Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak 3 AY SONRA ŞEREFLİKOÇHİSAR’A DEĞİŞİMİ GETİRECEĞİZ

CHP’den Aday Adayı olan ve geçtiğimiz günlerde adaylığı kesinleşen CHP Belediye Başkan Adayı Mustafa Koçak projelerinden bahsederek,”3 ay sonra Şereflikoçhisar’a değişim getireceğiz” dedi.
Diğer partiler gibi Cumhuriyet Halk Partisi de, yavaş yavaş il ve ilçelerde Belediye Başkan adaylarını açıklıyor. Geçtiğimiz hafta içinde de CHP Parti Meclisi tarafından partinin ilçemiz Belediye Başkan adayının Mustafa Koçak olduğu açıklandı. Mustafa Koçak, seçim çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Gazetemiz muhabiri Zeynep Görgülü’yle görüşen Mustafa koçak, hem adaylık sürecini hem de yapacağı bazı projelerinden bahsetti.
“3 ay sonra Şereflikoçhisar’a değişimi getireceğiz” diyen Mustafa koçak, “İlçenin her şeyden önce bir değişime ihtiyacı var” şeklinde konuştu.
Kendisini Belediye Başkanlık adayında farklı kesimlerdeki farklı insanların yoğun desteğinin olduğunu belirten ve “Biz daha iyisini yapacağız” diyen Mustafa Koçak; “Hem öğretmenlik hayatım hem de özel işim hayatım boyunca her zaman Şereflikoçhisar’daydım. Yani her kesim tarafından sevilen, sayılan biriyim. Hem aday olduğum partim Cumhuriyet Halk Partisi’nde hem de diğer partilerde inanılmaz bir destek var. Çünkü Şereflikoçhisar’da Mustafa Hoca, hiçbir zaman kötü işlerde anılmadı. Mustafa Hoca, her zaman iyi işlerde, her zaman bu memleketin çocuğu okusun diye yıllarca mücadele etti. Maddi-manevi bütün desteklerini verdi. Belediye görevinde de bu memlekete ne kazandırabilirim? Diye gece-gündüz çalıştı. Herkes bunun farkında. Farkında olduğu içinde siyasi parti gözetmeksizin insanlar destek vereceklerini söylüyor, açıklıyorlar.
Adaylık sürecimde, hem genel merkezdeki arkadaşlarla hem Mansur Başkanla konuşarak yola çıktım. İlk gün de destek vereceklerini söylemişlerdi şimdi de destek vereceklerini söylediler. Asıl önemli olan Şereflikoçhisar Belediye’sini kazanmak ve Şereflikoçhisar Belediye’sini kazanacağımızı düşünüyoruz. Çünkü farklı kesimlerden farklı insanların yoğun bir desteği var. Çünkü bu ilçenin her şeyden önce bir değişime ihtiyacı var.
Bizim zaten sloganımız ‘Beklenen ve geleceği bilinen Belediye olacaktır’ 20 yıldır ismi önemli değil ama 20 yıldır Belediye Başkanı olan arkadaşlar aynı siyasi partiden olduklarından dolayı ilçede bu değişimi yapamadılar. Tabiiki önceki Belediye Başkanların yaptığı güzel işler olabilir, muhalefetlik demek her şeye muhalefet etmek anlamına gelmez. Bizim iddiamız şu, ‘Biz daha iyisini yapacağız’ ifadelerini kullandı.
Projelerinden de kısaca bahseden Koçak; “Bizim en önce yapacağımız şey, beklenen Belediye olmaktır. İnsanın zor anlarında, selde, yangında, hastalıkta, cenazede, düğünde vs vs kesinlikle beklenen olacağız.
Daha sonra bu ilçeyi barıştıracağız. Bu ilçede siyasi olarak A kişisi B kişisine ters bakıyor.
Projelerimiz var. Bir kısmını yüzeysel olarak geçtik. Mühendis arkadaşlar çalışıyor.
Bu ilçeye en büyük kazandıracağımız projelerimizden biri; kompost gübre. Kompost gübre yapacağız ve üreticilik yapan herkese ücretsiz vereceğiz. Bu ilçede istihdam alanları açmamız lazım.
Ayrıca, Şereflikoçhisar’ın yeşillik ihtiyacının çoğu Aksaray’dan geliyor. İlçe marul yetişebilir, yeşilliklerin hepsi yetişir. Bu ilçeye seralar yapacağız. Seralardan çıkan ürünleri de geri alım garantisini vereceğiz. Şereflikoçhisar’ın en işlek yerine Halk market kuracağız. Halk ekmek içinde ilçedeki fırıncılarla görüşerek belli ailelere belli ücretler verilmesi için Başkent kart gibi sistemle ekmekler satışa sunulacak.
Kadın kooperatifi kuracağız. Burada yufka ekmek yapılacak. Burada kadınlara istihdam alanı sağlayacağız. İlçede herkes faydalanacak.
Diğer bir projemiz; Yaşlılarımıza ikinci bir bahar alanları oluşturacağız. Burada, geziler olacak, eğlenilecek yerler olacak, şiir yazma kursları, Kur’an kursları olacak. İki hemşire görevli olacak.
Partimizin tüzüğünde olan mevzu sosyal Belediyecilik; Aranan değil, geleceği bilinen olan Belediyecilik. “dedi.
2019 seçimlerinde ilçe Kongresiyle beraber Şereflikoçhisar Yönetim Kurulu Üyesi olarak seçildiğini ifade eden Koçak; “Arkadaşlarla beraber 4,5-5 yıl boyunca ilçe Başkanlığında görev yaptım.
Arkadaşlarımın teveccühü ile, Şereflikoçhisar halkının siyasi parti ayrımı gözetmeksizin baskısıyla illaki Belediye Başkan Adayı olman gerekiyor düşüncesiyle bir yola çıktık. Partimizle, yol arkadaşlarımızla bu süreçte bize yardımcı oldu. Bugün geldiğimiz noktada CHP’nin Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı olduk. 3 ay sonrada inşallah rozetsiz bir şekilde Şereflikoçhisar Belediye Başkanı olacağız. Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. En kısa zamanda seçim bürosunu açacağız. Şereflikoçhisar’da mevcut Belediye iktidarına karşı en güçlü aday olduğumuzu düşünüyoruz. 3 ay sonra Şereflikoçhisar’da değişimi getireceğiz.” şeklinde konuştu.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat