Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

BU YIL DA %100 KONTENJAN DOLULUK ORANINA ULAŞILDI

2023 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavının (YKS), 20 Temmuz 2023 tarihinde açıklanmasının ardından Şereflikoçhisar Tuz Gölü Yerleşkesi bünyesinde yer alan Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programların Kontenjan ve Başvuru Kılavuzu açıklandı.
Son 2 yıl olduğu gibi bu yıl da, Üniversitede ve MYO’da %100 kontenjan doluluk oranına ulaşılmasından dolayı Tuzgölü Yerleşkesi Koordinatörü Doç. Dr. Ahmet Sarıtaş, basın açıklaması yaptı.
Sarıtaş’ın; “Sevgili öğrenciler sizleri de gelişerek büyüyen ve yenilenen Tuzgölü Yerleşkemizde aramızda görmekten mutluluk duyarız”dediği açıklamasının tamamı ise şöyle;
‘‘Şereflikoçhisar Tuzgölü Yerleşkemiz Üniversitemizin misyonu olan bilgi, irade, cesaret ve hız hedefiyle büyümeye devam ediyor. Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V.) “Ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen ya da ilmi seven ol..” sözünde de belirttiği gibi göreve geldiğimiz günden itibaren her yıl 200 yeni öğrenci kontenjanı ile döneme başlıyorduk. 2023 yılından itibaren ilçemize 400 yeni öğrencimizi AYBÜ ve Şereflikoçhisar Tuzgölü Yerleşkesi ailesine katarak büyümeye devam edeceğiz. Görev yaptığımız 2 yılı aşan süre boyunca yaptığımız çalışmalar sonucunda Sayın Rektörümüzün ve YÖK’ün desteği ile kontenjanlarımızı iki katına çıkardık. Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans Programlarımızı Eğitim Öğretim Programlarımıza ekledik. 2020 yılından bu yana her yıl % 100 kontenjan doluluk oranına ulaştık. AYBÜ Tuzgölü yerleşkemiz olarak ilçemizde hep büyümeye ve ilerlemeye devam edeceğiz. Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi, “Hayatta en hakiki mürşit ilimdir, fendir…”
Sevgili öğrenciler sizleri de gelişerek büyüyen ve yenilenen Tuzgölü Yerleşkemizde aramızda görmekten mutluluk duyarız…’’ dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat