Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Evren’de yaz şenliği düzenlendi

Evren İlçesinde ilk defa 1.Evren Yarı Maratonu ve Yaz Şenliği düzenlendi. Evren Kaymakamlığı, Evren Belediyesi, Evren Gençlik Spor Müdürlüğü ile Kültür ve Yaşam Derneği tarafından düzenlenen Yaz Şenliği, 14 Ağustos Pazar günü 08.30’da Evren Yarı Maratonu ile başladı. Maratonun ardından Hirfanlı Barajı Evren Sahilinde gün boyu devam eden şenlik, akşamki programda yer alan Gülşen Kutlu’nun konseri ile sona erdi.
Evren ilçesinde bu yıl ilk defa büyük bir organizasyonla 1.Evren Yarı Maratonu ve Yaz Şenliği düzenlendi.
Evren Kaymakamlığı, Evren Belediyesi, Evren Gençlik Spor Müdürlüğü ile Kültür ve Yaşam Derneği tarafından düzenlenen Maraton ve Şenlikten, Evrenliler mutlu olurken gün boyu düzenlenen etkinliklerle ve ikramlarla şenliğin tadını çıkardılar.
Şenlikte, çocuklar için: Sihirbazlık gösterisi, Palyaço ve Maskot, Buble Show ve Yüz Boyama gibi etkinlikler oldu ve Pamuk Şekeri, Popcorn, Osmanlı macunu, Balon, yiyecek, içecek ikramları ve yöresel ikramların ücretsiz dağıtıldı.
1.EVREN MARATON KOŞUSU;
Fatma Arık, Mestan Turhan, Abdullah Tuğluk ve Umut Çakmak isimli milli sporcular da dahil olmak üzere toplam 240 sporcunun katıldığı 7K ve 20 K parkur koşuları sabah saat 08.30 – 08.35 arasında başladı. Koşuların ardından da saat 13.00 gibi sonuçlar açıklandı ve saat 15.30’da da koşuda dereceye girenlere ödülleri verildi. Buna göre dereceye giren isimler şöyle;
7k kazanan sporcular;
Kadınlar genel klasman; 1.Anastasia Nikolaeva, 2.Nisanur Bakır ve 3.Şengül Eda Kuğu,
Erkekler genel klasman; 1.Ömer Faruk Uğurlu, 2.Umut Çakmak ve 3.Mesut Akpınar.
21K kazanan isimler:
Kadınlar genel klasman; 1.Fatma Arık, 2.Serpil Yanbastı ve 3.Gözde Nurlu.
Erkekler genel klasman; 1.Abdullah Tuğluk, 2.Ege Yolduren ve 3.Mestan Turhan oldu.
GÜLŞEN KUTLU KONSERİ;
Yaz şenliği, maratonun ardından akşamki programla devam etti.
İlk olarak Cafer Önal’a ait resim sergisi ile başlayan program, protokol konuşmalarıyla devam etti.
Daha sonra sahnede Bekdikli Halk Ozanı İbrahim Düğer, Halk Ozanı Hacı Gürhan ve Şair Kenan Demirel’in şiirleri yer alırken, Zulüf Ritim Topluluğu ve Ankara Seymen gösterileri yer aldı.
Programda yer alan yerel sanatçılar: Ümit Yaşar Apaydın’ın ve Ferdi Ekici’nin seslendirdiği şarkıların ardından program, hemşehrimiz Gülşen Kutlu’nun eserleriyle devam etti.
Katılımcılara, yaklaşık 2 saat türkülere doyuran Gülşen Kutlu da, Evren’de olmaktan mutlu olduğunu belirtti.
Yaz şenliği, Gülşen Kutlu’nun ardından sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat