Şereflikoçhisar Tuzgölü Haber Gazetesi

Gazete – Matbaa – Baskı İşleri

İyi Parti’de neler oluyor?

İlçemiz siyasetinde hemen hemen her geçen gün karışık olaylar yaşanmaya devam ediyor. Öncelikle şunu açık açık ifade etmek istiyorum; karışık olaylar derken, bu karışıklık sizin, benim düşündüğüm gibi siyasi anlamda olmuyor. Yani ne iktidar yetkilileri muhalefete, ne de muhalefet yetkilileri iktidara ağzını açıp tek kelam eleştiri yapıp, ilçemde yapılan ya da yapılmayan, yapılsa da eksik kalan çalışma ve yatırımlar hakkında tek kelam laf etmiyor. Bunun yanı sıra iç çatışmalar yaşanıyor. En büyük çatışma ise son günlerde İYİ Parti tarafından yaşanıyor.
Üç yıl önce kurulan İYİ Parti geçtiğimiz günlerde 3. Olağan Kongresini yaptı. Yaptı yapmasına ama benim gibi siyaset yakında takip edenlerinde dikkatini çekmiş olmalı, sanki biraz sıkıntılı oldu gibi. Bakın öncelikle İYİ Parti’nin ilçemizde bulunan yaklaşık 600 küsür üyesinden başlayalım. Beş aşağı beş yukarı İYİ Parti üç yılda ilçemizde üye sayısında 600’lü rakamlara ulaştı. Bunu CHP ile olan ve ABB’nin de CHP’de olması ve İYİ Parti ile olan İttifakına ya da bir başka partiden İYİ Parti’ye geçen kişilere bağlayın. Ne sayarsınız sayın toplam üye 600 küsür… Üç yılda iyi bir rakam mı, orasını ben bilemem. O kadar aklım ermez. Dedik ya 600 küsür üye… Kongre öncesi delege seçimi yapıldı. 600 küsür üyeden 300 küsür delege seçildi. Buraya kadar normal.
Ve geldik kongreye. Tek liste halinde girilen kongrede ne hikmetse 300 küsür delegenin bulunduğu partiden sandıkta 105 oy çıktı. Sizce de bu garip bir olay değil mi? Yani bu; 300 küsür delegesi olan partide sadece 105 kişi mi Avni beyin başkanlığını istiyor? diğer delegeler ne için oy kullanmadı! merak etmiyor değilim.
Gelelim listede yer alan yönetim kurulu üyelerine. Burada da en çok dikkat çeken konu, bu partinin kurucularından olan bazı kişilerin yeni listede yer almaması. Ya da daha önceki listede olduğu gibi ilk sıralar yerine son sıralara yakın yerlerde olmaları. Hatta yeni liste için, kurucuların %50’si hatta %60’ı yok desek yanlış beyanda bulunmuş olmayız.
Hatta öyle bir garip durum ki, İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Halil Kılıç dahi listede yer almadı. Halil Kılıç demişken bu konu ile son bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. 2019 yılında İYİ Parti’den Belediye Meclis Üyesi seçilen Halil Kılıç’la İYİ Parti İlçe Başkanı arasında ya da İYİ Parti İlçe teşkilatı arasında yıllarca devam eden sıkıntının artık son haddine geldiği, hatta ilerleyen günlerde ki çok değil az bir süre sonra Halil Bey’in İYİ Parti Belediye Meclis Üyeliğinden istifa edeceğini duydum. Yapmış olduğum küçük araştırma sonrası duyumumun doğru olması aslına çok şaşırmadım. Bir takım sıkıntıların olduğu yıllardır belli idi. Çünkü bu güne kadar herhangi bir toplantıda Halil bey ile İlçe Başkanını bir arada göremedim. Bir arada göremediğim gibi, Belediye Meclis toplantılarında İYİ Parti adına verilmiş bir önergeye de denk gelmedim desem yalan olmaz. Bu dip notu da kısaca bilgi verdikten sonra asıl konumuza Kongreye ve listeye dönelim.
Liste demiştik. Kurucuların yeni listede neden yer almadığını ya da neden yer verilmediğini ifade ediyorduk. Burada ilçe kamuoyunda çeşitli spekülasyonlar dolaşıyor. Kimisi bazı kişilerin şahsi işleri olduğu ve İlçe Başkanının bu şahsi işlere olumlu yanıt vermediği, bazı kişilerin işçi alımlarında dahil olmak istediklerini ancak geri çevrildiği, bazı kişilerin ise ABB’nin ilçemize gerektiği kadar önem vermediği ve yapılan işlerin bazı kişiler tarafından hoşuna gitmediği, bunun yanı sıra ilçemizde her ne kadar Millet İttifakı olsa da asıl söz sahibin CHP tarafının olduğu vs vs gibi bir çok dedikodu dolaşıyor. Ama şu bir gerçek ki, her ne kadar İYİ Parti İlçe teşkilatı bu konuda dışarıya ser verip sır vermek istemese de bir takım sıkıntılar, her geçen gün artarak devam ediyor. Bu gidişle de devam edecek gibi.
Ve yeni listede ilk defa yer alan kişiler. Listeyi şöyle bir incelediğimizde bu güne kadar siyasetle işi olmayan kişi ya da kişilerin İYİ Partinin yeni listesinde yer aldıkları dikkatlerden kaçmıyor. Acaba bu kişiler yeni listeye girerek ileride bir takım girişimlerde mi bulanacaklar? bu konuyu da merak etmiyor değilim. Bakalım bunu da zaman gösterecek.
Bir başka önemli konu ise, İlçemiz İYİ Parti İlçe Teşkilatında bu kadar sorun ve sıkıntı yaşanırken, hatta bu sorun ve sıkıntılar zaman zaman İl Başkanlığına kadar uzanırken, İl Başkanının bu konuların üzerine gitmemesi çok garip. Düşlünün üç defa kongre yapacaksınız, yapmış olduğunuz kongrelerde ya çok sert tartışmalar yaşanıp, kavga boyutuna varan olaylar yaşanacak ya da her kongrede listenin nerede ise yarısı değişecek ve bu konu hakkında ; “yahu ne oluyor? Bu partinin kurucularını yeni listeyi bırakın, kongre salonunda göremiyoruz, bunun sebebi nedir? Onu da bırakın tek bir meclis üyemiz olan kişi istifa etme konumuna geliyor, burada neler yaşanıyor? “ diye sorgulama yapılmayacak. Tuhaf. Hem de çok tuhaf. Bakalım ilerleyen günlerde daha ne gibi olaylar yaşanacak bunu da hep birlikte göreceğiz.
Her şeyin gönlünüzce olması dilek ve temennisi, selam ve dua ile..
Ve son bir konu. Gerek Emniyet Müdürüne gerekse Kaymakam beye seslenmek istiyorum. Son aylarda ilçemiz Emniyet teşkilatında basın mensupları ile olay anında sorun ve sıkıntılar yaşanıyor. Kolluk görevinde bulunan bazı Emniyet Mensubu arkadaşlarımız, kardeşlerimiz herhangi bir olayda biz basın mensuplarının (öyle bir hakları olmamasına rağmen) görüntü almasına engel olmak ister gibi hal ve hareketlerde bulunuyorlar. Bu konuda sayın Emniyet Müdürümüz ya da Kaymakam bey gerekli ikaz ve uyarıları yaparlarsa en azından kalpler kırılmamış olur. Yoksa herkes işini yapmaya çalışıyor.

Sakarya araç kiralama Sakarya evden eve nakliyat