Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

DİKKAT! Eski tip ehliyetlerin 2022 yılı bitmeden yenilenmesi gerekiyor

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmıştı. Eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2022 yılı bitmeden yapılması gerekiyor. Konuyla ilgili bilgi veren İlçemiz Nüfus Müdürü Aybüke Ertürk; “Eski tip kimliği yenilemek isteyen vatandaşlarımız, 31.12.2022 tarihine kadar Türk polis teşkilatını güçlendirme vakfına 2 TL + değerli kağıt bedeli 13 TL olmak üzere toplam 15 TL yatırmaları gerekmektedir. Belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen ehliyetler, geçersiz sayılır.” dedi.
Eski tip ehliyetlerin yenileme işlemleri, tüm yurtta olduğu gibi ilçemizde de devam ediyor.
İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2016’dan önce düzenlenen ehliyetlerin yenilenmesi için verilen süreyi 31 Aralık 2022’ye kadar uzatmıştı. Eski tip ehliyetlerin yenileme işleminin doğabilecek cezaların önüne geçilmesi için 2022 yılı bitmeden yapılması gerekiyor. Belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen ehliyetler Karayolları Trafik Yönetmeliğine göre geçersiz sayılıyor.
Konuyla ilgili vatandaşları uyarıda bulunan İlçemiz Nüfus Müdürü Aybüke Ertürk; “süre içerisinde eski tip sürücü belgesini yenilemeyen kişilerin eski tip sürücü belgeleri geçerliliğini yitiyor. Geçerliliğini yitiren eski tip sürücü belgesi ile araç kullanan kişilere; kolluk kuvvetlerince Karayolları Trafik Kanununun 39/3 maddesi gereği “Geçerlilik Süresi Dolan Sürücü Belgesi ile Araç Kullanmak ” fiilinden dolayı idari para cezası uygulanacak” dedi.
2022 EHLİYET YENİLEME EVRAKLARI NELER?
Aybüke Ertürk ayrıca yenileme evraklarının “Kimlik Belgesi, sürücü sağlık raporu, sürücü belgesi değerli kâğıt ve harç bedeli, vakıf payı, 1 adet biyometrik fotoğraf, kan grubunu belirtir belge veya yazılı beyan, adli sicil belgesi (Elektronik ortamda sistemden kontrol edilmektedir. Ayrıca E-devlet üzerinden temin edilebilir.) olması gerekiyor.
Evraklar tamamlandıktan sonra ALO 199 ya da randevu.nvi.gov.tr adresinden randevu alarak ilçe nüfus müdürlüğüne müracaatta bulunulmalıdır” dedi.
2022 EHLİYET YENİLEME ÜCRETİ NE KADAR?
Son olarak yenileme ücretlerinden de bahseden Aybüke Ertürk; “Eski tip ehliyetini yeni tip ehliyet ile değiştireceklerin ödeyecekleri ücret: 13+2 TL’dir. (Türk polis teşkilatını güçlendirme vakfına 2 TL + değerli kağıt bedeli 13 TL olmak üzere toplam 15 TL ) .
Son tarihten sonra yenilemek isteyen vatandaşlarımız da ücret: 280+65 TL ödeyecekler.
Belirlenen süre içerisinde değiştirilmeyen ehliyetler, geçersiz sayılır. Süre geçtikten sonra başvuru halinde gerekli harçlar ve indirimsiz değerli kağıt bedeli alındıktan sonra değişim yapılır.”dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat