Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

GÜRAY ÖZCAN VE KOOPERATİF SEÇİMİ

Geçtiğimiz hafta bu köşeden DEVA Partisi’nin Kongresinde gözüme çarpan detayları yazmıştım. Haliyle köşe benim ve burada yazmış olduğum herşey beni bağlıyorken DEVA Partisi İlçe Başkanı kardeşim Güray Özcan Bey, artık yeni İlçe Başkanı olduğu, Yoksa beklediği kongreyi ya da teveccühü yakalamadığı için mi? yazmış olduğum ve tamamı ile bana ait olan düşüncelerimi beğenmemiş olmalı ki, apar topar basın toplantısı yaptı.
İlçe Başkanı olduğu günden bu yana tabiri caizse etliye sütlüye karışmayan, herhangi bir toplantıya, etkinliğe icabet etmeyen Başgan Güray Partisinin hizmetleri, çalışmaları hakkında bilgi vermek yerine, “Yusuf Özdemir” diye başlayan cümlelerle geçen hafta yazmış olduğum köşeme cevap vermeye çalışmış. En çok canını sıkan ya da zoruna giden yanı ise “katılımın az olduğu” görüşüm olmuş.
Allah aşkına Güray Başganım, Ali Babacan’ın AK Parti’deki siyaset dönemine uzak olmaman, teşkilatın farklı yerlerinde görev almanız hasebi ile az çok bilirsiniz.
“Babacan’ın İlçe ziyaretlerindeki kalabalıkla, halkın kucaklayıcı tavrı, gelen kalabalıkla” senin yapmış olduğun kongre ile uzaktan-yakından benzerlik var mıydı? Hele hele kongreye katılan kişilerin çoğunluğu ilçe dışından geldi mi gelmedi mi?
Birde açıklamasında; kongreye katılmamama rağmen kalabalığın az ya da çok olduğunu nasıl anladığımı ifade etmeye çalışmış. Güray Beyciğim, siyasete uzak olmamana rağmen bu cümleleri nasıl kurdun şaşırmadığım değil.
Bir gazetecinin herhangi toplantıya, kongreye ya da herhangi bir etkinliğe katılmadan da bakmış olduğu fotoğraflar, sosyal medyaya atılan videoları da izleyerek yorum yapma gibi bir tecrübeleri vardır. Kaldı ki, bugün gerek siyasilerin, gerekse futbol yorumcularının hemen hemen %90’ı katılmadığı program hakkında medyaya yansıyan kısmı ile yorum yaparlar. Hatta bunlara belki bilgin yoktur, açık oturum, tartışma gibi isim verirler ve burada olaylara ait farklı farklı yorumlar yaparlar.
Birde Sayın Başkanım tamamen benim düşüncelerimin yer aldığı köşe yazımda, neden sadece kalabalığın azlığına takıldın. Hâlbuki ben orada, “Güray Özcan yapılan kongre ile kurucu ilçe Başkanı olarak seçildi. 2020 Ekim ayında İlçe Başkanı olan ve 2021 Şubat ayında 15 kişiden oluşan bir ekiple İlçe Teşkilatını kuran Özcan,ın Kongrede daha önceden kurulan İlçe Teşkilatında bir takım değişiklik yaptığı dikkatlerden kaçmadı. Daha önceki listede yer alan 4 kişinin yerine yeni isimler yazıldığı görüldü. Peki bu beş aylık zaman zarfında ne değişti, neler yaşandı da, daha önceden kurulan İlçe teşkilatında neden değişikliğe gidildi?” diye sormuş, sosyal medyada yapmış olduğunuz paylaşımlara yapılan yorumları sildiğinize, Babacan’ın ilçe için değil Ülke gündemine dair konuşma yaptığına, hatta ve hatta Babacan’ın geçmiş dönemde ilçesi için bir şeyler yapmadığına değinmiştim. Diğer konular hakkında bir tek kelam laf etmemiş olmana şaşırmadım değil. Her ne ise, bu hafta gündem yoğun olduğu için bir kısmını da haftaya devam etme sözü veriyorum. Gerçi ne sen benim, ne de ben senin sponsorluğumuz olmadığı için bazı şeyleri normal karşılıyorum.
Ve bu haftanın en önemli konusu Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimi. Merhum Mithat abimim vefatı ile başlayan süreçte ilk olarak oğlu Dursun Eraslan adaylığını açıkladı. Kamuoyu birlikte bende dahil olmak üzere tek adaylı bir seçim beklerken, bir anda adaylar peş peşe açıklama yaptılar. Bir anda sayı 5’e yükseldi. Hatta öyle gelişmeler oldu ki, aynı partiden birden fazla kişi adaylığını açıkladı. Kooperatif seçimlerinde yaşanılan bu gelişme ister istemez siyaseti de etkiledi gibi. İlerleyen zaman ne gösterir bilinmez ama, siyasette bir takım sansasyonların olacağı, bir takım kırılmaların yaşanacağı, hatta istifa derecesine yada teşkilattan çatlaklar yaşanacağa benziyor.
Acizane önerim, her seçimde kullanmış olduğum sözü bir kez daha yinelemek istiyorum. İlçemize, odamıza yakışır bir seçim yaşansın. Korkum o ki ilerleyen günlerde yapılan açıklamaları da göz önünde bulunduracak olursak, çok hoş bir seçim olmayacağı kanısındayım. İnşallah bu kez yanılan ben olurum.
Suizandan uzak, kutuplaşan değil, birleşen ilçe olmak dilek ve temennisi selam ve dua ile..

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat