Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

Şehit ve Gaziler İçin Yemek Düzenlendi KADİR ÖZDEN; ŞEHİDİN BACISINA KÜFREDEN ZİHNİYET ARAMIZA GELMEYE TENEZZÜL ETMEDİ!

Uluslararası Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı İlçe Teşkilatı tarafından şehitler ve gaziler için yemek düzenlendi. Yemekte konuşma yapan Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı İlçe Teşkilat Başkanı Kadir Özden’in; “Şehit ve Gazilerimizi anıyoruz. Kimseden medet ummuyoruz. Gel, dualarımızı beraber edelim. Gelin saygı duruşumuzu beraber edelim. Ama maalesef şehidin bacısına küfreden zihniyet aramıza gelmeye tenezzül etmedi” şeklinde yaptığı konuşması damga vurdu.
Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı İlçe Teşkilatı tarafından şehitler ve gaziler için yemek düzenlendi. Uğur Işılak Kültür Merkezi’nde Pazar Günü saat 17.00’da başlayan yemek programına; Uluslararası Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı Genel Başkanı Mehmet Barbaros Öztürk, Genel Merkez Halkla İlişkiler Sorumlusu Ümit Özdemir, Belediye Başkanı Memiş Çelik, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan, ilçe teşkilat üyeleri ile Şehit yakınları ile Gaziler katıldı. İlçemiz diğer siyasi parti ilçe Başkanları ile Oda Başkanlarının toplantıya katılmaması dikkatlerden kaçmadı.
Saygı duruşu, istiklal marşımızın okunması ve Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programda konuşmalar ile devam etti.
KONUŞMALAR;
İlk konuşmayı Uluslararası Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı Genel Başkanı Mehmet Barbaros Öztürk yaptı. Öztürk konuşmasında; “Biz Uluslararası Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı olarak Canhakimiyeti Merküresiyle başlayan ilahi kelimetullah davasıyla taçlanarak devam eden dinamik bir yaşam tarzımı bir kültürel yaşam tarzım ifade etmiş bir milletin adıdır. Bu milletin devletleşme süreci tarihin seyri ve akıcı içerisinde aynı zamanda birden farklı coğrafyada birden fazla devletleri her daim olmuştur.
Dünyada yer yüzüne hakim kılmak ve adaleti tesis etmek üzere yola çıkmış bir medeniyetin bugünkü temsilcileri olarak bu resepsiyondayız. Ve aziz Türk Milletinin birer fertleri ve bireyleri olarak bugün el Elbaptad, dün Yemende de Galişya’ da ne işimiz varsa Çanakkale’de ne işimiz varsa, Kafkasya’da ne işimiz varsa, Elbapta’da aynı ruh ve aynı karekterlerle Ankara’nın, Diyarbakır’ın ve büyük Türk milletinin güvenliği için gidiyor ve orada şehadet şerbetini aslanlar gibi içebiliyoruz. Gerekirse bugün Türk Milletinin şerefli bir teşkilatı olarak oralarda şehadete talip olduğumuzu ve görev istediğimizi ifade ediyoruz” dedikten sonra kendisinden ve dernekten bahsederek konuşmasını sonlandırdı.
ÖZDEN SİYASİLERE VE ODA BAŞKANLARINA YÜKLENDİ
Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı İlçe Teşkilat Başkanı Kadir Özden; “Belediye Başkanımız az bir gecikmeyle de olsa aramızda olacak. Bu gece şehitleri anma gezisi. Gazilerimizi saygı, minnet gezisi. Menfaat gecesi değil. Ben tek tek siyasi partileri gezdim. Dedim ki arkadaşlar, ‘Şehit ve Gazilerimizi anıyoruz. Kimseden medet ummuyoruz. Gel, dualarımızı beraber edelim. Gelin saygı duruşumuzu beraber yapalım. Ama maalesef şehidin bacısına küfreden zihniyet aramıza gelmeye tenezzül etmedi. Şimdi Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Seyhan’a, katılımlarından dolayı teşekkür ederim. Gelecek Partisi İlçe Başkan Yardımcısı aramızda, kendisine teşekkür ediyorum. Sayın Genel Başkanım Mehmet Barbaros Öztürk Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Oda Başkanlarımızı ziyaret ettim. Dedim ki, ‘Şehit ve Gazilerimizi anma gecesi’ düzenliyoruz diye. Orada bir pasta yok, paylaşmaya çağırıyorum demedim. Bu vatan ve bayrak uğruna şehit olmuş, gazi olmuş insanlara saygı ve minnet istiyorum dedim. Ama gördük ki arkadaşlar, heralde buraya büyük bir pasta gelmedi ki, arkadaşlar buraya gelmeye tenezzül etmediler ve aramadılar. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mustafa Alıcı, bana mesaj yazmış, ‘kızımın yanındayım’ diye. Bu şehitlerimiz analarının yanında mıydı?, Bacılarının yanında mıydı? Kızlarının yanında mıydı? Yoksa bu bayrak için, vatan için elleri silahla, karınları aç, ayakları yalın cephede miydi? Bunu çok merak ediyorum. Ha diyorsanız ki, siyaset. Buna da bir şey diyemem. Ama vatanı bölmek için dışarıda tencere çaldıran zihniyetin bu salonda da zaten yeri yok. Bu salonda vatan, millet, bayrak sevdalıları var. Bu Ülkeye hizmet etmek isteyen, bu Ülkenin davasını güden, namusu, şerefini bilen insanlara her zaman kapımız açıktır. Ama dediğim gibi bir şehit ailesine küfür eden zihniyeti hiçbir toplum istemiyor.
Şimdi diyeceksiniz ki Sayın başkan niye böyle konuşuyorsunuz? Ben bu Şereflikoçhisar’ın evladıyım. Çıktım, sağ demedim, sol demedim. Arkadaşlar dedim, ‘ben Uluslararası Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı’nın bir neferiyim. Bir bayrak, bir vatan, bir toprak aşığıyım. Yanımda bu davaya gönül veren 3-5 arkadaşımızla herkesin kapısına gittim. Herkesi ziyaret ettim. Dedim ki, siyasi bir oluşum istemiyoruz. Gelin birlik olalım, beraber olalım. Dışarda tencere tava çalmayalım. Evde tencere, tavayla yemek yaparız belki dedim. Ama zihniyeti bozuk insanlar evde yemek yapmayı bilmiyorlarmış. Bunu ben iyi öğrendim. Ben bundan sonra diyorum ki, gelin tencere-tavayı o zihniyeti bozuk insanlara verelim evimizdekinin de kendileri davul-zurna yerine kullansınlar. Bunlar, şehitliği, gaziliği ne bilsinler? Çanakkale’de üzüm hoşafıyla savaşan 15 yaşındaki gençlerimizi, analarımızı, kağnı arabalarını çeken ninelerimizi ne bilsinler? Bilemezler, Bilmeleri imkansız. Bilmeleri için yüreklerinde Türk olmaları lazım. Türk bayrağının nasıl var olduğunu öğrenmeleri lazım.
Rahmetli Başbuğ Alpaslan Türkeş sahneye çıktığında salonda bir kişi var. Başbuğuma diyorlar ki, ‘Sayın Başbuğum isterseniz erteleyelim?’ ‘Salonda bir kişi de olsa ona ben anlatacağım” diyor.
Biz de diyoruz ki, şurada bir avuç insan, ne mutlu. Bu insanlar yarın çığ gibi büyüyeceğinden herkes emin olsun” dedi.
MHP İlçe Başkanı ve Teşkilata da seslenen Özden; “ ben 13 yaşından bu yana teşkilatın içerisinde yer aldım. Ama görün ki, şehitlerimiz için hiç birisi gelmedi. Bu çok ağrıma gitti” dedi.
Genel Merkez Halkla İlişkiler Sorumlusu Ümit Özdemir de konuşmasında; “Şehitlik; sadece askerlikte olmaz, bu vatanı savunmak, korumak, kollamak için asker, emniyet, sivil, çoluk çocuk, herkesin üzerine düşeni yapması, gerekirse bu vatan, devlet, millet için canını, malını feda etmesi gereklidir.
Bize düşen görev, şu anda sahip olduğumuz devletimizi, milletimizi korumalı ve tabiki bu ülke uğruna şehit olan insanlarımızın çabalarını boşa çıkarmamak, emaneti zayi etmemek emanete hıyanet etmemek, bizden sonraki nesillere bu vatanı gururla teslim etmektir. Bu her Müslümanın Türk’ün manevi bir görevidir ve borcudur” şeklinde konuştu.
PLAKET TÖRENİ;
Konuşmalardan sonra plaket törenine geçildi.
Şehit ve Gaziler için düzenlene programa destek veren Belediye Başkanı Memiş Çelik’e plaketini, Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı İlçe Başkanı Kadir Özden tarafından verildi. Plaketi alan ve programa Antalya’da programda olması nedeniyle gecikmeli katılan Başkan Çelik’de yaptığı konuşmasında; “Biz, Antalya’da Belediyeler toplantımıza katıldık. Buraya da söz verdik geleceğimize dair. Malesef yoğun bir yağmur sebebiyle biraz geç kaldık. Aranızda bulunmaktan gurur duyuyorum. Burada gazilerimiz var, şehit yakınlarımız var. Tabi bu Osmanlı Seferberlik Halk Harekatı, ilçemize yeni kuruldu, temsilciliğini de Kadir Bey aldı. Ben inanıyorum, az önce bir serzenişte bulundu oda başkanlarına, diğer ilçe başkanlarına. Ama bu bir ilk. İlk olmasına rağmen güzel bir katılım var. Tahmin ediyorum ki bundan sonraki etkinliklerde, arkadaşlar gelir. Belki mazeretleri vardır, ondan dolayı katılmamış olabilirler. Belki bundan sonraki toplantılara katıldılar. Bu tür dernekler, vakıflar toplum yararına kurulduğundan Sivil Toplum Örgütleri olarak anılıyor. Sivil toplum Örgütleri de ülke yönetiminde, kamu yönetiminden sonra yer alıyor. Ülkenin içinde bulunduğu şu sıkıntılı dönemde birlik ve beraberlik çok önemli. Biz birlik ve beraberlik içinde olursak, ilçemizde ve Ülkemizde herhangi bir olumsuzluk olacağını düşünmüyorum” dedi ve Kadir Özden’e ilçe Başkanlığında başarılar diledi.
Daha sonra Kadir Özden Genel Başkan Mehmet Barbaros Öztürk’e, mezarlıktaki şehitlik mezarlığına çeşme yaptıran Rıza Yıldırım’a plaket verdi. Rıza Yıldırım gelemediği için yerine oğlu Adnan Yıldırım’a verildi.
Son olarak derneğe araç bağışlayan Taner Arslan’a da plaket verildi.
Program, hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat