Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

CEYLAN’IN SÖYLEDİKLERİ… KİM HAKLI?

Bu haftanın hatta bana göre geçtiğimiz haftanın en en önemli konularının başında bir dönem Ak Parti’den seçilen ve Belediye Başkanlığı yapan ancak Gelecek Partisinin kurulması sonrası bu partiye geçen Hakverdi Altuğ’un, ilçemizde düzenledikleri kahvaltılı toplantıda Belediye Başkanlığı yaptığı parti hakkında söyledikleri sözler. Söz derken, öyle yenilir yutulur cinsten değil. Tabiri caizse Belediye Başkanlığı yaptığı partiyi yerden yere vuran açıklamaları. İşin en tuhaf yanı ise bu açıklamaları İlçemizde, Başkanlık yaptığı yerde söylemesi oldu. İşin özüne bakarsanız, Altuğ’un bu itham dolu sözleri sonrası Ak Parti tarafından okkalı bir açıklama yapılır diye bekledim ancak, beklediğimi bulamadım, derken, yine Ak Parti’de hatta Ak partinin İlk Belediye Başkanlığını yapan, Ramazan Ceylan tarafından sert mi sert, iddialı mı iddialı açıklaması geldi. Ceylan, o dönem Makamı devrettiği kişi hakkında çok iddialı açıklamalarda bulundu. Haberimizden okuyacağınız üzere, iddiadan öte giderek belgeleri sundu desek yanlış olmaz.
O yıllar ne yaşanmıştı. Şöyle bir geçmişe bakalım. Malum Ak Parti kuruldu, Kurucu İlçe Başkanı Hüseyin Alıcı çeşitli nedenlerle görevden alındı, hatta Partinin İlçe Binasına kilit vurulup, lav edildi. O dönem İlçe Teşkilatında kurucuları arasında yer alan Ferda Polat, İlçe Başkanı seçildi. Derken seçim yaklaştı, malum o dönem rüştünü ispatlamamış bir parti ve hatırladığım kadarıyla 10-11 kişi aday adayı olarak başvuru yaptı. O dönem Anadolu Lisesi Müdürlüğü yapan Ramazan Ceylan aday olarak gösterildi. İlk seçim olmasına rağmen farklı bir oy ile Belediye Başkanı seçildi.
Ferda Polat’ın İlçe Başkanı, Ramazan Ceylan’ın Belediye Başkanlığı dönemi başladı. İlk birkaç ay sorunsuz devam eden birliktelik, zamanla yerini çekişmeye hatta çeşitli nedenlerle aralarına soğukluğun girmesine neden oldu. Her ne kadar bu ikinin isimlerinin başında Ak Parti yazsa da ipler gerilmiş, artık kopma noktasına gelmişti. Aradan geçen yıllar Polat’la Ceylan’ın arasını biraz daha açtı. O dönem Ak Parti Belediye Meclis Üyesi olan ancak çeşitli nedenlerle Ak parti Meclis Üyeliğinden istifa eden Aşır Özbek’in olayı sonrası tatsızlık hat safhaya çıktı. Bir yanda Ceylan hakkında kamuoyunda dolaşan iddialar, diğer yanda Ceylan’la Polat’ın husumeti artık kapatılmayacak duruma geldi. Ve nitekim seçim sathına girildi. Polat yaşadıklarının intikamını alırcasına bu kez bir dönem Saadet Partisinde ismi geçen Hakverdi Altuğ ile tanıştı. Ve kanımca intikam pahasına seçimlerde Altuğ’a el altından destek olup, yeşil ışık yakarken, zaman zaman yukarı diye tabir ettiğimiz kişilere Ceylan hakkında olumsuz kanaat kullandı. Adaylık yarışında Altuğ aday olarak gösterildi ve seçim yine kazanıldı.
Artık Altuğ Başkan olmuş, Polat ise tek liste halinde girilen kongre ile İlçe Başkalığını taçlandırmıştı. Ceylan’a olan tepki bitti mi? Hayır! Ceylan hakkında çıkan iddialar sonrası olay yargıya taşındı. CHP Meclis Üyesi Rahmetli Mehmet Yücel Başkanlığında araştırma komisyonu kuruldu. Merhum Yücel’e Ramazan Ceylan hakkında ne var ne yok, ulaşabilmesi için, Belediyede yer tahsisi bile yapıldı. Yücel ve ekibi günlerce, haftalarca inceleme yaptı. Çıkan sonuç yargıda bulunan dosyaya eklenmek üzere hazır bulunduruldu. Ceylan döneminde bazı meclis üyelerinin de imzası olması nedeniyle haklarında birçok konuda ki, baş konu İhaleye fesat Karıştırma-yolsuzluk iddiaları ile davalar açıldı. Bazı davalar bitti, yine Ceylan’ın beyanına göre tek dava halen devam ediyor.
Bu kez benzer sorun Polat’la Altuğ arasında yaşandı ve tarih tekerrürden ibaret olduğu gibi, bu kez aynı şeyi, Polat, Altuğ’a yaptı ve karşısına rakip oldu, aday olup seçimi kazandı. O gün bugün bu üçlü hiçbir zaman bir araya gelmek istemedi ve gelmedi. Ceylan zaman zaman Altuğ hakkında yine basın aracılığı ile açıklamalar yaptı. Polat’la Altuğ birbirlerine karşı çok kırıcı cümleler sarf etmeseler de aradaki kırgınlık devam etti. Hatta o dönem Belediye Başkanlığı koltuğunu kaybeden Altuğ, yine Ak Parti kanalı ile Ankara’da farklı görevlerde bulunmak için başvuru yaptığı, hatta yapılan başvurulara Polat’ında dahil olmak üzere birçok işinin engele olduğu iddia edilse de, Altuğ artık Partiden hızlı bir şekilde uzaklaştı ve gelecek Partisinin kurulması ile birlikte ilk görev alanların başında yer aldı. Artık Belediye Başkanlığı yaptığı ve o dönem sorun yaşadığı dava arkadaşlarından hınç almak için mi, yoksa Ak Parti bunu hiçbir konuda, hiçbir yerde değerlendirmek istemediği için mi, Ak Parti sayfasını kapattı burası da merak konusu oldu.
Konuyu toparlayacak olursak, ilçemizde yapılan ve kahvaltılı toplantıda Altuğ, ilçemiz olmasını da fırsat bilerek yıllarca eteğine ağır gelen konuları tek tek masaya yatırdı. Tabiri caizse Ak Parti için açtı ağzını yumdu gözünü. Ve Beklenen cevap Ceylan’dan geldi. Hazır pas açan Altuğ’un pasını kaçırmak istemeyen ve geçmişte yaşadıklarının öcünü alırcasına Altuğ’un (kendince kirli çamaşırlarını) Başkanlığından bu güne yaptıklarını tek tek kaleme aldı.
Şimdi tüm bu yaşanılanlara bakmak, Altuğ’un 5 yıl boyunca dava diye sahip çıkıp, o dönem vazgeçmediği partisine karşı söylemleri ve yine Belediye Başkanlığı yapmış Ramazan Ceylan’ın çok sert ve bir o kadar da iddialı açıklaması sonrası kararı siz verin. Ceylan’mı haklı, yoksa Altuğ mu? Hep ben düşünecek değilim ya 
Bakalım Hakverdi bey bu konu hakkında nasıl bir cevap verecek, ya da verecek mi vermeyecek mi, bunu da haftaya göreceğiz.
Her şeyin gönlünüzce olması, dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat