Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İLÇEMİZDEKİ OTOBÜSLER DE KONTAK KAPATMA EYLEMİNE KATILDI Eylemin ardından Başkentte toplu taşıma ücretine zam yapıldı

İlçemizde hizmet veren tek seyahat firması Tuzgölü Seyahat’ın da katıldığı Ankara’daki toplu taşıma araçlarının kontak kapatma eyleminin ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunca toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı. Yapılan zamdan sonra eylem durdurularak tekrar hizmet vermeye başlayan otobüslerin Ankara-Şereflikoçhisar seferleri başladı. Bir gün süren eylemde vatandaşları mağdur etmeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, verdiği talimatla EGO dolmuşları ilçemize gelerek Ankara-Şereflikoçhisar seferleri ile vatandaşları ücretsiz götürüp getirdi.
İlçemizde hizmet veren tek seyahat firması Tuzgölü Seyahat’ın da katıldığı Ankara’daki toplu taşıma araçlarının kontak kapatma eyleminin ardından Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Genel Kurulunca toplu taşıma ücretlerine zam yapıldı.
Geçtiğimiz hafta perşembe günü yapılan kontak kapatma eylemi, ücretlerde yapılan zammın ardından ertesi gün sona erdi ve otobüsler, Ankara-Şereflikoçhisar seferleri ile tekrar hizmet vermeye başladı.
EYLEM GÜNÜ İLÇEMİZ VATANDAŞLARI MAĞDUR EDİLMEDİ!
Perşembe Günü otobüslerin kontak kapatma eyleminden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın talimatlarıyla Ankara’daki EGO dolmuşları görevlendirilerek ilçemiz vatandaşları mağdur edilmedi.
O gün Ankara’ya ücretsiz gidip-gelen vatandaşlar da; “Zamlar aldı başını gidiyor. Kim dur diyecek buna? Mansur Başkanımızdan Allah razı olsun. Bizleri bugün mağdur etmedi, sayesinde üstelik ücretsiz Ankara’ya gideceğiz” dediler.
ANKARA’YA BİLETLER 50 TL’DEN 60 TL’YE YÜKSELDİ
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın, özel halk otobüsleri (ÖHO) ve özel toplu taşıma araçları (ÖTA) ile ANKARAY, metro ve EGO otobüslerinde uygulanmak üzere gündeme getirdiği zam teklifi, EGO Genel Müdürlüğünce hazırlanarak UKOME Genel Kuruluna sunuldu.
UKOME tarafından oy çokluğuyla kabul edilen yeni fiyat tarifesine göre, toplu taşımada ücretler yükseldi.
Buna göre; İlçemizde Ankara-Şereflikoçhisar otobüs fiyatları, 50 TL’den 60 TL’ye yükseldi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat