Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

ANKARA YILDIRIM BEYAZIT ÜNİVERSİTESİ ŞEREFLİKOÇHİSAR TUZGÖLÜ YERLEŞKESİNİN KONTENJANLARI % 100 DOLDU

2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının 15.08.2022 tarihinde açıklanmasının ardından Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Şereflikoçhisar Tuz Gölü Yerleşkesi bünyesinde yer alan Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programların kontenjanlarının hepsi doldu. Böylece, 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Tuzgölü Yerleşkesinde, 1200 öğrenciye ev sahipliği yapacak.
2022 Yüksek Öğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından AYBÜ Tuzgölü yerleşkesi öğrencilerin tercih merkezi olarak büyük bir başarıya imza attı.
2022 YKS tercih sonuçlarına göre; AYBÜ Tuzgölü Yerleşkesi, toplam 285 yeni önlisans ve lisans öğrenci tarafından tercih edildi.
AYBÜ Tuzgölü Yerleşkesinde yer alan Uygulamalı Bilimler Fakültesi bünyesinde yer alan Finans ve Bankacılık Bölümüne 72, Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölümüne 71 olmak üzere toplam 143 yeni öğrenci yerleşmiştir.
Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Yerel Yönetimler Programına 82, İşletme Yönetimi Programına 60 olmak üzere 142 yeni öğrenci yerleşmiştir.
Aynı zamanda fakülte bünyesinde derslerinin verileceği Uluslararası Ticaret ve Finans Tezli Yüksek Lisans Programına 25 öğrenci, Tezsiz Yüksek Lisansa ise 50 öğrenci yerleşmiştir. Bu bağlamda yerleşkemize önlisans, lisans ve Yüksek Lisans programlarına toplamda 360 yeni öğrenci kaydı gerçekleşecektir.
2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılında Tuzgölü Yerleşkemizde, 1200 öğrenciye ev sahipliği yapacağız.
“AYBÜ TUZGÖLÜ YERLEŞKESİNE HOŞ GELDİNİZ”
2022 YKS sonuçları ile ilgili bir değerlendirme yapan AYBÜ Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Vekili ve Berat Cömertoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet SARITAŞ, yeni eğitim-öğretim döneminde öğrencilerimize kavuşuyoruz.. Ailemize yeni katılacak öğrencilerimiz ve eğitim-öğretimine devam eden öğrencilerimiz ile birlikte 26 Eylül 2022’de öğretime başlayacağız. AYBÜ Tuzgölü Yerleşkesi olarak başarı grafiğimizi her geçen gün daha ileriye taşımayı ve öğrencilerimizin kariyerlerinde önemli bir basamak olmayı hedefliyoruz. AYBÜ Tuzgölü Yerleşkesinde yer alan tüm programlarda yer alan kontenjanlar yüzde 100 oranında doldu, hatta programlarımız, birinci öğrenci kontenjanları ile birlikte kontenjan üstü doldu diyebiliriz. Bu durum AYBÜ Tuzgölü Yerleşkesi çalışanları ve ilçemiz adına bizi oldukça mutlu etti. Bu anlamda hemşerilerimizin Yerleşkemize ve öğrencilerine daha fazla sahip çıkmasını arzu ediyoruz. Aramıza katılacak yeni öğrenci sayısının; Ek Yerleştirme kontenjanları ile daha da artacağını düşünmekteyiz. Bu vesile ile Yerleşkemizi tercih eden yeni öğrencilerimize teşekkür ediyor, AYBÜ Tuzgölü ailesine hoş geldiniz diyorum” dedi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat