Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

NACİ EMEKÇİ; “ALT GEÇİDİN VE ÜST GEÇİDİN TAMAMLANMASINI İSTİYORUZ!”

Kacarlı Mahallesi Muhtarı Naci Emekçi, Kacarlı Mahallesinin yanından geçen Niğde-Ankara otoban yoluna yapılan alt geçidin ve üst geçidin bu zamana kadar tamamlanamadığından mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu söyledi. Yetkililere seslenen Muhtar Naci Emekçi; “Mahalle sakinlerimin mağdur olduğu alt geçidin ve üst geçidin biran evvel tamamlanmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Kacarlı Mahallesi Muhtarı Naci Emekçi, gazetemiz bürosuna gelerek yaptığı yazılı açıklamasında, Kacarlı Mahallesi sınırlarından geçen otobana yapılan alt geçidin ve üst geçidin tamamlanmadığından mahalle sakinlerinin mağdur olduğunu belirtti.

“Alt geçide otobanın mazgal sularının biriktiği için mahallede hayvancılık yapan vatandaşların yaylım yeri alanına alt geçitten geçememeleri nedeniyle hayvanlarını otlatamadıklarını, üst geçidinde rampa olduğu için araçların iniş ve çıkışlarda tehlike içinde olduğunu ve her an kazayla karşı karşıya olduklarını söyleyerek yetkililerden sorunun bir an önce çözülmesi için destek istedi.

Muhtar Emekçi; “Niğde – Ankara otoban yolu Kacarlı Mahallesi sınırlarından da geçmektedir. Yaklaşık bir yıldır 113 – 5 alt geçidin yapım çalışmaları tamamlanmamıştır.

Biz vatandaş olarak bu alt geçidi kullanamıyoruz. Otobanın mazgal suları alt geçide birikiyor. Burada göl oluşuyor. Bu durumu yetkili birimlere ve Ankara Niğde otobanını yapan ERG şirketinin yetkilileriyle ve sorumlu olan karayolları Ankara 4. Bölge Müdürlüğü ile yüz yüze görüşmeme rağmen halen bir çözüm bulunamamıştır. Hayvancılık yapan vatandaşlarımız, yapımı tamamlanmayan alt geçitten geçemediklerinden dolayı hayvanlarını otlamadıklarından mağdurlar.

Aynı sıkıntıları üst geçitte de yaşıyoruz. Kış boyunca çamurdan geçemedik. Ham toprak olduğundan dolayı orayı da kullanmadık. İniş ve çıkışlar çok rampa olduğu için sağlıklı kullanamıyoruz. Her an için tehlikeli durumda. Zaten hasat sezonu da başladı. Hububatlarını taşıyan araçların inip çıktığı sırada her an kazayla karşı karşıya kalmaktadırlar.

Konuyla ilgili olarak görüşmeler yaptığım kurum yetkilileri bize, “yapmayacağız” demedi, “Alt geçidiniz ve üst geçidiniz yapılacaktır” diye söz verdiler. Fakat bu zamana kadar alt ve üst geçitlerimiz henüz yapılmadı.

Yetkililere gazeteniz aracılığıyla sesleniyorum; “Mahalle sakinlerimin mağdur olduğu alt geçidin ve üst geçidin biran evvel tamamlanmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz” dedi.

Kacarlı Mahallesindeki bu sorunun çözüme kavuşup kavuşmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat