hayatına dair kendi tecrübelerini paylaştı.
Tuzgölü Yerleşkesi Koordinatörü Doç. Dr.Ahmet Sarıtaş, ilçemizi tanıtarak başladığı konuşmasını “Sevgili öğrencilerimiz Hz. Ömer’in belirttiği gibi; ‘‘Kenar-ı Dicle’de bir kurt aşırsa koyunu, Gelir de Adl-i İlahi Sorar Ömer’den.’’ Sözünü ithafen aslında ilçemizin sosyokültürel yapısı gereği küçük ve kendine özgü bir yer olduğunu belirtirken ilçemizi ileriye taşıyacak ve geliştirecek varlıkların gençler ve öğrenciler olduğunu belirtti. Sizler bunu başarabilecek güçte ve ülkemizin umudu olan gençliğimizsiniz.
Üniversitelerin varlığının öğrenciler ile mümkün olduğuna vurgu yaptığı açılış konuşmalarında, “Öğrencilerimizin sadece okul içerisinde değil hayatlarının her alanında yanlarında olduklarını, her türlü makul istek ve taleplerini iletmeleri durumunda, yönetim kademesi olarak çözüm için ellerinden geleni yapacaklarını, hocaları olarak öğrencilerimize sadece eğitim faaliyetleri değil sosyal, kültürel ve kişisel gelişimleri noktasında ortak projeler yapacaklarını her şeyden öte sadece hocaları değil bir büyükleri olarak yanlarında olacaklarını ifade ederek yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi” diye konuşmasını tamamladı.
Program kapsamında öğrencilerin yurt dışı öğrenci değişim programları, üniversite öğrenci bilgi sistemi, ilgili akademisyenler tarafından cevaplandırıldı. Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi, Tuzgölü Yerleşkesi ve İlçemiz Şereflikoçhisar ile ilgili tanıtım videoları izlendi.
Program sonunda ise öğrencilerin sorularını yanıtlayan paydaşlardan Belediye Başkanı Memiş Çelik tarafından halı saha sözü verildi.
Kaymakamı Sayın Zafer Engin de konuşmasında; öğrencilere başarılar diledi ve ilçemizde her daim yanında olduklarını yaşayacakları tüm sorunları çözeceklerinin sözünü verdi.
Oryantasyon kapsamında Tuzgölü Yerleşkesi öğrencilerine Tuzgölü ve Şereflikoçhisar Kent Müzesi gezileri düzenlenmesinin ardından oryantasyon sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat