Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İLÇEMİZDE 1083 ÇOCUK KURSA GİDİYOR

Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen yaz Kur’an kursları hizmet vermeye başladı. 1083 öğrencinin katılmış olduğu Yaz Kur’an Kurslarında çocuklarımız hem dini konularda Eğitim alırken hem de yeni tanışmış oldukları arkadaşları ile kaynaşma fırsatı buluyor.
İlçemiz merkez ve çevre mahallelerde faaliyette olan Cami ve Kur’an kursları, geçtiğimiz hafta içinde başladı.
Toplam 1083 öğrencinin katıldığı kursun bir benzeri de, tarımsal işçilerin olduğu çadır kentte de açıldığı ve orada bir sınıf ve iki görevli olduğu belirtildi.
Yaz Kur’an kursları, bu yıl da sadece dini bilgiler ve Kur’an-ı Kerim öğretmekle kalmıyor. Ayrıca çocukların yaşlarına uygun sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de yer verilecek. Tüm bu aktiviteler ve dini eğitim, çocukların hem manevi, hem de sosyal becerilerini geliştirmeyi hedefliyor. 2023 Yaz Kur’an Kursları, çocuklara ve gençlere Kur’an-ı Kerim ve dini bilgiler öğretmenin yanı sıra, yaz tatilini verimli bir şekilde geçirme imkanı da sunuyor. Sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler sayesinde, çocuklar hem yeni bilgiler öğreniyor, hem de keyifli vakit geçiriyorlar.
* 2. DÖNEM KURSLAR İÇİN KAYITLAR 24 TEMMUZ’DA
İsteyen öğrenciler 24 Temmuz’dan itibaren tekrar kayıt yaptırarak 31 Temmuz’da başlayacak ikinci dönem yatılı yaz Kur’an kurslarına da başvuru yapabilecek. Cami, kurs veya www.diyanet.gov.tr internet adresi üzerinden yapılacak kayıtlar için 4-22 yaş arasındaki çocuklar ve gençler başvurabiliyor.
Yaz Kur’an kursları eğitimleri 11 Ağustos’ta, yatılı yaz Kur’an kursları birinci dönemi 28 Temmuz, ikinci dönem eğitimleri ise 25 Ağustos’ta sona erecek.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat