Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

TUZ GÖLÜ’NDE MAHSUR KALAN TURİSTLER, KEPÇE İLE KURTARILDI

Tuz Gölü’nü gezmek ve fotoğraf çektirmek için araçları ile göle giren ve araçları çamura sağlanan Turistlerin yardımına Arıduru Oto Kurtarma yetişti. Yaklaşık 5 saat süren kurtarma çalışması sonrası uzun halatlar ve kepçenin de yardımı ile turistlerin araçları çökmüş oldukları çamurdan çıkarıldı.
Son aylarda Tuz Gölü’ne gelen yerli ve yabancı turistler, Tuz Gölü’nün çökeceğinden bihaber Tuz Gölü’ne araçlarıyla girince batıyor ve Tuz Gölü’nde mahsur kalıyor. Bir benzer olay geçtiğimiz günlerde yaşandı. 2 Japon Turist akşam saatlerinde Tuz Gölünü izlemek ve fotoğraf çekmek için Tuz Gölü’ne araçları ile girdiler. İlk defa Tuz Gölü’ne gelen ve araçlarının batacağını düşünmeyen turistler az daha göle yaklaşmak isterken araçları çamura saplandı. Her ne kadar kendi çabalarıyla çıkmak isteseler de başarılı olamayan Turistler googlede kurtarma ekibi ararken Arıduru Oto Kurtarma Sahibi Samet Arıduru’ya ulaştılar. Gece geç saatler olmasına rağmen Samet Arıduru Kurtarıcı aracı ve kepçe ile göle çöken turistlerin yardımına yetişti.
Yaklaşık 5 saat süre uzun uğraşlar sonrası uzun halatlar ve kepçenin de yardımı ile Turistlerin aracı saplanmış olduğu çamurdan çıkarıldı. Daha sonra Turistleri iş yerine götüren Arıduru, burada misafirlerine yemek ve çay ikramında bulundu. Turistler Arıduru’ya teşekkür ederek ilçemizden ayrıldılar.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat