Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Polatlı İl Mi Oluyor? Peki Ya Şereflikoçhisar?

MHP Lideri Bahçeli’nin ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisinden sonra Türkiye genelindeki tüm ilçelerde, Şereflikoçhisar da dahil olmak üzere “il olma heyecanı” yaşamaya başladı.
Son aylarda Ankara’nın ilçeleri arasında yer alan ve nüfusu da 127 bin civarı olan Polatlı’nın il olma ihtimali yüksekken Şereflikoçhisar’ın il olma ihtimali % kaç? olduğu soruluyor.
Peki gerçekten Polatlı il mi oluyor?
Bu sorunun cevabını tam bilmiyorum ama bu soruyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta içinde haber sitelerinde şöyle bir habere denk geldim;
MHP Lideri Bahçeli’nin ‘Yeni yüzyılda 100 il’ önerisiyle il olma beklentisi yaşayan Ankara’nın Polatlı ilçesine bir destek de CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül’den geldi. Sarıgül, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda Polatlı’nın il olacağını söyledi. Bahçeli’nin sözleri sonrası Sarıgül’den de aynı cümlenin gelmesi Polatlı’nın il olacağa yönündeki söylentileri güçlendirdi.“şeklindeydi.
Bu haberi okuyanların aklına da ister istemez: ‘Polatlı il mi oluyor?’ sorusunu getirmektedir.
PEKİ YA ŞEREFLİKOÇHİSAR?
Şereflikoçhisar’ımızın il olması konusunda da, Polatlı’daki gibi henüz böyle bir söylenti yok.
Ancak, geçtiğimiz aylarda Şereflikoçhisar’ımızın il olması konusunda ilçemizde toplantılar yapıldı, toplantıya katılanlar görüşlerini belirterek, istişarelerde bulunuldu.
Seçime kadar benzer toplantılar devam edecek, toplantılarda konuşarak istişare edilecek olan İlçemizin coğrafi konumu, ekonomisi, stratejik gerekçeler, nüfus kriterleri, hizmetin yerinden ve etkin verilmesi ile Şereflikoçhisar’ın artılarının olduğu bir dosya hazırlanacak, hazırlanan dosyaları da her parti Meclisteki parti gruplarına vererek il olma talebimizi dile getirecek daha sonrada il olmamız için verilecek kanun teklifini bekleyeceğiz.
Peki, Şereflikoçhisar’ımızı Polatlı’yla karşılaştırdığımızda, il olma konusunda Şereflikoçhisar, Polatlı kadar şanslı mı?
Polatlı’daki askeri gücüne, turizmdeki canlılığına ve ekonomiye katkısına, coğrafi konumuna, ki en önemlisi nüfusuna bakılınca Şereflikoçhisar’dan çok çok iyi.
Şereflikoçhisar’ın Polatlı kadar il olma ihtimalinin şansının yüksek olup olmadığını bilemem ama en azından şu sıralar yapılan toplantılarda verilen mücadelemiz, heyecanımız, isteğimiz Polatlılarınki kadar aynı diyebiliriz.
Şereflikoçhisar’ın il olma konusunda mücadelemize Temmuz ayında bismillah diyerek başladık, geçtiğimiz hafta içinde de devamını getirdik, önümüzdeki günlerde de devamı gelecek.
Ben bir basın mensubu olarak yapılan toplantıda; Kaymakamın, Belediye Başkanının, Siyasi Partilerin Temsilcilerinin ve STK’ların temsilcilerinin kalbi ve istekleri tek yürek olmuş, birlik ve beraberlik içinde Şereflikoçhisar’ın il olması konusunda mücadele verdiklerini gördüm. Bu da ilçemiz açısından çok iyi bir gelişme.
Evet, ben bu toplantılarda, ilk defa Şereflikoçhisar için birlik ve beraberlik içinde olduğunu gördüm.
Bu birlik ve beraberlik böyle ilerlerse, önümüzdeki günlerde de, ‘Polatlı il mi oluyor?’ sorusu gibi ‘Şereflikoçhisar il mi oluyor?’ sorusunu da haber sitelerinde görürüz diye düşünüyorum.
Dilerim bu birlik ve beraberliğin devam etmesini,
Dilerim, bu birlik ve beraberlikle verilen mücadelenin sonunda: Şereflikoçhisar’ın il olmasını.
Böylelikle, Şereflikoçhisar il mi oluyor? sorusu yerine,
“Şereflikoçhisar il oluyor” deriz.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat