Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İLÇE DANIŞMADA, SİYASİ GÖNDERME BAŞKANLAR MUHALEFLERİ TOPA TUTTU

Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından Kasım Ayı İlçe Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Ak Parti İlçe Başkanı üstü kapalı diğer siyasilere gönderme yaparken, “biz bu salonları gözümüzü kapatır, uykudayken doldururuz, bazıları gibi 300-500 üyesini çağırıp ta ilçe danışma diye bu salonlarda toplantı yapıp, partisine üye olmayan insanları buralara çağırmayız” dedi.
Bugün Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Feto’yla mücadele ederken rabbim bana güç, kuvvet verdiği sürece bu teşkilatta olduğum sürece teşkilatın içine girmeye çalışan FETO’culara geçit vermeyeceğim diyen Seyhan; “Gidip Ali Babacan DEVA Partisi’nin yönetimini oluşturmaya çalışırken oralara bile giremeyip o süreçlerde teşkilatımızdan uzaklaşıp oralarda yer bulmayıp sonra teşkilatımızın içerisine gelmeye çalışanlara kesinlikle geçit vermeyeceğim” dedi.
Belediye Başkanı Çelik ise yaptığı ve yapılacak olan projelerden bahsederek, Büyükşehir’i adeta topa tuttu. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2,5 yıl içinde Şereflikoçhisar’a tek çivi çakmadığını, ilçemize asfalt atılması için taş ocağını tahsis ettiklerini, Bize de taahhüt ettiler, siz ocağa verirseniz ilçeye 90 km sıcak asfalt atacağız ve grup yollarının tamamını sati kaplama yapacağız diye sati kaplamayı kısmen yaptılar ama Ekim 15’den sonra başladılar. Bu sati kaplama işleri Ekim 15’inde sonlanır. Ekim 15’den sonra sati kaplama atılmaz. Şuanda bazı noktalarda bütçe çarçur ediliyor. Ve sıcak asfalt atacaklarını söz verdikleri halde bir yılda aşağı yukarı 4-5 aydır asfalt atım sürecinde sadece Hamzalı köyü ile Şereflikoçhisar arasındaki 10 km’lik yoldan 9,5 km asfalt atıldı, eline yüzüne bulaştırdılar, beceriksizliklerini burada da gösterdiler. O 9,5 km’lik asfaltta çürümeye başladı, rezil bir ortam. Yani Ankara’da şuanda sosyal medyada şişirmeyle, biraz algıyla biraz ön plana çıkmaya başladılar” dedi.
Ak Parti İlçe Başkanlığı tarafından Kasım Ayı İlçe Danışma Meclisi toplantısı düzenlendi. Toplantı, basına kapalı ve basına açık olmak üzere iki bölümde yapıldı. Basına açık bölümü, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Toplantı, divanın oluşturulmasıyla devam etti. Divan Başkanı İlçe Başkanı Erkan Seyhan olurken divan katip üyeleri de Siyasi Hukuk İşleri Başkanı Hikmet Demirkan, Teşkilat Başkanı Naci Peçenek, Kadın Kolları Başkanı Aysun Pekmezi ve Gençlik Kolları Başkanı Erdem Kacar oldu.
KONUŞMALAR;
Toplantıda, yoklama yapıldıktan sonra konuşmalarla devam etti. İlk konuşmayı Ak Parti ilçe Başkanı Erkan Seyhan yaptı.
BİZ BU SALONLARI GÖZÜMÜZÜ KAPATIR, UYKUDAYKEN DOLDURURUZ !
*İlçe Başkanı Erkan Seyhan yaptığı konuşmasında; “Biz Ak Parti Teşkilatları olarak mahalle başkanlarından, kadın kollarına, gençlik kollarında, yönetim kurulu üyelerinde teşkilatımızda aktif görev alan insanlarla yaptığımız istişarelerdir ilçe danışma meclis toplantısı. Şunu söylemeden geçemeyeceğim; biz bu salonları gözümüzü kapatır, uykudayken doldururuz, bazıları gibi 300-500 üyesini çağırıp ta ilçe danışma diye bu salonlarda toplantı yapıp, partisine üye olmayan insanları buralara çağırmayız. Ak Parti Teşkilatları daha bugüne kadar üyeleriyle, vatandaşlarıyla hiçbir zaman salonlarda değil meydanlarda buluşmuştur. Onun için herkes burada ne olduğunu bilecek, bu salona geldiği zaman kimlerle çalıştığını bilecek, teşkilatlarımız ne iş yapıyor görecek, fedakâr teşkilat mensupları bu toplantılarda, biraz ders alır, biraz verim katar ve Belediyemiz ne işe yapmış? Teşkilatımız ne yapmış? Vekilimiz, İl Başkan Yardımcımızın bize verecekleri direktifler, öneriler, uyarıları dinler ve sahada çalışır.
Şereflikoçhisar’da en geniş üye kitlesi biziz. Biz, ara dönemlerde üye çalışmaları yapmaz, her zaman üye çalışmalarımızla teşkilatlarımızla sahada oluruz. Şuan tekrar bütün teşkilat mensuplarımızla ilçemizde bulunan yaklaşık 10 bin haneye tekrar girmek üzere çalışmalarımıza başlıyoruz. Çat kapı bütün evleri, habersizce varacağız, tekrar Ak Parti’den geldiğimizi söyleyeceğiz, istekleri, talepleri varsa dinleyeceğiz, Cumhurbaşkanımızın da selamlarını iletip, yanlarından ayrılacağız.
Bugün Belediyemiz ne iş yapıyor? Bunları bir bilelim dedik. Niye böyle dedik? Bakıyorum Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ak Parti dönemindeyken de ben ilçe başkanlığı yaptım. Şuan CHP mi diyeyim, HDP mi diyeyim artık İYİ Parti mi diyeyim? Ne olduklarını tam kavrayamadık. Onların yönetimindeyken de neler yapmadıklarını çok iyi görüyoruz. Ama yaptıkları en güzel şey, algıdır. Bu algılarda hiçbir zaman müsaade etmeyeceğiz. Sahada zaten varız. Ama sosyal medyadan neler yaptık? Neler yapılmadı? Bunları konuşacağız.
Cumhurbaşkanımızın ağızından çıkan her laf, her basın açıklaması, her teşkilat toplantısı biz teşkilatlara talimatıdır. Cumhurbaşkanımızı iyice dinleyeceğiz, verdiği talimatları sahada uygulayacağız. Bizlerin asli görevi bu. Bizler, fedakar insanlarız. Bakın en basitini söyleyeyim. Burada ablalarımız var, kardeşlerimiz var, annelerimiz var. Bu insanlar evde çocuklarını bırakıp geliyor. Bu insanlar, kocalarına yemek pişirmeden geldi. Biz bunların farkındayız. Ama hamdolsun sizlerin bu fedakarlığı, sizlerin bu desteğiyle biz sahada hakimiyetimizi kurmaya devam ediyoruz.
Bizim içerimizde kimsenin koltuk hesabı yapmasının hiçbir şekilde anlamı yok. Bizler çalışacağız. Cumhurbaşkanımızı 2023’te tekrar o balkon konuşmasına çıkarmak için sahada elimizden geleni yapacağız. Cumhurbaşkanımıza yük olmayacağız, Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmeye çalışacağız. Onun için İlçe Başkanı kim olacaksa, Belediye Başkanı kim olacaksa bunun kararını verecek bir il başkanlığı, bir genel merkezimiz var. Ama Ak Parti çatısı altındayım diyorsan, bunu vicdanınla, kalbinle söylüyorsan bu işleri bırakacaksın, sahada çalışacaksın, görevde kimler varsa hep birlikte, omuz omuza teşkilat faaliyetlerini yürüteceksin. Ben burada teşkilatımızın önünde Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşık 2,5 senedir birlikte çalışıyoruz aktif görev olarak. Herkes Belediye Başkanı olur, herkes makama koltuğa oturur ama oturduktan sonra teşkilattan geldiğini unutmayıp, teşkilata abi olmayı becerebiliyorsa onun için her zaman teşekkürü, saygıyı, desteği hak ediyor diye düşünüyor ve bir kez daha Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum.
Bir çok çalışma yapıyoruz. Yaklaşık 2 senedir pandemiden dolayı ilçe danışma meclisi toplantımızı yapmadık. Bugün tekrar başladık. Her ay devam edeceğiz. İki senelik uzun bir faaliyetimiz var. Kırdığımız insanlar olabilir, şahsi olarak üzdüğümüz insanlar olabilir, bizlere gönül koyan insanlar olabilir, onların yanına gitmekten, gönüllerinin almaktan haklılarsa özür dilemekten hiçbir zaman gocunmadık, gocunmayacağız, yanlarına da gitmeye devam edeceğiz.
Bugün Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, Feto’yla mücadele ederken rabbim bana güç, kuvvet verdiği sürece bu teşkilatta olduğum sürece teşkilatın içine girmeye çalışan FETO’culara geçit vermeyeceğim. Gidip Ali Babacan DEVA Partisi’nin yönetimini oluşturmaya çalışırken oralara bile giremeyip o süreçlerde teşkilatımızdan uzaklaşıp oralarda yer bulmayıp sonra teşkilatımızın içerisine gelmeye çalışanlara kesinlikle geçit vermeyeceğim. Bu salonda olanlarla, gerçekten Recep Tayyip Erdoğan’a gönül verenlerle omuz omuza yürümeye hep birlikte teşekkür edeceğiz” dedi.
Daha sonra sırasıyla kadın kollarının ve Gençlik kollarının faaliyetleri slayt gösterisi eşliğinde izlendi.
BECERİKSİZLİKLERİNİ BURADA DA GÖSTERDİLER
*Belediye olarak yapılan, devam eden ve yapılacak faaliyetlerden bahseden Belediye Başkanı Memiş Çelik de; “Ben bir kardeşiniz olarak 2002 yılından yani Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren bugüne kadar aralıksız teşkilatın her biriminde görev yapmış bir kardeşinizim. Ben Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a yol arkadaşlığını olma onurunu 20 yıldır taşıyorum. İnşallah da teşkilatımız var olduğu sürece de hem maddi hem manevi elimizden gelen her türlü desteği vermeye ant içiyoruz.
Bizler, bugüne gelene kadar birtakım teşkilat mensubu kardeşlerimiz var. Partinin kuruluşundan günümüze kadar teşkilata emeklerini vermiş ama bugün rahmete rahmana kavuşmuş teşkilat mensuplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yine gençlik Kollarında görev alan Suha kardeşimiz genç yaşta ebediyete intikal etti, Ona da Allah’tan rahmet diliyorum.
Bizler, 2019 yılında göreve geldiğimizde birtakım vaatlerde bulunduk. Dedik ki bizim tek hedefimiz var, öncelikle Cumhurbaşkanımıza yol arkadaşlığı ve teşkilatımıza katkı sağlamak. Hesabi değil, hasbi olarak çalışmaktı. Mesai mefhumu gözetmeden 24 saat çalışmaya gayret ediyoruz teşkilatlarımızla uyumlu bir şekilde. Başarı birlik ve beraberlikle geliyor. 20 yıldır teşkilattayım. Ama hep hesabi davrananların birbirinin ayaklarını kaydırmak için makam, mevki uğruna arkadaşlarını satanlarla zaman zaman karşılaştık. Başarı birbirimize çelme takmayla olmuyor. Birbirimize destek olarak, birbirimizle dayanışma içerisinde oluyor. Gerçekten bu bizim için çok büyük bir vebal. Cumhurbaşkanımıza karşı bir vebal. Cumhurbaşkanımız, 24 saat çalışıyor. Belki günde 3-4 saat uykuyla. Ne makamda gözü var, ne mevkide. Belki şuanda evine istirahate çekilse çoluğuyla, çocuğuyla daha huzurlu olacak. Ama huzur yok Cumhurbaşkanımıza. Çünkü; bu Türk halkına ve bugün dünyada kabul görmüş, ümmetin lideri olmuş eğer ki biz hesabi davranırsak biz kendi menfaatlerimiz için davranırsak inanın bu vebalin altında hepimiz eziliriz. Bizim için birinci öncelik birlik ve beraberlik. Biz burada katkı sağlarsak en azından Cumhurbaşkanımızın yükünü hafifletmiş oluruz. Ve burada vebalin altında ezilmekten hepimiz kurtuluruz. Biz bu düşünceyle çalışmaya başladık. Göreve gelmeden öncede 43 tane vaatlerimiz vardı. Bu vaatlerimizin içinde bir kısmı Büyükşehir Belediyesi, bir kısmı da ilçe Belediyesi olarak projelerimizi hazırladık. Halkımızın takdiri Ankara Büyükşehir Belediyesinde Cumhuriyet Halk Partisi, Millet ittifakını tercih etti ve birtakım sıkıntılar yaşamaya başladık. İlçe halkımızda Şereflikoçhisar’ın yaptığı bütçeyi Büyükşehir Belediyesi’nden aldığını zannediyor. Bizim 2021 yılında Şereflikoçhisar’ın bütçesi 35 milyon liraydı. Daha sonra biz bütçeyi fazlalaştırdık, yedek bütçeyle 47milyona çıkardık ve 2022 yılı içerisinde de Şereflikoçhisar’ın bütçesi yaklaşık 55 milyon olarak Belediye Meclisimizde kabul gördü daha sonra Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde de yasa gereği kabul edildi. Vatandaşlarımız şunu zannediyor, kesinlikle Şereflikoçhisar Belediyesi’nin yaptığı bütçe kendi öz gelirlerinden, iller bankası payından ve bakanlıklardan aldığımız desteklerdir. Büyükşehir Belediyesi’nden ilçe Belediyesi’ne herhangi bir katkı ya da bütçeye ek yok. Bu bizim kendi bütçemiz. Bizim yaptığımız projeleri vatandaşlarımız Büyükşehir Belediyesi yaptı zannediyor. Biz ilçe Belediyesi yaptı dediğimiz zaman vatandaş diyor ki, Büyükşehir Belediyesi parayı vermese siz bu bütçeyle nasıl yapacaksınız? diyor.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2,5 yıl içinde Şereflikoçhisar’a tek çivi çakmadı. İlçemize asfalt atılsın diye Şereflikoçhisar Belediyesine ait tanker ocağımız mevcut. Biz herhangi bir bedel istemeden Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bir yıllığına tahsis ettik. Bu ocağın içinde de asfalt plenti var. Bize de taahhüt ettiler, siz ocağa verirseniz ilçeye 90 km sıcak asfalt atacağız ve grup yollarının tamamını sati kaplama yapacağız diye sati kaplamayı kısmen yaptılar ama Ekim 15’den sonra başladılar. Bu sati kaplama işleri Ekim 15’inde sonlanır. Ekim 15’den sonra sati kaplama atılmaz. Şuanda bazı noktalarda bütçe çarçur ediliyor. Ve sıcak asfalt atacaklarını söz verdikleri halde bir yılda aşağı yukarı 4-5 aydır asfalt atım sürecinde sadece Hamzalı köyü ile Şereflikoçhisar arasındaki 10 km’lik yoldan 9,5 km asfalt atıldı, eline yüzüne bulaştırdılar, beceriksizliklerini burada da gösterdiler. O 9,5 km’lik asfaltta çürümeye başladı, rezil bir ortam. Yani Ankara’da şuanda sosyal medyada şişirmeyle, biraz algıyla biraz ön plana çıkmaya başladılar.
Biz yaptığımız çalışmaları bilir, sosyal medyada bunları paylaşıp ya da yaptığımız hizmetleri sürekli aktarırsak en azından 2023’e Cumhurbaşkanımıza bir destek, Cumhurbaşkanımızın yükünü de hafifletmek isteriz” şeklinde konuştu.
“Seçimden önce 43 adet proje sözümüz vardı. Bu projelerimizin %66’sına ulaştık kendi gayretlerimizle, bakanlıktan aldığımız desteklerle. Söz verdik ve sözümüzü tutuyoruz” diyen Başkan Çelik, bugüne kadar yapılan çalışmaları, devam eden çalışmaları ve yapılacak çalışmaları slayt gösterisi eşliğinde anlattı.
*İl Başkan Yardımcısı Selahaddin Yağcı da konuşmasında; “Şereflikoçhisar her zamanki gibi yine muhteşem. İlçe Başkanımıza, Kadın, Gençlik Kolları Başkanlarımıza, Yönetimlerine çok teşekkür ediyorum. 2018 seçimlerinden birkaç gün önce il Başkanımızla beraber birlikte mitinge geldiğimizde Şereflikoçhisar tamam inşallah, Ankara tamam inşallah, Türkiye tamam inşallah dedik ve o dönemde Şereflikoçhisar’ın güçlü desteğiyle Cumhurbaşkanımızı devlet Başkanı olarak seçtik. Bugün de görüyorum da yine Şereflikoçhisar 2018’de nasıl dinç, dinamik, kararlıysa bugün de aynı şekilde dinç, dinamik, kararlı. Allah hepinizden razı olsun. İnşallah 2023’te de aynı şekilde Şereflikoçhisar tamam, Ankara tamam diyeceğiz ve 2023’te Şereflikoçhisar’da da çıkan dış minnaklar varya hani sözde hemşeriler, onlara da en güzel cevabı sandıkta vereceğiz. Belediye Başkanımızdan Allah razı olsun, yaptığı çalışmaları izledik. Emin olun Ankara’nın merkezinde 40 milyon bütçeyle Şereflikoçhisar’da yapılanların 10’da 1’i maalesef Ankara’da 3 yılda yapılmadı. Ankara’da yolar perişan, hizmet yok. Zaten sizde Şereflikoçhisar’da Büyükşehir yetki alanındaki yollara baktığınız zaman hizmetin nereden geldiğini görürsünüz. 2023’te de en güzel cevabı Şereflikoçhisar’dan verelim”şeklinde konuşarak toplantının hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.
*Son olarak konuşma yapan Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan da; “Biz insanı yaşattıkki devlet yaşasın şiariyle yola çıkmış bir teşkilatız. Öyle büyük bir liderin arkasında mücadele veren bir teşkilatız. Hiçbir şey kolay olmadı bizim için ve hiçbir zamanda kolay olmayacak.
Şöyle baktığımızda Ak Parti’nin kapatma davalarıyla başlayan, hep önüne konan bir sürü engellerle mücadele ettik, ediyoruz, etmeye devam ediyoruz. Bunun hangisini sayalım; Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları, PKK’nın yaptığı bir sürü terör eylemleri. Bir ankara escort çoğunu alt etmişiz. Bir kere PKK’yı bitirmişiz, bunu içimiz rahat söyleyebiliriz. Onun şehit ettiği öğretmenlerimize içimiz kan ağlayarak bakıyoruz fotoğraflarına ama geçmişte kaldı. Buradan çok büyük bir şekilde pozitif anlamda bakabiliriz.
Cumhurbaşkanımız kurtuluş savaşı dedi ekonomik savaşımıza. Kurtuluş savaşımız, yokluğun, yoksulluğun, umutsuzluğun olduğu bir dönemde kimse çıkıpta demediki, biz Osmanlı’da nasıl yaşıyorduk?, Osmanlı’da nasıl bolluk içindeydik, niye böyle, niye şöyle.. .bunları söylemedi. Ne yaptı? Cepheye koştu. İnanın şuan öyle bir mücadeleden geçiyoruz, öyle bir süreçten geçiyoruz. Biz sıkıntıda yaşıyoruz ama üretmeye devam ediyoruz. Biz sıkıntılar yaşadığımız dönemler oldu. Özellikle Kıbrıs harekâtından sonra. Aslında benzerlikler var bence. O dönemde de topraklarımıza göz dikenler, farklı oluşumlar içine girenler vardı. O dönemde de ekonomik anlamda sıkıntılar vardı. Ama o dönemde eksik olan üretim yoktu, hiçbir şey üretmiyorduk. Üretmediğimiz içinde daha büyük umutsuzluk daha büyük sıkıntılar içindeydik. Ama şimdi üretiyoruz. Fabrikalarımız var, yollar, barajlar var. Bunlar olduğu sürece çok kısa sürede inanın bunun üstesinden geleceğiz.
Terör mücadelemizde bir çok fedakârlık yapmış şehit ve gazilerimize sahip çıkmaya, bazen gönüllerini kırsak bile destek olmaya çalışırken bakıyorsunuz karşı cenahta başta tezkereye evet diyemeyecek kadar terör partisine teslim olmuş bir kitle var. Ben diyorumki, yaşlandığımızda şöyle diyeceğiz, Türkiye 2030’da dünyanın ilk beş ekonomisinden biri olacak. Bunu Amerikalı Antalya escort ekonomistler söylüyor bize göstermeseler de. Karşı tarafta şöyle diyecek; ya diyecek, biz mecliste askerlerimizin yanında durmadık. Türkiye’nin verdiği bağımsızlık mücadelesinde etrafındaki terör devletinin kurulmasında verdiği mücadelede yanlarında durmadık. Hayır dedi tezkereye. Ama Allah’tan Cumhur ittifakı vardı da bu devlet onların eline kalmadı. Parça koparamadılar. Yanına bir terör devleti kuramadık diyecekler. Bunu düşünecekler, pişman olacaklar.
Bakıyorsunuz şehit yakınına küfrediyor. Sonra bundan kendine pay çıkarıyor. Yani PKK’nın desteklediği partiden bana oy gelir mi diye. Bu kadar dengesiz, akıllara tutulmuş, bambaşka yollara savrulmuş. Biz o yolda değiliz. Biz dosdoğru, reisin davasının yolundayız. Biz buradayız, onlar oradalar. Gerçekten şükretmek lazım. İnşallah hep beraber bunun hakkını vereceğiz. Sıkıntılar yok mu? Var. Biz hiçbir zaman sosyal medyada, algıdan dolayı iktidara gelmedikki. Bana bir örnek verebilir misiniz biz şöyle algı yönetimi yaptık diye. Hatta bazen bazıları tarafından yapılanlar hep ters tepti, çünkü milletimiz hep bizim samimiyetimize oy verdi. Samimi ve doğru olmamıza verdi. Biz her zaman samimi olalım. Biz gönüllere girerek, onlara karşı dürüst olarak, çözüm odağının Ak parti olduğunu anlatarak ancak o zaman gönüllere fethedebiliriz. Rabbim Ataköy escort emeklerimizi zayi etmesin. Birliğimizi, dirliğimizi bozmasın” şeklinde konuştu.
Konuşmalardan sonra Kasım Ayı Danışma Meclis toplantısı, basına kapalı yapıldı.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat