Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Geleceğin Mucitleri projeleri ile büyüledi

TOKİ Ortaokulu öğrencilerinin hazırlamış olduğu Tubitak 4006-A Bilim Fuarı düzenlendi. 5-6-7 ve 8’inci sınıf öğrencileri tarafından hazırlanan 18 proje görenler tarafından tam not aldı. Sabah saatlerinde başlayan Bilim fuarı öğleden sonra sona erdi.
TOKİ Ortaokulu öğrencileri tarafından Bilim Fuarı düzelendi. Pazartesi günü Saat:10:00’da başlayan Bilim Fuarına Kaymakam Zafer Engin, Belediye Başkanı Mustafa Koçak, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şahin ve İlçe Emniyet Müdürü Şaban Şen, İlçe Milli Eğitim Müdürü Uğur Atılgan, Ak parti İlçe Başkanı Levent Sarıkaya, Okul Müdürleri ve veliler katıldı.
Saygı duruşu ve istiklal marşımızın okunması ile başlayan Bilim fuarında açılış konuşmasını Fen Bilimleri Öğretmeni ve aynı zamanda Proje Yürütücüsü Ümit Çetin yaptı. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk diyor ki; “Dünyada her şey için, medeniyet için hayat için, başarı için en gerçek yol gösterici ilimdir fendir. İlim ve fenni dışında yol gösterici aramak gaflettir, cehalettir, doğru yoldan sapmaktır.” Bu düşünce ışığında öğrencilerimizden gelen her fikir değerlendirilerek onlara projelerinde yol göstermeye ve yaptıkları çalışmaları sunmaları için ortam hazırlamaya çalıştık diyen Çetin; “ Yaptığımız çalışmalarımızdaki temel amaç öğrencilerin problem çözme, iletişim, iş birliği, eleştirel düşünme, sorumluluk liderlik ve problemlerini günlük hayatla bağdaştırarak, problemlerine eğlenceli ve etkin çözümler bulmalarını sağlamak ve öğrencilerde var olan proje hazırlamadaki zorluk, sıkıcılık ve buna benzer ön yargıları kırmaktır” dedi.
“Ümit Çetin konuşmasına şu cümlelerle son veridi. “Bilim fuarı hazırlık sürecinde öncelikle İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, Okul Müdürümüze ve okul idaresine teşekkür ediyorum. Ayrıca projemize danışmanlık ede ve bu süreçte emeği geçen tüm öğretmen arkadaşlarım ile projelerini sunacak olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyor, tüm kalbimle başarılarının devamını diliyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum”
Daha sonra 3B sınıfı öğrencileri tarafından gösteri sunuldu. Daha sora protokol tarafından Bilim Fuarının açılış kurdelesi kesilerek, öğrenciler tarafından hazırlanan 18 proje gezilerek projeler hakkında bilgiler alındı. Öğrenciler tarafından hazırlanan projeler katılımcılar tarafından tam not aldı. Tubitak 4006-A Bilim Fuarı yine okul öğrencileri tarafından hazırlanan Hacivat ve karagöz oyununun sergilenmesi ile sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat