Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

FİYATI DÜŞÜNCE RAĞBET ARTTI

Tarım Kredi gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim yaptıktan sonra her ilde ve ilçede olduğu gibi İlçemiz Tarım Kredi Kooperatifi de, bu sıralar çiftçilerin en çok ziyaret ettiği mekânlardan biri haline geldi. Kooperatifte indirimli olarak satışa sunulan gübreler, Şubat ayından bu tarafa kapış kapış gidiyor.
Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri, 14 Şubat’tan itibaren kimyevi gübrelerde yüzde 30’a varan indirimler yapılacağını ve üre gübresinin 9 bin 200 lira, 20.20.0 gübresinin 6 bin 100 lira, çay gübresinin de 7 bin 500 liradan satılacağını bildirmişti.
Tarım Kredi gübre fiyatlarında yüzde 30’a varan indirim yaptıktan sonra her ilde ve ilçede olduğu gibi İlçemiz Tarım Kredi Kooperatifi de, bu sıralar çiftçilerin en çok ziyaret ettiği mekânlardan biri haline geldi.
Şubat ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “gübre fiyatlarında %30 indirim olacak” şeklindeki açıklamasından sonra Türkiye Tarım Kredide yayınladığı açıklamasında gübrelerde %30 indirim yaptı.
Buna göre yapılan indirim sonrası ilçemiz Tarım Kredi Kooperatifinde; 14.150 liraya satılan Üre gübre 9.200 liraya satılırken 10.500 liraya satılan Nitro power 33’lük gübre de 8.200 liraya satılıyor. Uygulanan indirimle satışa sunulan gübreler, kapış kapış gidiyor.
TARIM KREDİ TARAFINDAN UYGULANAN İNDİRİM AÇIKLAMASI;
Tarım Kredi tarafından yapılan %30’luk indirim ile ilgili internet sitelerinde yayınlanana haberde şöyle deniliyor;
Tarım Krediden yapılan açıklamada, üreticilerin tarımsal girdi ihtiyaçlarını zamanında, güvenilir, kaliteli ve uygun şartlarda karşılamaya ve ülke tarımını desteklemeye devam edildiği belirtildi.
Tarımsal üretimin devamlılığı açısından verimliliğin en önemli konulardan biri olduğuna işaret edilen açıklamada, tarım alanlarından daha fazla ürün elde etmek için verim ve kalitenin sürekliliğini sağlamanın büyük önem taşıdığı vurgulandı.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Başta kimyevi gübre olmak üzere tarımsal girdi fiyatlarında yaşanan artışlarından olumsuz etkilenen üreticilerimize üretim maliyetlerini düşürmek amacıyla üretimi kolaylaştırıcı imkanlar sağlanmaktadır. Bu kapsamda, 14 Şubat 2022 itibarıyla kimyevi gübrelerde yüzde 30’a varan indirimler yapılmış olup, üre gübresi 9 bin 200 lira, 20.20.0 gübresi 6 bin 100 lira ve çay gübresi 7 bin 500 liradan satılacaktır. Sürdürülebilir tarımsal üretim için geçmişte olduğu gibi bundan sonra da daha güçlü bir şekilde üreticimizin yanında yer almaya devam edeceğiz.”

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat