Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Deva Partisi Belediye Başkan Adayı İldeş, Basın Açıklaması Yaptı

DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Önder İldeş basın açıklaması yaptı. Bu basın açıklaması İlçede sahada konuşulan ve iddia edilen konular üzerine gerekli görülmüştür” diyen DEVA Partisi Belediye Başkan Adayı Önder İldeş açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi.

Bu basın açıklaması İlçede sahada konuşulan ve iddia edilen konular üzerine gerekli görülmüştür. 31 Martta yapılacak olan Yerel Seçimler bir demokrasi yarışıdır. Demokrasinin gereği her bir aday, birbiri ile eşit şartlarda ve demokratik yasa ve kurallarla seçime girer. Yasa, kural ve etikliğin dışına çıkıldığında bu bir hak ihlali anlamına gelir ve vatandaşların iradesi hiçe sayılmış olur. Anadolu insanı ile özdeşleşen demokraside, Anadolu insanı oyunu namusu gibi bilir ve o bilinçle hareket eder. Birilerinin etkisi ve menfaat karşılığı namusunu lekelemez. Zira helali ile kazanılmamış bir seçimin suç ortağı olacaklarını çok iyi bilirler. Bu duruma meydan vermemek için DEVA Partisi Şereflikoçhisar Belediye Başkan Adayı olarak hassasiyetlerimi kamuoyu ile paylaşıyorum.
1. Seçimin güvenliğine dair kolluk kuvvetlerinin aldığı bütün tedbirlere yardımcı ve destek olunarak olumsuz davranışları, keyfiliğe ve fevriliğe meydan verilmemesi hususunda partililerimizi bilinçlendireceğiz.
2. Olası anlaşmazlıklarda bilgilerine başvuracağımız avukat ağı oluşturacağız.
3. Seçimlerden önce, 31 Mart Yerel Seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayılarının nüfus oranına göre dengesizliği dikkatimizi çekmektedir. İlçenin nüfusu düşerken seçmen sayısının yükselmesi ile alakalı, 31 Martta oy verecek seçmen listesini tarayacağız.
4. Sosyal Medyaya da düşen görüntülerde, mevcut belediye başkanı ve Ak Parti Adayı’nın afişlerinin asılmasında, belediye araçları ve belediye personelinin kullanılmasını esefle kınıyor, bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz.
5. Şereflikoçhisar Belediyesi’nin kurumsal kimliği ile kurulan Sosyal Medyalarını Ak Parti Adayının propaganda aracı olarak kullanmasını şiddetle kınıyor ve ilgili kurumların gereğini yerine getirmesini eşitlik adına istiyoruz.
6. “Şeffaf Belediyecilikle” Şereflikoçhisar Belediye Başkanlığına oturan Ak Partili Mevcut Belediye Başkanı ve Ak Parti Adayının “Gerçek Belediyecilik” sözünün gereği son beş sene belediye gelirleri ve şu an belediye borçlarını seçimden önce açıklamasını istiyoruz.
7. Hediye çekİ ile vatandaşların mağduriyetleri kullanılarak oy istendiği yönünde iddialar konuşulmaktadır. Böyle bir iddiaya ihtimal vermemekle beraber yinede bu konuların takipçisi olarak delillendirme amaçlı partilileri teyakkuzda olamaya davet ediyoruz.
8. Şereflikoçhisar misafirperverliği ile yıllardır uyum içinde yaşadığımız bazı gurupların baskı ve anlaşmalarla toplu hareket edecekleri iddia edilmektedir. Yine ihtimal vermemekle beraber olası tevessüllerin tespitinde toplumsal huzurumuz ciddi yara alabilir. Çok hassas olan bu konuda herkesi basiretli ve ferasetli olmaya davet ediyoruz.
9. Her seçim döneminde şehir efsanesine dönen, usulsüz olarak bir parti lehine mühürlü pusulaları önceden vatandaşın cebine koyup, oy verme kabininde mühürsüz pusula ile değiştirip lehe verdiği parti temsilcisinden menfaat elde etme iddiaları tekrar konuşulmaya başladı. Böyle bir algıyı kırma ve efsaneyi çökertme adına bu konunun takipçisi olacağız.
10. Seçim atmosferinin bir bölümünü Mübarek Ramazan Ayı içinde geçireceğiz. Ramazan Ayının mana ve ehemmiyetine gölge düşürmemek adına Ramazan Ayının seçim malzemesi olarak kullanılmasına asla müsaade etmeyeceğiz.
11. Ramazan ayının bereketi ile fakiri fukarayı gözetmek insani ve imani bir görevdir. Siyasi parti ve adaylarından gelebilecek olan para, koli vs yardımlar siyasi tercihlerinize tesir etmesin. Çünkü hiçbir siyasi parti ve adayları bu yardımları kendi ceplerinden yapmıyorlar. Bizzat sizin verdiğiniz vergilerle hazinede biriken paradan, “seçim yardımı” adı altında alınan paradan yapmaktadırlar. Dolayısı ile seçim yardımı alan ve almayan partiler arasında eşit şartlar bulunmamaktadır. Verilen bütün yardımlar zaten kendi vergilerinizdir. Ananızın ak sütü kadar helaldir. Oy tercihinizde baskı ve tesir oluşturması ise Hak katında vebaldir.
Mübarek Ramazan Ayının, Ülkemiz, milletimiz ve İslam Âlemine hayırlara vesile olmasını diliyor, saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat