Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Cumhuriyet Bayramımızın 100.Yıl Dönümü Kutlu Olsun

Bu yıl, milli birlik ve beraberliğimizin, toplumsal dayanışmamızın üst düzeye çıktığı milli bayramlarımızdan olan Cumhuriyet Bayramımızın 100.yıl dönümünü kutluyoruz.
100 yıl önce, 29 Ekim 1923’de Cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal Atatürk; “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu devam ettirecek sizlersiniz” şeklinde söylediği sözünden de anladığımız gibi, Atatürk Cumhuriyeti gelecek nesillere miras olarak bıraktı.
Cumhuriyet Bayramımızı, nasıl 100 yıl önce ve günümüze kadar büyük bir coşku ve heyecanla kutlamışsak, bu yıl da tüm yurtta aynı coşku ve aynı heyecanla kutlamaktayız.
Nitekim Cumhuriyete kavuşmamız kolay olmadı. Atalarımız uzun yıllar bu uğurda savaşmış, kanlarını ve canlarını yine bu uğurda feda etmişlerdir.
Onlar ki bu uğurda cesurca savaşıp bizlere rahat, huzurlu ve mutlu bir yaşam bırakmak için ellerinden geleni yapmışlardır. Biz Cumhuriyet sayesinde huzura, rahata ve mutlu bir yaşama kavuştuk. Bu yüzden bizden öncekilerin bizlere bıraktığı Cumhuriyetin anlam ve önemini her zamankinden daha çok kavrayarak gelecek nesile en iyi şekilde bırakmalıyız. Unutmayalım ki Cumhuriyet, bizim için en büyük bayramdır ve de hep öyle kalacaktır.
Cumhuriyet, 100 yıl önce bugün yakılan bir meşaledir…
Cumhuriyet, kimsesizlerin kimsesi, Nene Hatunların, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin sesidir..
Cumhuriyet bağımsız bir ülkedir. Devrimlerdir Atatürk’ün gösterdiği yoldan ilerleyen.
Cumhuriyet ilimdir, fendir…
Cumhuriyet sisteminde egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir…
Cumhuriyet, yurdun her yerine yayılacak olan bir seferberliğin ilk adımıdır…
Cumhuriyet ayağında çarıkla gezen atalarımızın bastığı toprağa sahip çıkışıdır…
Cumhuriyet, bir tas hoşafla tüm gün savaşan Mehmetçiğin ellerindeki kınadır…
Cumhuriyet, cepheye yollarken eşini, oğlunu bir daha dönemeyeceğini bilmektir. Anaların, evlatların gözyaşıdır…
Cumhuriyet, soğuk dağ başlarında kuru toprak üzerinde, düşman nereden vuracak diye diye uykuya dalamamaktır…
Cumhuriyet, makineli tüfeğe karşı sabanla direnmektir…
Cumhuriyet, “Geldikleri gibi giderler,” diyebilecek bir kararlılığa ve inanca sahip olmaktır. Atatürk gibi olmak, Atatürk gibi düşünmektir…
Cumhuriyet, yoksulluğu, geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek, tüm dünyaya Türk’ün gücünü yeniden göstermektir…
Cumhuriyet alın teridir, gözyaşıdır, emektir…
İşte bu sebeplerle Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir. Emanetimize sahip çıkmanın en güzel yolu ise çalışmak, çalışmak ve daha çok çalışmaktır. Çünkü Ulu Önder Atatürk’ün dediği gibi; “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”
Son olarak, Türk ulusuna seslenen büyük önder, şu tümcelerle cumhuriyetin, bağımsızlığın ayrılmaz parçası olduğunu vurgulamıştır:
“Bugün ulaştığımız sonuç, yüzyıllardan beri çekilen ulusal yıkımlardan uyanmanın ve bu sevgili vatanin her köşesini sulayan kanların karşılığıdır. Bu sonucu Türk gençliğinin korumasına bırakıyorum.”
Bu duygu ve düşüncelerle;
Bu kıymetli vatanı bize vatan yapan başta Mustafa Kemal Atatürk ve onun arkadaşları olmak üzere bu kıymetli vatanın bölünmez bütünlüğünü, milletin huzur ve sükûnunu sağlayan ve bu ulvi gaye için toprağa düşerek Şehitlik mertebesine ulaşan bütün Şehitlerimizi ve Gazilerimizi rahmetle anıyor ve manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum.
Cumhuriyet Bayramımızın 100.yıl dönümünü kutlu olsun.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat