Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

DEVA PARTİSİ VE MECLİS ÜYELERİ

Hemşehrimiz Ali Babacan Liderliğinde kurulan ve yaklaşık 3,5 ay önce İlçemiz Esnaflarından Güray Özcan’ın İlçe Başkanı seçildiği DEVA Partisi uzunca bir aradan sonra İlçe Teşkilatını kurdu. Uzunca bir ara diyorum, çünkü İlçe Başkanlığı seçiminden yaklaşık 3,5 ay sonra teşkilat anca kurulabildi. Neden bu kadar geç kalındı diyenler için, sanırım ilçe teşkilatını yazılacak kişiler arasında seçimlerin yapılmasından kaynaklandı. Malum ilçemizin siyasi yönden durumu belli. Konuşmaya gelince hepimiz ağız dolusu konuşur, ağız dolusu eleştirir, ancak “bir yerde görev al” dediğimizde hepimiz köşe bucak kaçarız. Sanırım birinci etken listeye yazılacak kişi bulmakta zorlanıldı. İkinci bir etken ise içerisinde bulunduğumuz siyasi atmosfer. Yani çok güçlü olan ve hemen hemen her şey elinde olan bir iktidar karşısında yeni kurulmuş, gelecekte ne olacağı belli olmayan, halk tarafından kabul görüp görmeyeceği, siyasi tavrı düşüncesi ne olduğu henüz netlik kazanmayan, halka henüz kendisini ispatlamamış, hiçbir seçime girmemiş bir parti. Hal böyle olunca sanırım ilçe teşkilatının kurulması biraz gecikti. Ve liste… Listeyi şöyle incelediğimde genellikle genç kişilerden oluşturulmak istenmiş. Bunun yanında bayan sayısındaki azlık dikkatlerden kaçmıyor. En önemli noktası ise, geçmişte her hangi bir partide ismi anılmamış kişiler seçilmek istenmiş. Aslında şahsım adına daha farklı bir liste bekliyordum ama demek ki, parti yetkilileri tarafından bu isimler uygun görülmüş.
Peki bundan sonraki süreç, benim listeden çok merak ettiğim konu, bundan sonraki sürecin nasıl işleyeceği. Malum 31 Mart yerel seçimlerinden sonra ilçemizde siyaset adeta uyuma noktasına geldi. Siyasilerimiz kusura bakmasınlar ama “Yaşayan ölü” gibiyiz. Kimse etliye, sütlüye karışmıyor, zaman zaman İktidar Partisi tarafından sert çıkışlar yapılıyor, ama karşılıksız kalınca siyaset hareketsizliğini koruyor. Eleştiri yapan yok, tepki veren yok, yol gösteren yok, her hangi bir konu ve olaya başkaldıran, yapılan ya da yapılmayan çalışmaları eleştiren yok. Acaba DEVA Partisi de aynı siyaset anlayışı ile devam mı edecek, yoksa farklı bir yol mu izleyecek bunu da zaman gösterecek.
Ve gelelim meclis üyelerimize. Zaman zaman meclis üyelerimiz hakkında yazılarım ve eleştirilerim oluyor. Ne zaman kaleme alsam canları sağ olsun hepsi ya küsüyor, ya kırılıyor, ya da sitem dolu sözler sarf ediyor. Aslında kötü bir şey demiyorum. Hani onları biz seçtik, dedik ki “ Bakın sizler bizim vekillerimizsiniz, sizleri meclise layık gördük. Bundan sonra hem kendiniz hem biz, hem de ilçemiz adına olumlu çalışmalar yapın. Bizleri orada sizler temsil edin. Varsa yanlışlık, haksızlık, usulsüzlük, karşı çıkın, ilçemiz adına olumlu işler yapın. Hımm bunu yaparken de birbirinize karşı kırıcı olmayın, her konuya “hayır” demeyin, faydalı olanı onaylayın, faydasız olanı, reddedin. Olumlu kararlar alınmıyor mu? Allah razı olsun alınıyor! Ama ufak tefek şeyleri de büyüttükleri, sanki devlet meselesiymiş gibi tartıştıkları zaman bunu kabul edemiyorum. Örneğin, bir cadde ve sokağa bir isim verilecek, bu konuda sokak ya da cadde sakinlerinin bir talebi var, ya rahmetli babasının, ya da soy isimlerinin verilmesini istiyorlar. Haydaa! Oda ne? Vay efendim oraya o isim olur mu, yok şu isim olsun, yok bu olsun. Yahu arkadaşlar aslı astarı bir sokak ya da cadde ismi, zaten verilen önergede çok absürt bir isim önerilmemiş. O sakağın ismi Ahmet olsa ne yazar Mehmet olsa ne yazar.
Ve en çokta CHP ve İYİ Parti cenahını anlayamıyorum. Bakın benim Meclis üyelerinden tanıdığım ve meclis üyeliği boyunca taktir ettiğim birkaç kişi var. Bunlar; Ramazan Ceylan zamanında Aşır Özbek, Rahmetli Mehmet Yücel ve şuan ki meclis üyemiz Eyyüp Doğan. Allah var, ne zaman meclis toplantısı olsa, meclis gündem maddelerini okur, gerekli çalışma ve araştırmaları yapar, bu konuda meclis üyelerine gerekli bilgileri verir ve konuştuklarında haklı, başkaldırışlarında belgeli konuşurlardı. Ama şuan bakıyorum. Meclis üyeleri içerisinde kiracı bulunan iş yerlerini tekrar kiraya vermeyi, hatta kiracısını çıkarmayı düşünüyor. Nereden nereye… Vay memleket vay… Şimdi bakıyorum, yıllar öncesinin Meclis Üyesi Eyyüp Doğan abim, canı sağ olsun, cadde sokak isimlerine takılmaktan başka bir şey yapmıyor gibi. Meclise verilen kelli felli diye tabir ettiğimiz bir önerge deseniz yok. Acaba zamanla siyaset mi değişti, yoksa siyasetçilerin bakış açılarımı bunu çok merak ediyorum.
Bulabildiğim tek cevap, Belediye Başkanı Memiş Çelik’in sadece partili meclis üyelerini gaziantep escort bayan değil, tüm meclis üyelerini, kucaklayıcı, sahiplenici, paylaşımcı bir tavır ile değer vermesine bağlıyorum. Yani Çelik, yılların vermiş olduğu bilgi ve birikimi ile geçmişte yapılan hataları yapmak istemiyor ki, bunda da çok başarılı oluyor.
Her şeyin gönlünüzce olması, kırıcı değil ama siyasetinde siyaset gibi yapılması dike ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat